Reuters: Marea Britanie îşi propune să oprească poluarea apelor prin sancţiuni mai dure

A.F.
Internaţional / 5 septembrie

Reuters: Marea Britanie îşi propune să oprească poluarea apelor prin sancţiuni mai dure

Marea Britanie va stabili joi o nouă legislaţie pentru a opri companiile de apă care deversează ape uzate în râuri şi mări, introducând pedepse mai dure, inclusiv închisoare pentru şefi, şi acordând noi puteri autorităţilor de reglementare, conform Reuters.

Deversările de ape uzate din Marea Britanie au atins un nivel record în 2023, amplificând furia publicului faţă de starea râurilor murdare ale ţării şi faţă de companiile private responsabile de poluare, cum ar fi cel mai mare furnizor al ţării, Thames Water.

Guvernul, care a fost ales în iulie, a promis că va forţa industria să se îmbunătăţească, de exemplu, prin acordarea, pentru autoritatea de reglementare în domeniul apelor, a dreptului de a interzice bonusurile pentru şefii companiilor.

"Acest proiect de lege este un pas major înainte în reforma noastră mai largă de a redresa sistemul de apă deteriorat", a declarat ministrul mediului Steve Reed într-un comunicat.

"Sub acest guvern, directorii din domeniul apei nu îşi vor mai umple propriile buzunare în timp ce aruncă această mizerie", a adăugat el, în contextul în care au existat critici potrivit cărora patronii companiiloor din domeniu au primit bonusuri, în pofida creşterii poluării prin intermediul canalizării.

Directorul executiv al Thames Water, Chris Weston, a primit un bonus de 195.000 de lire sterline a începutul acestui an, de exemplu.

Ministrul a spus că va oferi mai multe detalii despre planurile sale pentru apa din Marea Britanie într-un discurs de joi, inclusiv modernizarea infrastructurii de canalizare, despre care companiile spun că este necesară din cauza populaţiei în creştere şi a schimbărilor climatice.

Nivelul de investiţii necesar pentru a stimula această infrastructură şi cât de mult din aceasta ar trebui plătită printr-o creştere a facturilor consumatorilor se află la originea unui dezacord între autoritatea de reglementare a apei Ofwat şi furnizori.

Conform noii legislaţii propuse, Agenţia de Mediu va avea mai multe posibilităţi de a formula acuzaţii penale împotriva directorilor, plus amenzi severe şi automate pentru infracţiuni.

Companiile de apă vor trebui, de asemenea, să introducă o monitorizare independentă a fiecărei ieşiri de canalizare, iar companiile vor trebui să publice planuri anuale de reducere a poluării.

Potrivit The Guardian, patronii companiilor de apă din Anglia şi Ţara Galilor ar putea fi condamnaţi la până la doi ani de închisoare pentur încălcarea reglementărilor referitoare la deversarea apelor uzate, conform legislaţiei propuse de guvernul laburist.

În momentul de faţă, directorii generali ai companiilor de apă se confruntă cu amenzi pentru nerespectarea investigaţiilor Agenţiei de Mediu (EA) şi Inspectoratului Apei Potabile (DWI), dar au existat doar trei astfel de amenzi de la privatizare, în urmă cu trei decenii.

Funcţionarii publici de la Departamentul pentru Mediu, Alimentaţie şi Afaceri Rurale (Defra) le-au declarat miercuri jurnaliştilor că intenţionează să înăsprească regulile de conformitate pentru a forţa companiile să predea rapid datele privind canalizarea şi că pedeapsa maximă pentru ascunderea acestor informaţii sau pentru refuzul de a le furniza ar putea fi de doi ani de detenţie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb