REUTERS: Premier Oil va cumpăra activele E.ON din Marea Nordului, cu suma de 150 milioane de euro

Adina Lateş
Companii / 13 ianuarie 2016

Compania britanică Premier Oil va achiziţiona activele din domeniul petrolului şi gazelor deţinute de E.ON în apele teritoriale britanice din Marea Nordului, o tranzacţie estimată la 150 milioane de euro, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

În urma informaţiilor apărute, acţiunile Premier au fost suspendate de la tranzacţionare, la Bursa de la Londra. Reprezentanţii companiei britanice nu au confirmat informaţia.

Din iunie 2014, preţul la ţiţei a coborât semnificativ, ceea ce a provocat scăderea acţiunilor companiilor energetice. Aceste evoluţii au determinat directorii şi bancherii să caute oportunităţi de achiziţii.

Marţi, cotaţia barilului de petrol Brent cu livrare în luna februarie era în scădere cu 0,69 dolari, până la 30,86 dolari, în timp ce la bursa New York Mercantile Exchange (Nymex) cotaţia barilului de ţiţei light sweet crude (WTI) era în scădere cu 0,97 dolari, până la 30,44 dolari.

În 2014, E.ON a anunţat că se va concentra pe energiile regenerabile, reţelele de distribuţie şi serviciile personalizate de îmbunătăţire a eficienţei energetice, pentru a putea răspunde la modificările de pe pieţele energetice, progreselor tehnologice şi cererilor venite din partea consumatorilor.

Activităţile din domeniul petrolului şi gazelor deţinute de E.ON în Marea Nordului au fost puse sub revizuire. În 2015, E.ON şi-a vândut activităţile din domeniul petrolului şi gazelor deţinute în Norvegia grupului energetic german DEA, pentru suma de 1,6 miliarde de dolari. DEA - filiala de petrol şi gaze a grupului german RWE - a fost cumpărată de LetterOne Group, divizia de investiţii a miliardarului rus Mikhail Fridman, pentru 5,1 miliarde de euro.

În septembrie, E.ON avertiza că va înregistra costuri speciale de până la nouă miliarde de euro, din cauza preţului scăzut al electricităţii, al materiilor prime, precum şi din cauza incertitudinilor privind reglementările din industria energiei.

Compania E.ON Distribuţie România, primul distribuitor integrat de gaze naturale şi electricitate din România, şi-a început activitatea la data de 1 ianuarie, operează o reţea de distribuţie de gaze naturale de peste 20.000 de kilometri şi o reţea de distribuţie de electricitate mai mare de 80.000 de kilometri, deservind în total circa trei milioane de clienţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb