Reuters: Rusia ameninţă cu ruperea relaţiilor diplomatice cu SUA

F.D.
Internaţional / 22 decembrie 2023

Reuters: Rusia ameninţă cu ruperea relaţiilor diplomatice cu SUA

Moscova ar putea să rupă legăturile diplomatice cu Statele Unite dacă Washingtonul confiscă activele ruseşti îngheţate ca urmare a invadării Ucrainei de către Rusia, a anunţat ministrul de externe adjunct rus Serghei Riabkov, relatează Reuters.

''Suntem pregătiţi pentru orice scenariu, iar SUA nu trebuie să-şi facă iluzii că Rusia se agaţă cu ambele mâini, cum se spune, de relaţiile diplomatice cu acest stat'', a afirmat Riabkov, citat de agenţia de presă Interfax.

"Relaţiile diplomatice în sine nu sunt un totem care trebuie adorat, nu sunt o vacă sfântă de care toată lumea are grijă. Dar nu vom lua noi iniţiativa rupturii", deoarece - a insistat Riabkov - Moscova înţelege că "Rusia şi SUA au un rol central în menţinerea securităţii şi stabilităţii strategice", potrivit EFE.

Pe de altă parte, reprezentantul diplomaţiei ruse a spus că ţara sa este pregătită să dea un răspuns simetric în cazul în care SUA desfăşoară rachete cu raze scurtă şi medie de acţiune în Europa şi în regiunea Asia-Pacific.

Potrivit lui Serghei Riabkov, Rusia urmăreşte atent evoluţia şi potenţiala desfăşurare de rachete ale SUA şi este gata să adopte rapid deciziile politice necesare pentru a răspunde pe măsură.

El a adăugat că Moscova şi Washingtonul rămân în contact cu privire la un eventual schimb de deţinuţi între cele două părţi.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, John Kirby, a anunţat că SUA pregătesc o nouă propunere pentru eliberarea a doi cetăţeni americani aflaţi în închisori din Rusia - jurnalistul Evan Gershkovich şi fostul puşcaş marin Paul Whelan.

Închis pentru spionaj în Rusia din 2018, Paul Whelan a declarat, într-un interviu publicat miercuri de BBC, că se simte "abandonat" de Statele Unite, pe care le-a acuzat de "trădare" deoarece nu au reuşit să-l repatrieze.

Evan Gershkovich, un jurnalist american de 32 de ani de la Wall Street Journal, care a lucrat, de asemenea, pentru agenţia France Presse la Moscova, a fost arestat de serviciile de securitate ruse în cursul unui reportaj la Ekaterinburg, pe 29 martie acest an. Reporterul este acuzat de spionaj, infracţiune pasibilă de 20 de ani de închisoare, însă el respinge aceste acuzaţii, la fel cum o fac şi autorităţile de la Washington, publicaţia la care lucrează Gershkovich şi familia acestuia.

Opinia Cititorului ( 17 )

  1. valeu , rusia si sua au un rol central de mentinere a securitatii:))

    sa le spuna la astia cineva ca rusia nu mai e demult ce a fost, ursuletul panda a trecut pe locul doi mondial. si vine si vacuta sfanta indiana puternic din spate.

    1. Rusii oricum nu pricep expresia "paguba-n ciuperci" ...

      Eu nu înțeleg ce mai caută Rusia Putinistă în Organizația Națiunilor Unite.De ce nu este expulzați.Această organizație globală a fost înființată să promoveze pacea.Ori Rusia o dată cu invadarea Ucrainei vecine a devenit apologetica războiului,al distrugerilor și violentèi.

      Pentru că nu permite regulamentul organizației. Rusia e membru în consiliul de securitate și trebuie să voteze să fie dată afară

      Mai bine ai învață putina gramatică înainte de a tasta elucubrații pe internet.

      Dar așa sunteți toți care postați pe aici împotriva culturii... :( 

    rusia este o amenințare globală.

    1. Nu se știe cine e amenințarea globală, încă!

      Globul.

      Orice stat care ataca și invadeza alt stat, în mod neprovocat, precum RUSIA IMPERIALA, nesătulă de noi cuceriri este un stat agresor și, drept urmare este o amenințare globală. Aceleași amenințări le fac prieteni tăi ruși și Basarabenilor, un stat mic cu o armata nesemnificativă, tărâm rupt din trupul României. Dar matele ești un rusofon trolist, n-ai cum să înțelegi așa ceva și, că atare, prolifereze insinuări precum problema drobului de sare. Mai recent, și pe finlandezi i-a amenințat care nu i-a provocat cu nimic și nu doresc niciun milimetru pătrat din Rusia sovietică, comunistă.

      Îngrijorător de mulți se pricep la politica internațională. Unul zice ferm că rușii "nu este expulzați", altul că "proliferează insinuări". Mă gândesc că de-aia nu e pace în lume.

      "Nu este expulzați" este corect. E sub 50. De la 51 este cu sunt. :). De acord

      ...

      Corect????

    Federația rusă trăiește în trecut cu un lider suprem și un aparat de stat învechit și rupt de realitatea timpului în care trăim.

    Rusia nu poate fi exclusă din ONU deoarece este membru fondator .

    1. Asa si ce legatura are una cu alta...e ca si cum ai spune Steve Jobs nu putea fi dat afara de la Apple ca a fost membru fondator:-)

    Bastionul crestinatatii Rusia! Lupta impotriva lui Satan intruchipat de USA EU...si hienele...

    ....Traiasca Rusia! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb