Reuters: Ţările UE iau în considerare amânarea cu 20 de ani a introducerii taxelor asupra carburanţilor poluanţi pentru aviaţie

A.F.
Internaţional / 9 septembrie

Reuters: Ţările UE iau în considerare amânarea cu 20 de ani a introducerii taxelor asupra carburanţilor poluanţi pentru aviaţie

Ţările Uniunii Europene iau în considerare amânarea cu 20 de ani a introducerii taxelor la nivelul UE asupra carburanţilor poluanţi pentru aviaţie, deoarece urmăresc un progres în ceea ce priveşte reformele fiscale care au fost negociate de ani de zile fără rezultat, arată un proiect de document văzut de Reuters.

Comisia Europeană a propus o revizuire a normelor privind impozitarea energiei în 2021 pentru a le face mai ecologice, inclusiv prin introducerea treptată a taxelor pe carburanţi pentru zboruri în cadrul blocului de 27 de ţări, care scapă în prezent de taxele la nivelul UE.

După ce ţările nu au putut cădea de acord asupra propunerilor anterioare care ar introduce o cotă minimă de impozitare a UE pentru combustibilul pentru avioane începând cu 2028, ele iau în considerare acum scutirea de aceste taxe atât a combustibililor pentru aviaţie, cât şi a celor maritimi pentru încă 20 de ani, arată un proiect de compromis.

"Deoarece în prezent nu există suficient combustibil alternativ durabil (SAF) pe piaţă, impozitarea combustibililor de aviaţie ar duce la creşteri ale preţurilor biletelor de avion şi nu la o trecere generală de la combustibilii fosili la SAF", se arată în document.

Doar aeronavele mici, cu maximum 19 locuri şi bărcile folosite pentru "navigaţia privată de agrement" s-ar confrunta cu taxe minime ale UE înainte de expirarea celor 20 de ani, se arată în comunicat.

Pentru alte aeronave şi nave, ţările pot introduce taxe naţionale dacă doresc - dar nu sunt obligate.

În conformitate cu proiectul de compromis, ţările UE vor reconsidera în 15 ani dacă să înceapă aplicarea cotelor minime de impozitare ale UE pentru aviaţie şi combustibil maritim, odată ce scutirea de 20 de ani se încheie.

Alţi combustibili, cum ar fi benzina folosită în maşini, precum şi electricitatea, se confruntă deja cu cote minime de impozitare în UE.

Compromisul a fost elaborat de Ungaria, care deţine preşedinţia rotativă a UE şi, prin urmare, conduce negocierile între ţările UE până la sfârşitul anului.

Un purtător de cuvânt al reprezentanţei Ungariei în UE nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Diplomaţii ţărilor UE vor discuta propunerea în cursul acestei luni.

Schimbarea politicii fiscale a UE este extrem de dificilă, deoarece necesită aprobarea unanimă din partea ţărilor UE - ceea ce înseamnă că orice guvern o poate bloca.

Activiştii pentru schimbările climatice, care au cerut de multă vreme încetarea scutirea fiscală a UE pentru combustibilul pentru avioane, au spus că o întârziere de 20 de ani ar fi în contradicţie cu obiectivul UE de a atinge emisiile nete zero până în 2050.

"Până când această taxă va intra în vigoare, lumea ar trebui să fi atins neutralitatea climatică", a declarat Jo Dardenne, director de aviaţie la grupul non-profit Transport & Environment.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Așa începe propaganda pentru introducerea unei taxe. Luăm în considerare, amânăm cu mulți ani după alegeri iar după ce au trecut alegerile se bagă taxele fără rușine. Că pretextul este ecologia sau echitatea nu are importanță prea mare. Foamea de bani este enormâ după ani de guverne imbecile care au ruinat Europa, au băgat-o în război și au îndatorat-o peste limita sustenabilității.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. In ce razboi au bagat-o?

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb