Reuters: Un parlamentar rus avertizează că Moscova poate schimba doctrina privind momentul utilizării armelor nucleare

R.S.
Internaţional / 23 iunie

Reuters: Un parlamentar rus avertizează că Moscova poate schimba doctrina privind momentul utilizării armelor nucleare

Moscova ar putea schimba doctrina privind momentul utilizării armelor sale nucleare, dacă ameninţările împotriva Rusiei cresc, a declarat duminică Andrei Kartapolov, şeful comisiei de apărare a Camerei inferioare a Rusiei, citat de agenţia de presă RIA, transmite Reuters.

Comentariile generalului în rezervă urmează avertismentelor recente ale preşedintelui Vladimir Putin că Moscova îşi poate schimba doctrina nucleară, care stabileşte condiţiile în care ar putea fi folosite astfel de arme.

"Dacă vedem că provocările şi ameninţările cresc, înseamnă că putem corecta ceva în (doctrină) în ceea ce priveşte momentul utilizării armelor nucleare şi decizia de a recurge la această utilizare. Dar, desigur, este prea devreme să vorbim despre detalii acum", a Kartapolov, potrivit Reuters.

Doctrina nucleară a Rusiei din 2020 stabileşte când preşedintele său ar lua în considerare utilizarea unei arme nucleare: în linii mari ca răspuns la un atac care foloseşte arme nucleare sau alte arme de distrugere în masă, sau arme convenţionale "când însăşi existenţa statului este pusă în pericol".

Putin a mai spus, de asemenea, că Rusia ar putea testa o armă nucleară, dacă este necesar, deşi nu a văzut că este nevoie să facă acest lucru în prezent.

Amplificarea retoricii referitoare la armele nucleare vine în momentul în care atât diplomaţii ruşi, cât şi cei americani spun că războiul Rusiei în Ucraina, lansat în 2022, se află în cea mai periculoasă fază de până acum, mai scrie Reuters.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Rusi ăștia prosti nu își dau seama ca la prima gresala și-au dat foc la valiză.

    1. deja isi prostesc populatia cu "ei doar mor, noi mergem in rai"

      Prost te-a făcut mamițica ta.....mai postac de 2 lei,Rusia deține cele mai sofisticate arme nucleare...le tremura chiloții yankeilor....de ce crezi că nu-i lăsa pe ucraineni sa atace teritoriul rusesc???

      Armele lor nucleare sunt cele mai sofisticate, folosesc fer ruginit in loc de uraniu. Toata armata rusa este un fart de struț.

      Versuri din 21 februarie 2022, în 3 zile... pfuoailei, Putler e mama. :

    Utilizarea de către Putler de arme nucleare, nu contează ca-i de marime mai mică, nu cred că va conduce imediat la un razboi nuclear, dar va avea consecințe drastice pentru Rusia lui Putler și pentru toti susținătorii lui.

    Rusia va fi declarat stat terorist, se va proceda la expulzarea Rusiei din ONU, AIEA si din toate organizațiile internaționale, iar toți cetățenii ruși din țările NATO si UE vor fi expulzati daca nu se vor delimita public și oficial de Rusia lui Putler. 

    Minciuni parlamentare rusești! Doar vorbe! Deși în realitate aveți dreptate voi rușii pt că ați fost forțați la acest război de către axa răului în lume: evreii-israel; america-nato; uk-perfidul; sluga ue; scârba evreo-nazistă-ukraina, și vi s-au încălcat toate ,,liniile roșii" și vă toacă mărunt, occidentul, în însăși Rusia voastră, voi doar vorbiți! Dacă nu-i ,,topiți" nuclear, veți pieri voi rușii!

    1. Vor fi și rușii topiți.Nu vor rezolva nimic pentru că nu doar ei au arme nucleare.Intr-un război nuclear nu există decăt invinși.????

      AXA raului: RuZZia -Coreea de Nord-Iran- Hamas - China

      99% dintre rusi sunt impotriva folosirii de arme nucleare. am vazut multe intrviuri pe strada cu intrebarea asta.niciunu nu a spus da sa folosim. in afara de nebun si apropiatii lui nu e nimeni pt asa ceva in rusia. nimeni.

      Axa raului este SUA Israel NATO. Când va dispare America va fi liniște pe planeta.

      Adica noi suntem aia rai si rusii aia buni. pai pfff o fi dupa mintea unora, dar ce mai cauti prin Europa. caramba la "cei buni" ruzzia , sau coreea de nord, poate preferi iran sau china.

      dc ar disparea america, am trai toti in soviet. dc preferi, du-te.

      Tristă-i 'veața' fără bani, să sare nucleoarele!

    Rusia nu are unde folosi armele nucleare .Orisicare atac nuclear asupra unor comunitati umane , orase sau alte aglomerari ii transforma in criminali dovediti .Trupele ucrainiene nu stau gramada iar a lovii civilii ar insemna chiar sfirsitul Rusiei .Tot ce pot face este sa loveasca demonstrativ sau sa regizeze un accident nuclear intr-o zona deja nelocuita din Ucraina pe care deja au distrus-o dar si asta nu le-ar folosi la nimic .Intreaga umanitate s-ar pozitiona impotriva Rusiei .

    1. nu mai exista umanitate unde e dicatatura. exiata numai tinutul cu dintii de ciolan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb