Reuters: Zelenski îi contestă lui Orban rolul de mediator în războiul cu Rusia

A.F.
Politică / 8 iulie

Reuters: Zelenski îi contestă lui Orban rolul de mediator în războiul cu Rusia

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat luni că premierul ungar Viktor Orban nu poate media între Rusia şi Ucraina pentru a pune capăt războiului care durează deja de 28 de luni, o sarcină care, potrivit lui, ar putea fi asumată doar de puteri mondiale precum China, SUA sau UE, relatează Reuters.

Săptămâna trecută, Orban a vizitat Kievul şi Moscova pentru a purtat discuţii cu Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin, iar luni a mers la Beijing, unde s-a întâlnit cu preşedintele chinez Xi Jinping, descriind călătoria sa surpriză la Beijing drept a treia etapă a unei "misiuni de pace".

În timp ce liderii mondiali se pregătesc să se reunească la summitul NATO care începe marţi la Washington, Zelenski a declarat luni, la Varşovia, că doar economiile puternice sau ţările cu forţe armate mult mai puternice decât cele ale Rusiei ar putea gestiona sarcina de mediere a conflictului.

"Există multe astfel de ţări în lume? Nu multe. Cred că SUA şi China sunt astfel de ţări. Iar UE, nu o singură ţară, ci întreaga UE. Aceasta ar putea fi într-adevăr o misiune de intermediere", a declarat Zelenski la o conferinţă de presă susţinută în timpul unei vizite în Polonia vecină, ţară cu care a semnat un pact bilateral de securitate.

Zelenski a precizat că negocierile lui Orban cu Putin, care au provocat indignare şi în cadrul Uniunii Europene, nu au fost coordonate cu Kievul. "Chiar dacă (Putin) se întâlneşte cu un anumit stat, acest lucru nu înseamnă că vrea să pună capăt războiului", a atras atenţia Zelenski.

Kievul rămâne deschis propunerilor din partea altor ţări cu privire la modul în care să se contureze calea către pace, dar acestea ar trebui să se alinieze la viziunea ucraineană, în special la planul de pace în 10 puncte al Ucrainei, a punctat Zelenski.

Ucraina speră să organizeze un al doilea summit internaţional pentru a examina propunerile sale de pace, în cursul acestui an. China, care are legături strânse cu Moscova, nu a participat la prima reuniune găzduită în iunie de Elveţia.

Beijingul a promovat un plan de pace în şase puncte pe care l-a publicat împreună cu Brazilia în luna mai, propunând o conferinţă internaţională de pace "la momentul potrivit" şi solicitând participarea egală a Ucrainei şi a Rusiei.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. inseamna ca nu vrei pace, e destul de clar. orice ajutor ar trebui sa fie binevenit. si dc orban e cam antipatic, sa ma exprim elegant.

    Din moment ce zele nu are bani,arme si cu falimentul

    economic a Ucrainei,soarta conflictului vor decide , 

    cei care finanteaza si scot profit din conflict

    1. In nici un caz orban care n-a pus nimic in afara de paie pe foc!

    Orban incearca totul sperind sa poata sa dreaga busuiocul .Nu poate .Macron le-a taiat aripile extremistilor mondializati ce se doresc conducatori pe viata aidoma lui Ceausescu .Pacifismul prefacut si dictatorial a fost deja spulberat acum cind intreaga omenire asista stupefiata la atacul asupra celui mai mare spital de copii din Ucraina .Un cumul de fapte le strica toate planurile dictatorilor .Declansarea inainte de Jocurile Olimpice a alegerilor din Franta urmata de SUMMIT NATO si deciziile acestuia totul parcelat impreuna cu preluarea discursului ani extremism de catre J.R.Biden configurat probail ca alternativa in cazul in care sondajele nu il mai avantajeaza pe Biden cu aparitia unei marcante personalitati democrate ce va fi beneficirul de facto al tuturor jocurilor declansate de deja genialul in ale politicilor Macron , ne aduc in fata un alt adevar .

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb