REVISTA PRESEI 07.12.2012

Willy Homner
Ziarul BURSA #Revista Presei / 7 decembrie 2012

ADEVARUL

Plagiat la nivel înalt: Ministrul Ecaterina Andronescu pierde din portofoliu cele trei articole suspecte de plagiat

Conducerea Institutului pentru Fizica Materialelor a decis joi că angajaţii instituţiei se fac vinovaţi de autoplagiat şi va cere vineri retragerea celor trei articole care au fost publicate în reviste ştiinţifice, pe care şi-a pus semnătura şi ministrul Ecaterina Andronescu, considerate de cei de la integru.org lucrări care implică "autoplagiat, plagiat şi încălcări repetate ale dreptului de autor". Experţii integru.org susţin că acestea sunt reproduceri fidele ale unei lucrări din 2006, pe care ulterior şi-au pus semnătura actualul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu şi profesorul Sorin Jinga, de la Universitatea Politehnică. Aceştia au decis că cei doi angajaţi care mai sunt în Institut, M.G. Banciu şi L. Nedelcu, parte din echipa de nouă autori ai lucrării originale publicată în 2006, care se presupune că a fost plagiată ulterior în cele trei articole, se fac vinovaţi de autoplagiat.

Criza a făcut hocus-pocus cu preţul locuinţelor. Apartamentele s-au ieftinit cu 50%

"Adevărul" vă prezintă bilanţul a cinci ani de criză pe piaţa imobiliară. Cum s-au ieftinit apartamentele noi şi vechi în principalele oraşe din ţară. Preţurile locuinţelor din marile oraşe ale României s-au înjumătăţit din martie 2008 şi până în noiembrie 2012. Astfel, de la 2.058 de euro pe metru pătrat util, valoarea de vânzare în perioada de dinainte de criză, preţurile au coborât drastic la aproximativ 986 de euro pe metru pătrat. Locuinţele s-au ieftinit cu 52% faţă de 2008, arată o analiză a portalului imobiliare.ro, realizată pentru intervalul martie 2008- noiembrie 2012. Cea mai mare ieftinire a locuinţelor s-a înregistrat în Bucureşti, scăderea ajungând până la aproape 50%. La polul opus, se află oraşul Iaşi, unde locuinţele costă cu aproximativ 34% mai puţin faţă de primăvara lui 2008.

"Adevărul" prezintă cartea scrisă de Sorin Ovidiu Vîntu, datorită căreia a scăpat de 33 de zile de închisoare

Mai nou, VIP-urile condamnate la închisoare scriu tot felul de "lucrări ştiinţifice" în spatele gratiilor, pentru a obţine reduceri de pedeapsă. A făcut-o şi Sorin Ovidiu Vîntu, condamnat la un an de închisoare, într-un dosar de şantaj în care victimă îi era fostul partener de afaceri Sebastian Ghiţă. Pentru a obţine o reducere a pedepsei, Vîntu "s-a pus în slujba comunităţii" şi a scris o lucrare cu titlul "Romania - studiu comparativ între trei epoci consecutive: comunism, tranziţie şi perspectivele comunitare". A obţinut o reducere a pedepsei cu 33 de zile. Acum, după micşorarea perioadei care a rămas în executare, Vîntu poate, conform legii, să solicite eliberarea condiţionată. Directorul editurii: "Lucrarea este una simpluţă". Cartea lui Vîntu a fost publicată de Editura "C.H. Beck". Este o editură serioasă, specializată în lucrări juridice. Directorul editurii, Radu Dimitriu, a acceptat să povestească pentru "Adevărul" cum a ajuns să publice "opera" lui Vîntu.

CURENTUL

Candidatul USL Cătălin Croitoru - un fost sindicalist cu case de un milion de euro

Cătălin Croitoru, candidatul USL pentru un post de senator în colegiul 9 din sectorul 5 al Capitalei, este unul dintre băieţii deştepţi din sindicate. Pas cu pas, Cătălin Croitoru şi-a construit un traseu lin de la protestele din stradă la la fotoliile moi din Parlament. În 1990 a fondat Federaţia Educaţiei Naţionale, iar acest sindicat a devenit de-a lungul anilor trambulina sa spre viaţa politică. Astfel, din 2008 a îngroşat rândurile celor care au profitat de statutul de lider sindical pentru a parveni politic. Ajuns deputat PDL în colegiul 10 Bucureşti, din sectorul 3, Croitoru părăseşte partidul în aprilie 2012 alături de Petru Filip. Liderul sindical ce compătimea soarta profesorilor cu salariul de 800 de lei pe luni şi-a permis să achiziţioneze pentru cei doi fii ai săi două vile uriaşe construite într-o zonă de la marginea Capitalei pentru "modesta" sumă de 700 000 de euro.

SUA: USL a adus democraţia din România la nivelul celei din Uzbekistan

SUA încă nu au trecut peste impresia că Guvernul Ponta acţionează discreţionar în România într-un mod nedemocratic. Şefa diplomaţiei americane, Hillary Clinton, a menţionat România şi Ungaria printre statele ale căror guverne au devenit "mai agresive" în contracararea opoziţiei, conform unui discurs în care oficialul american denunţă, în general, regresul valorilor democratice în Europa şi Asia Centrală. În cadrul unei reuniuni a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) desfăşurată la Dublin, Hillary Clinton a denunţat regresul valorilor democratice şi drepturilor omului în state din Europa şi din Asia Centrală.

Doi terorişti afiliaţi Al Qaeda, prinşi în România. Ei pregăteau un atentat în timpul Sărbătorilor

Doi bărbaţi suspectaţi că sunt afiliaţi organizaţiei teroriste Al Qaeda au fost prinşi de Serviciul Român de Informaţii şi expulzaţi din România. Ei pregăteau un atentat în perioada Sărbătorilor. Cei doi cetăţeni străini pregăteau acţiuni teroriste, în timpul Sărbătorilor, potrivit purtătorului de cuvânt SRI, Sorin Sava. "Ei urmau să asigure suport pentru toată acţiunea, cu atât mai mult cu cât unul dintre ei deţine informaţii avansate în confecţionarea unor dispozitive explozibile", a declarat acesta la rtv. Ei sunt din Orientul Mijlociu şi se află de ceva vreme în atenţia Serviciului Român de Informaţii. Au fost reţinuţi şi vor fi îndepărtaţi din România, urmare a unei operaţiuni SRI.

CURIERUL NATIONAL

Scandal pe piaţa tutunului: UE vrea ţigări fără arome şi pachete identice

Cultivatorii de tutun din România au trimis o scrisoare comisarilor Reding şi Cioloş, prin care reclamă efectul negativ pe care îl poate avea directiva asupra economiei. Ei spun că după ce proiectul a fost supus dezbaterii publice şi au fost primite 85.000 de răspunsuri, CE a continuat procesul de revizuire a directivei fără transparenţă. Asociaţia Organizaţia Profesională pe Filiera Tutun a trimis miercuri o scrisoare deschisă adresată comisarului european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, şi Vivianei Reding, comisar european pentru Justiţie, prin care semnalează abuzurile făcute de reprezentanţi ai Comisiei Europene, prin netransparentizarea procesului de consultare publică a propunerii de revizuire a Directivei 2011/37/CE privind fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun.

Vine nota de plată a supraîndatorării!

Managerul de fond Kyle Bass spune că datoriile sunt prea mari pentru a nu aduce un cutremur în sistemul financiar. Timpul cumpărat de băncile centrale din 2008 până acum se apropie de sfârşit. Reacţia pieţelor va fi de o rapiditate mult prea mare pentru ca factorii de decizie politică să o poată contracara. Datorii de 200 trilioane de dolari atârnă de o economie mondială al cărei Produs Intern Brut se cifrează la numai 62 trilioane dolari, iar acesta este cel mai dificil moment din viaţă pentru ca să investeşti, a declarat la jumătatea lunii trecute la Darden School of Business a Universităţii din Virginia, Kyle Bass, fondator al Hayman Capital Management, potrivit unui film postat de instituţia de învăţământ pe portalul YouTube.

18.248.414 alegători sunt aşteptaţi la vot

BEC a publicat situaţia secţiilor de votare organizate pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului din data de 9 decembrie 2012, pe circumscripţii electorale şi localităţi, cu numărul alegătorilor arondaţi pe fiecare secţie de votare, informează Mediafax. Potrivit situaţiei publicate de BEC, numărul total al alegătorilor este 18.248.414.

Vasilescu: BNR s-a abţinut să vorbească de FMI în an electoral

"BNR nu a vorbit în 2008 despre un acord cu FMI, pentru că BNR nu intervine în an electoral". Cum i-ar fi căzut Băncii Naţionale să iasă şi să spună că vrea un acord cu Fondul Monetar Internaţional? Poate că Fondul nu voia un acord cu România, poate nu avea ochi pentru noi, a spus oficialul băncii centrale. Banca Naţională a României s-a abţinut în 2008 să anunţe public că doreşte un acord al României cu Fondul Monetar Internaţional pentru că era un an electoral, dar experţii băncii centrale considerau că este absolut necesar, a declarat ieri Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, citează Mediafax.

Presa germană, în criză?

Corespondenţi de presă europeni la Berlin au transmis în ultimele zile materiale referitoare la un fenomen trist pentru colegii lor de breaslă din ţările Uniunii Europene: falimentul în serie al unor importante publicaţii germane, ceea ce este interpretat drept un semn al unei crize generalizate în mass-media din Germania. "Financial Times Deutschland"(FTD) şi "Frankfurter Rundschau" sunt în curs de depunere a bilanţului. "Der Spiegel" şi "Berliner Zeitung" au lansat planuri de economii din cele mai severe implicând concedierea unei părţi a angajaţilor. Ultimul număr (versiunea în limba germană) al FTD, un cotidian economic de foarte bună calitate, apare astăzi şi toţi cei 320 salariaţi intră în şomaj. Lansat în anul 2000, cu un tiraj de 100.000 exemplare, FTD nu a fost niciodată rentabil.

EVENIMENTUL ZILEI

ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Pericol maxim: şase metode de furat voturi

Numărul mic de alegători din fiecare colegiu şi diferenţele mici între candidaţi vor face ca o fraudă de câteva sute de voturi să devină o tentaţie irezistibilă. Iată cum pot fura politicienii chiar din prima zi. Strategii şi consultanţii politici au început să predea activului de partid lecţii cu privire la măsurile ce trebuie luate pentru a bloca frauda electorală. Astfel au apărut adevărate ghiduri de fraudă electorală care prezintă, în funcţie de autori, între 10 şi 25 de modalităţi de a fura la vot.

Adevărul ascuns despre Grecia, descoperit de nemţi!

La 427de miliarde de euro se ridică estimarea zăcămintelor de gaze naturale din platoul continental grecesc de la sud de Creta, potrivit calculelor Deutsche Bank, care, în acelaşi timp, deschide şi în mod oficial, pe pieţele internaţionale, discuţia cu privire la rezervele respective de hidrocarburi aflate sub controlul Greciei. Sub rezerva ca studiile geologice disponibile să se dovedească adevărate, banca germană vorbeşte despre un beneficiu net pentru statul grec de 214 miliarde de euro, adică 107% din actul PIB grecesc şi în acelaşi timp analizează "regulile de implicare" a investitorilor străini în exploatarea acestor zăcăminte.

În România, mor cei mai mulţi bebeluşi din UE! Printr-un program de tip occidental, mămicile vor fi şcolite acasă cum să-i crească

Un număr de 500 de femei care nasc în şase spitale bucureştene vor primi asistenţă gratuită la domiciliu, în primele săptămâni de la naştere, de la asistentele de neonatologie. Ţara noastră are cea mai mare rată a mortalităţii infantile din UE, iar numărul cazurilor de îmbolnăvire a bebeluşilor ca urmare a bolilor infecţioase a crescut în ultimii ani. Româncele nu cunosc suficient beneficiile alăptării, iar în mediul rural, copiii sunt "trecuţi" pe lapte de vacă şi sarmale încă din primele luni de viaţă. Societatea Română de Pediatrie, în parteneriat cu GlaxoSmithKline, încearcă să îndrepte aceste statistici dramatice şi a demarat un program de educare a proaspetelor mămici, care vor primi acasă, în primele săptămâni de la naştere, vizita asistentelor de neonatologie.

Wilfried Martens: ARD şi UDMR, alegerea europeană pentru România. Dacă Ponta rămâne la putere, România va fi marginalizată

Preşedintele Partidului Popular European (PPE), Wilfried Martens, le-a urat succes în alegeri reprezentanţilor ARD şi UDMR. Potrivit acestuia, cele două formaţiuni sunt singurele "lozuri electorale" care îi pot garanta României un rol central în proiectul european. Preşedintele Partidului Popular European (PPE, grup din care face parte şi PDL), Wilfried Martens, urează mult succes ARD şi UDMR în alegerile parlamentare de duminică şi afirmă că acestea 'sunt singurele oferte electorale care garantează României un rol central în proiectul european', informează un comunicat al PPE dat publicităţii joi la Bruxelles.

JURNALUL NATIONAL

Firmele portocalii, abonate la banii statului. Curtea de Conturi a aplicat corecţii de milioane de euro pentru neregulile constatate la mai multe contracte atribuite de Udrea şi Boagiu

Utilizarea unor criterii de calificare restrictive sau unor factori de evaluare nelegali, nerespectarea principiilor privind asigurarea unui tratament egal şi asigurarea transparenţei, reducerea nejustificată a termenelor în cadrul procedurii de atribuire, încheierea unor acte adiţionale cu nerespectarea prevederilor legii sunt doar câteva dintre neregulile constatate de Autoritatea de Audit din cadrul Curţii de Conturi în urma controalelor efectuate la Ministerul Turismului şi la cel al Transporturilor. Autoritatea de Audit a controlat contractele încheiate de ministerele amintite mai sus în primele trei luni ale anului, perioadă în care la conducerea acestora se aflau democratele Elena Udrea, respectiv Anca Boagiu.

Gyorgy Frunda: Băsescu face o presiune psihică asupra populaţiei, pentru a influenţa votul

Senatorul Gyorgy Frunda, candidatul UDMR pentru un nou mandat în Colegiul uninominal numărul 1 Mureş, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că preşedintele Traian Băsescu se amestecă în alegeri, prin apariţiile din ultima perioadă, exercitând o "presiune psihică" asupra populaţiei, pentru a influenţa votul, informează Agerpres. "Se amestecă în alegeri. Vrea să determine participarea PDL-iştilor, dar eu cred că face rău PDL-ului. Eu cred că are o atât de masivă antipatie preşedintele republicii, încât aceste apariţii ale lui nu aduc oamenii la vot pentru PDL sau ARD, ci din contră.

Guvernul sesizează DNA pentru nereguli la autostrăzile Nădlac-Arad şi Orăştie-Sibiu

Guvernul va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) ca urmare a neregulilor constate în atribuirea contractelor de lucrări la două autostrăzi, a anunţat preşedintele Autorităţii de Reglementare a Achiziţiilor Publice (ANRMAP), Dan Vlădescu. Potrivit România TV, vor fi făcute plângeri penale împotriva fostului ministru al Transporturilor Anca Boagiu şi a Cristinei Trăilă, fostul preşedinte al Agenţiei. Cele două sunt acuzate că ar fi acordat în mod ilegal facilităţi firmei omului de afaceri Nelu Iordache în contractele de achiziţii publice.

NATIONAL

Banii negri din Portul Constanta au intrat in bikini modelului Elena Baguci

A fost prezentata drept cea mai mare operatiune anticoruptie din tara noastra, menita a impresiona marile cancelarii occidentale. Insa ancheta privind traficul transfrontalier de zeci de miliarde de euro facut prin Portul Constanta Sud Agigea s-a dovedit doar o fumigena. La adapostul "Operatiunii Port Constanta", prin cea mai mare poarta de intrare comerciala din Europa, dupa Rotterdam, continua sa se deruleze afaceri ilegale care rivalizeaza cu o buna parte din bugetul Romaniei. Mai mult chiar, aceasta actiune intens mediatizata nu a facut decat sa stopeze adevaratul dosar "bomba", lucrat ca la carte de politistii romani, cu sprijin international, si care ii viza pe capii celei mai importante retele.

Care este pretul pe care-l va plati Victor Ponta ca sa ajunga premier

Dornic sa prinda un nou mandat de premier, pozitie care-i va permite sa-si pastreze si functia de presedinte al PSD, Victor Ponta a incheiat poate cel mai important acord politic. Concret, potrivit surselor "National", liderul social-democrat cedeaza Directia Nationala Anticoruptie si Parchetul General, obtinand la schimb nominalizarea mult visata. Mai exact, in timp ce Ponta se va instala la Palatul Victoria, Basescu isi va numi oamenii in fruntea celor doua institutii cheie, ecuatia "interesului national" fiind astfel rezolvata. Scenariul nu este nou, el facand parte din "Planul de la Cornu", strategie pusa la punct in luna septembrie, intr-o intalnire secreta care s-a desfasurat in comuna prahoveana.

Graham Watson traduce planurile USL de suspendare pentru cancelariile europene

Ca sa convinga Occidentul ca viitoarea suspendare a lui Traian Basescu nu este doar un moft, pesedistii si liberalii au apelat la familiile politice din care fac parte, cerandu-le sa le pledeze intens cauza. Primul care a sarit in ajutorul uselistilor a fost liderul socialistilor europeni, Serghei Stanisev, care i-a indemnat pe europeni sa "condamne comportamentul anti-democratic al presedintelui Basescu", aratand ca acesta incalca flagrant Constitutia. Exemplul lui Stanisev a fost urmat si de liderul ALDE, Graham Watson, acesta folosind insa un ton ceva mai moderat.

Acuzatii grave! Videanu: Ponta l-a determinat pe procurorul Panait sa se sinucida!

Coordonatorul campaniei ARD, Adriean Videanu, a afirmat joi, intr-o conferinta de presa, ca Ponta este un om necinstit, care in 2002 si-a amenintat un coleg, pe procurorul Panait, determinandu-l astfel sa se sinucida. "Domnul Ponta este o rusine pentru toti procurorii din aceasta tara, pentru ca este un om necinstit, un om care si-a santajat un coleg al lui, si va aduc aminte de procurorul Panait. In anul 2002, cand Ponta avea calitatea de sef al Corpului de Control al Guvernului, s-a implicat în actiunea pe care o desfasura procurorul Panait si, prin amenintari, l-a determinat pe acesta sa se sinucida. Poate istoria viitoare va readuce in atentie acest caz destul de suspect", a declarat Videanu.

PUTEREA

INS: Comenzile noi din industrie, în creştere cu 7,8% în octombrie

Comenzile noi din industrie, pe piaţă internă şi externă, au crescut în termeni nominali atât faţă de luna precedentă cu 7,8%, cât şi faţă de luna corespunzătoare din anul precedent cu 17,6%, avansul în primele 10 luni din acest an fiind de 0,9%, comparativ cu perioada similară din 2011, conform datelor anunţate joi de Institutul Naţional de Statistică. Astfel, în octombrie 2012, comenzile noi din industrie au crescut cu 7,8%, comparativ cu luna septembrie 2012, datorită creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+14,9%), industria bunurilor intermediare (+10,0%), industria bunurilor de uz curent (+7,5%) şi industria bunurilor de capital (+6,0%).

Minister al Energiei în viitorul Guvern

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, la Târgu-Jiu, că în viitorul Guvern va fi creat Ministerul Energiei, însă nu a menţionat numele persoanei care ar putea să ocupe acest portofoliu. "Voiam să vă anunţ ca o exclusivitate faptul că în viitorul Guvern va exista un Minister al Energiei, care se va ocupa doar de energie. Deci voi discuta cu ministrul Energiei, cu reprezentanţii în comisiile de specialitate în Parlament, în aşa fel încât producţia de energie termo să nu fie folosită doar la nevoie, când e nevoie facem multă energie, când nu mai e, cu eoliene sau cu hidro. Există o strategie de integrare a producţiei şi Compania Energetică Oltenia va rămâne în următorii 25-30 de ani un pilon fundamental pentru asta.

ROMANIA LIBERA

Candidaţi-problemă şi cea mai slabă campanie electorală din ultimii 20 de ani. Ce să aşteptăm de la noul Parlament

Biroul Electoral Central a stabilit ieri că numărul alegătorilor înscrişi pe listele de vot din 9 decembrie este, în linii mari, acelaşi de la referendumul pentru destituirea lui Traian Băsescu. Deşi în vară USL a contestat datele BEC, acum nu mai are probleme. Pe de altă parte, o analiză asupra ofertei şi a modului în care s-a desfăşurat campania electorală relevă o perspectivă sumbră privind performanţele viitorului legislativ.

Energie. Putin inaugurează şantierul faraonic al gazoductului South Stream. Lansarea conductei South Stream, un succes geopolitic al Kremlinului

În apropiere de Anapa, la malul Mării Negre, preşedintele rus a participat ieri la ceremonia de lansare oficială a şantierului noului gazoduct gigant al Gazpromului, South Stream, care va lega Rusia de Europa. South Stream este principalul concurent al proiectului Nabucco, susţinut de Bruxelles pentru a reduce dependenţa de gazul rusesc. Necesitatea cons­truirii South Stream a fost evocată pentru prima oară în 2005. Asemenea conductei North Stream recent pusă în funcţiune, proiectul constituia o ripostă la numeroasele războaie ale gazului cu Ucraina, care deţine monopolul asupra tranzitului gazului rusesc spre Europa. Memorandumul privind construirea noii conducte a fost semnat în 2007 de Gazprom - primul extractor şi exportator mondial de gaz natural - şi firma italiană ENI.

ZIARUL FINANCIAR

20 de întrebări la care trebuie să răspundă viitorul guvern înainte de şampanie

Ziarul Financiar a identificat 20 de probleme, 20 de sfidări cărora trebuie să le facă faţă guvernul care va fi instalat, probabil, în preajma sărbătorilor. Viitorul guvern nu va avea vreme să bea paharul de şampanie tradiţional la instalarea Cabinetului: îl aşteaptă în faţă, dacă nu zile de coşmar, multe nopţi nedormite. Prima urgenţă: bugetul de stat şi bugetul asigurărilor pe 2013. Un buget într-un an al constrângerilor. Pot curge râuri de cerneală pe analizele care să ne arate ce greşeli s-au făcut în trecut, dar acum ceea ce mai are importanţă este viitorul. Teoretic, ar trebui să avem un guvern pentru următorii patru ani. Egali cu ultimii patru ani în care România a plonjat în criză şi încearcă pe brânci să iasă din groapă.

Anul agricol prost (-20%) şi scăderea exporturilor a topit creşterea economică din acest an

INS a confirmat creşterea PIB cu 0,2% în primele nouă luni, anunţată în noiembrie, evoluţie susţinută de creşterile din activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice, de servicii administrative sau de suport şi imobiliare, agricultura şi scăderea exporturilor influenţând negativ PIB.

Poiana Braşov este mai scumpă de Revelion decât Parisul, dar românii o preferă

Cele mai scumpe locuri de la munte sunt în hotelurile construite pe vremea lui Ceauşescu, iar cazarea de Revelion costă mai mult de 500 de euro de persoană pentru că cererea este dublă faţă de capacitatea totală de aproximativ 4.000 de locuri, spune Alin Burcea, proprietarul agenţiei Paralela 45. "Cred că cei care plătesc peste 500 de euro pe sejur de Revelion la munte fac asta din comoditate, pentru că nu se pune problema banilor. Cu 500 de euro poţi face un Revelion la Paris, Roma sau Madrid, incluzând cinci nopţi de cazare şi transport cu avionul. Cu 300 de euro poţi petrece trei nopţi la Viena, cu zbor inclus, iar la Budapesta costă 200 de euro", a mai spus el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb