REVISTA PRESEI - 12.06.2010

Willy Homner
Revista Presei / 12 iunie 2010

ADEVĂRUL

Vanghelie despre profanarea criptei Lahovary: Asta-i viaţa!

Primarul sectorului 5 a recunoscut că şi-a înhumat rudele în cripta generalului Lahovary, dar crede că nu a făcut "nimic imoral". Marian Vanghelie spune că a cumpărat Capela Lahovary, dar de fapt a primit-o prin donaţie, în 2008, de la subordonatul său, Niculae Cristea, directorul Pieţelor din sectorul 5. 

Vacanţă incendiară

Ultima zi de şcoală a adus temperaturi caniculare ce nu s-au mai înregistrat în această perioadă a anului din 2002. Meteorologii spun că în această vară ne vom mai confrunta cu temperaturi ridicate şi că acestea se vor resimţi mai ales după-amiaza şi seara. Meteorologii anunţă temperaturi incendiare pentru acest sfârşit de săptămână. De astăzi, de la prânz şi până mâine seară toate judeţele din România se află sub incidenţa unui cod galben de caniculă.

Mungiu despre "Sfârşitul Ceauşeştilor": Această carte pune lucrurile la punct

Primirea cărţii "Sfârşitul Ceauşeştilor" depăşeşte orice aşteptări. Maratonul lansărilor succesive, din două în două ore, ale cărţii lui Grigore Cartianu, "Sfârşitul Ceauşeştilor", a continuat ieri la Târgul de carte Bookfest. Seria de evenimente a adus în faţa publicului alţi invitaţi prestigioşi, precum şi povestiri captivante ale unor participanţi direcţi la evenimentele de acum 20 de ani.

Bucureştenii nu gustă ofertele "de campionat"

Microbiştii nu s-au înghesuit ieri în localuri ca să vadă primul meci de la Campionatul Mondial de fotbal. Doar câteva zeci de persoane se adunaseră în faţa celor 17 plasme instalate în zona fast-food a mallului Sun Plaza din cartierul Berceni. Prima partidă din Campionatul Mondial de fotbal 2010, dintre Africa de Sud şi Mexic, nu a adunat prea mulţi bucureşteni în zona cu restaurante de la primul etaj al mallului. Spaţiul este amenajat cu 17 plasme, dintre care una pe leduri de 12 metri pătraţi.

Coreenii vor război. Oricum mor de foame

Populaţia Coreei de Nord este lovită de foamete, situaţia din anii "90 riscând să se repete. Coreea de Nord este în pragul prăbuşirii. Situaţia ar putea deveni cumplită în condiţiile în care Seulul şi Washingtonul ar putea impune noi sancţiuni Phenianului. Experţii Programului Alimentar Mondial (PAM) atrag atenţia că proviziile de alimente ale Coreei de Nord se vor epuiza în scurt timp. Doua milioane de oameni (5% din populatia Coreii de Nord) au murit de foame in anii "90.

Sarkozy, în război cu ţiganii din România

În timpul unei reuniuni recente a Consiliului de miniştri în care a fost luată în discuţie şi securitatea internă, preşedintele francez Nicolas Sarkozy a evocat problema spinoasă a rromilor delincvenţi din Franţa, originari din Europa de Est, în special din România. Exploataţi de grupări mafiote şi de reţele de trafic uman, aceştia sunt obligaţi să trăiască în condiţii greu de imaginat, să cerşească şi să fure la ordinele date de cei ce "se adăpostesc în Carpaţi", este de părere şeful statului francez.

EVENIMENTUL ZILEI

Când a ştiut Vlădescu că se vor tăia salariile

Ministrul finanţelor, Sebastian Vlădescu, ştia de la începutul lunii aprilie că România va trebui să aplice măsuri dure pentru reducerea cheltuielilor bugetare. Declaraţia a fost făcută joi seara la postul de televiziune Money Channel, în cadrul căreia ministrul a precizat că "la sfârşitul iernii ştiam că bugetul pe 2010 ar putea să nu fie realizat în parametrii agreaţi". În ceea ce priveşte decizia privind reducerea salariilor în sectorul bugetar cu 25% şi a pensiilor cu 15%, şeful Finanţelor a menţionat că "am aflat de această decizie cu o zi înainte de a apărea preşedintele public".

Reforme amânate

Potrivit lui Vlădescu, România a întârziat absolut toate reformele din ultimii 20 de ani. "Când Polonia îşi reforma sistemul companiilor de stat şi începea privatizarea, România era cu sloganul < nu ne vindem ţara >. După care a vândut-o, mai mult a făcut-o cadou, din acest punct de vedere sloganul a fost respectat: nu ne-am vândut ţara, am făcut-o cadou", a spus oficialul.

Autorităţile locale au fost largi la pungă în aprilie

Dacă în primele trei luni cheltuielile cu bunuri şi servicii erau mai mici cu 0,4% faţă de aceeaşi perioadă din 2009, în aprilie a început desfrâul autorităţilor locale. Astfel, din execuţia bugetară pe primele patru luni reiese că aceste cheltuieli au crescut semnificativ, depăşind cu 6,7% suma aferentă aceleiaşi perioade din anul trecut.

Funeriu îi linişteşte pe profesori: Nu anticipez concedieri

Ministrul educatiei sustine ca nu prevede , "pentru 1 septembrie, un alt personal didactic decat cel care este acum in sistem" si ca nu vor fi schimbari majore in ceea ce priveste examenele nationale.

Preţul medicamentelor sare-n aer

Producătorii avertizează că noul sistem de compensare a medicamentelor va duce la scumpiri spectaculoase, de până la 750% şi că, în cazul bolilor cronice, preţurile pot urca şi mai mult. Asociaţiile de producători, farmaciştii şi producătorii de medicamente spun că, de la 1 iulie, românii vor plăti mai mult ca urmare a introducerii noului sistem de compensare. Cei de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) infirmă acest lucru şi spun că noile reglementări cresc accesibilitatea la compensate.

Paszkany dă 5.000 de euro lunar pentru parcul CFR

Omul de afaceri Arpad Paszkany a încheiat un contract de închiriere/asociere, pe 25 de ani, cu Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, pentru un teren de 5,3 hectare, situat în centrul oraşului Cluj-Napoca. Parcul Feroviarilor se află chiar lângă fostul abator, deţinut tot de finanţatorul echipei de fotbal CFR Cluj. Potrivit agenţilor imobiliari, zona este foarte bine cotată deoarece se află la cinci minute de zona zero a Clujului.

Voinescu: Guvernul trebuie remaniat după moţiune

Aripa apropiată lui Băsescu din PDL insistă pentru remaniere rapidă. Videanu şi Berceanu ţin capul listei indezirabililor din guvern. Semnalele de remaniere rapidă a guvernului lui Emil Boc, la presiunea partidului şi a Palatului Cotroceni, se înmulţesc în PDL. Cel mai recent vine din aripa apropiată lui Traian Băsescu, de la Sever Voinescu, care se declară "absolut sigur" că schimbările de oameni şi de politici în guvern vor veni "a doua zi după moţiunea de cenzură".

Şpaga dată de români într-o viaţă: 75.000 de lei.

De când se naşte şi până moare, românul dă încontinuu şpagă: la maternitate, la grădiniţă, la şcoală, la facultate, la medici, la poliţişti, la Garda Financiară şi chiar preotului care îl îngroapă. Datele prezentate au la bază sondaje de opinie, anchete jurnalistice, dar şi informaţii luate direct de la oameni care au dat şpagă de curând.

Ahmadinejad răspunde sancţiunilor cu retorică

Teheranul rămâne de neclintit în faţa noilor măsuri ONU, preşedintele iranian dând replica Occidentului în stilul său caracteristic. Cel de-al patrulea pachet de sancţiuni, cele mai stricte adoptate până în prezent, impus de Naţiunile Unite Iranului nu pare să tulbure apele la Teheran, regimul iranian menţinându-şi retorica virulentă la adresa Occidentului şi îndeosebi a statului evreu.

Ţiţirigă şi nepoţii", căpşunarii României

Sătenii din Budeşti, Vâlcea, nu lasă căpşunile româneşti pentru cele spaniole: la un hectar, câştigă peste 30.000 de lei. Câteva familii din comuna Budeşti, de lângă Râmnicu-Vâlcea, ţin, an de an, pariul cu soarele, vântul şi ploaia şi se încăpăţânează să ducă mai departe afacerile şi tradiţia în zona care era considerată la un moment dat patria căpşunarilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb