REVISTA PRESEI - 19.05.2010

Willy Homner
Ziarul BURSA #Revista Presei / 19 mai 2010

ADEVĂRUL

Criza vine prin mandat postal

Sumele trimise în ţară de cei care lucrează peste hotare au fost în primul trimestru de numai 818 milioane de euro, la jumătatea celor din aceeaşi perioadă a lui 2008. Criza i-a afectat puternic şi pe românii care muncesc în străinătate. Ei au continuat să trimită bani celor rămaşi acasă, însă tot mai puţini.

Guvernul taie din drepturile de autor/ 500.000 de oameni vor fi taxaţi cu 30%

Veniturile artiştilor, sportivilor, consultanţilor, jurnaliştilor şi ale persoanelor fizice autorizate (PFA) ar putea scădea cu aproape 30%. Propunerea de taxare a drepturilor de autor cu CAS de 31,3% vine de la sindicate şi este îmbrăţişată de Guvern. Ea poate intra în vigoare de la 1 iunie.

UDMR vrea revizuirea planului de austeritate

Vicepremierul Marko Bela a declarat că Guvernul nu ar trebui să se atingă de pensiile minime şi că reducerea salariilor bugetarilor cu 25 % este doar "o soluţie simplă". "Soluţia stabilă ar fi o regândire a structurii aparatului şi nu un astfel de egalitarism în reduceri", a mai spus Marko Bela. Acesta a declarat pentru "Adevărul" că acestea nu sunt singurele modificări pe care UDMR le doreşte şi că "Guvernul lucrează deja la găsirea altor soluţii".

Ziua marelui protest: Minerii vin în Capitală ca să anunţe greva generală

Peste 100 de ortaci protestează azi, în faţa Guvernului, alături de alţi 60.000 de bugetari din ţară. Minerii au spus că vor fi paşnici, chiar dacă nemulţumirile lor sunt mai mari decât în urmă cu 20 de ani, când izbucnea prima Mineriadă. Ortacii care participă la protestul de astăzi din Piaţa Victoriei făceau ieri, la ieşirea din şut, ultimele pregătiri. Au golit magazinele de goarne pentru a se face auziţi şi fiecare miner din cei peste 100 care vor protesta îşi proba "echipamentul".

Trăiesc în vile de lux din ajutorul social

Inspectorii de muncă au descoperit că o treime dintre locuitorii comunei doljene Sadova care primesc bani de la stat se lăfăie în case cu etaj, superdotate. Anchetele sociale au fost făcute superficial şi sute de mii de lei date drept ajutoare sociale de la stat au fost aruncate în buzunarele unor "sărmani" cu vile şi bolizi la poartă.

Transnistria, "rezolvată" peste capul Moldovei

Medvedev şi Ianukovici pregătesc un statut special pentru regiunea separatistă de dincolo de Nistru. Republica Moldova şi regiunea Transnistreană trebuie să fie o singură ţară, cu armată şi zonă economică unică. Asta scrie în declaraţia semnată de preşedinţii Rusiei şi Ucrainei.

Importurile de mâncare, ruşinea României!

Cu toate că ţara noastră are un potenţial agricol imens,peste jumătate din hrana românilor provine din import. Lipsa politicii agricole, fărâmiţarea terenurilor sau absorbţia slabă a fondurilor UE au transformat România într-o ţară cu o producţie alimentară nesemnificativă. Roşiile, castraveţii, merele, perele, porumbul, cartofii, verdeţurile, chiar şi grâul provin din ce în ce mai mult din import. Asta cu toate că România ocupă locul cinci în Europa la capitolul suprafaţă agricolă arabilă, cu un total de 9,4 mil. hectare

CURENTUL

Pensionarii şi bugetarii din studioul Realităţii - figuranţi pe bază de contract

Figuranţii sunt oameni simpli cu mult timp liber, care vin la aceste emisiuni pentru a cåştiga de multe ori un ban în plus, fiind foarte uşor de manipulat. "Orice ni se spune, facem. Aplaudăm pånă ne înroşim palmele, rådem în hohote, ne stråmbăm, dansăm ridicol şi chiar învăţăm diverse roluri sau texte la comandă, pentru a le spune pe post. Avem nevoie de bani, dar mulţi o fac şi pentru distracţie, nu au ce face acasă şi vin aici, unde le trece timpul mai uşor", ne-a mai precizat sursa noastră.

Parametri, de Tia Şerbănescu

Şedinţa CES care trebuia să dea un aviz favorabil sau nu scrisorii către FMI n-a dat niciunul: sindicatele vor altă scrisoare, guvernul voia ştampila pe actuala scrisoare iar patronatele sunt de acord cu "parametrii principali" ai scrisorii dar nu şi cu "detaliile", respectiv cu paracentimetrii ei. Aşa că expedierea s-a amânat. Încă o scrisoare pierdută! Cum şi membrii CES primesc indemnizaţie de 1.000 de lei, reprezentaţia a costat ceva.

Felix" şi Firea au oferit "pâine şi circ" chiar la ei în cort

Lucian Mândruţă e penibil cu emisiunea "Pâine şi circ". Şi nu ne referim aici neapărat la calitatea acesteia, ci mai degrabă la comparaţia pe care dorim să o facem faţă de show-ul făcut de mogulul "Felix" şi subordonata sa patetică, Gabriela Vrânceanu Firea, în cadrul emisiunii "Ştirea Zilei", difuzată luni seară la Antena3. Cei doi antenişti, el şef - ea subalternă, l-au flancat pe ministrul finanţelor, Sebastian Vlădescu, care s-a văzut prins între ciocanul şi nicovala mâniei proletare dezlănţuite de Firea şi de Voiculescu. Unul poza în apărătorul nevoilor neamului românesc pe care l-a furat constant din "90 încoace, cealaltă o făcea pe jurnalista independentă care încerca fară succes să fie imparţială şi care îl venera pe şeful ei în spiritul "cultului personalităţii

Vîntu - trădat de Guşă

Nici nu au pornit la drum împreună şi mogulul eolian Sorin Ovidiu Vîntu s-a şi certat cu prietenul lui cu iz răsăritean, Cozmin Guşă.. Evaziv ca de obicei, Guşă s-a codit să dezvolte subiectul şi să explice de ce "FNI-ul media", plămădit de cei doi temerari, s-a născut mort. "Nu ne-am certat, dar vorbim mai rar. Suntem prieteni, dar suntem într-o perioadă mai rece a relaţiei noastre", a declarat laconic fostul consilier al "Prostănacului". Întrebat cât timp a fost consilier pe probleme media al lui Vîntu, Guşă a replicat: "Nu am fost deloc, pentru că nu am operaţionalizat contractul pe care l-am anunţat public".

Pe Haşotti l-a lăsat memoria şi a vorbit de o "aniversare" falsă

Pe liberalii lui Crinuţ Antonescu a început să îi lase memoria. Liderul grupului PNL din Senat, Puiu Haşotti, a ţipat, ieri, în deschiderea sedinţei de plen, cum că se împlinesc trei ani de la votul din Parlament pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. "Astăzi se împlinesc trei ani de când, cu îndreptăţire, 322 de parlamentari au propus suspendarea preşedintelui Băsescu. Din păcate, majoritatea românilor şi-au dat seama abia acum că aveam dreptate", a susţinut sus şi tare Haşotti. Domnule senator, am dori să vă administrăm în scris o doză de lecitină şi să vă reamintim că suspendarea a avut loc pe 18 aprilie, nu pe 18 mai, aşa cum susţineţi dumneavoastră.

CURIERUL NATIONAL

Şi dacă nu ne mai dă nimeni bani?

Isărescu: Statul are bani pentru 20 de zile dintr-o lună, iar pentru restul de 10 se împrumută. "Chiar dacă sunt bani aşa în general, nu sunt bani pentru finanţarea deficitului bugetar". Fluxurile de capital se pot opri brusc, depinzând uneori de lucruri minore. Deşi lichiditatea la nivel mondial aproape s-a dublat faţă de acum zece ani, fluxurile de capital sunt mult mai selective, iar accesul la finanţare poate fi foarte dificil pentru ţările cu deficite bugetare mari şi probleme structurale mari.

1,4 mld. lei, bonificaţiile date anul trecut companiilor cu pierderi

Pentru managementul defectuos, directorii generali aveau contract de mandat de până la 84.000 lei. 230,2 mil. lei, sporurile şi primele de care s-au bucurat minerii de la CNH.

O cincime din pierderile CNADNR s-a întors la angajaţi sub forma beneficiilor financiare

Banii risipiţi de la bugetul de stat pe prime, sporuri, bonusuri, prime, tichete de masă sau de vacanţă, ajutor pentru creşă etc., şi pentru recuperarea cărora statul vrea să impună acum măsuri de austeritate, au ajuns anul trecut tocmai în buzunarul companiilor cu mari datorii la buget, precum Compania Naţională a Huilei, CNADNR, CFR, Electrocentrale Bucureşti şi Metrorex.

IMM vor bani, băncile vor strategii pe termen lung

Peter Barta: Cei mai mulţi antreprenori nu au strategii, nu ştiu să ceară bani de la bănci.

Şaramet: Firmele se adaptează doar de pe azi pe mâine, nu pe o perioadă mai lungă.

Interesul antreprenorilor pentru consultanţă a crescut în ultima perioadă, dar acesta se opreşte la momentul în care oamenii de afaceri trebuie să plătească aceste servicii, a declarat, ieri, Peter Barta, director executiv Fundaţia Post Privatizare.

Voinea: Exporturile nu vor fi sursa redresării economice în 2010

Structura exporturilor s-a schimbat foarte lent în ultimii 10 ani aşa că nu ne putem aştepta ca în 2010 acestea să fie sursa redresării economice, a declarat ieri Liviu Voinea, directorul executiv al Grupului de Economie Aplicată (GEA) în cadrul seminarului "Exportul - motorul ieşirii României din criză?", organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB). Potrivit lui Voinea, exporturile pot reprezenta sursa unei redresări economice de durată însă pe termen mediu şi lung şi nu pe termen scurt.

SUA nu vor ca FMI să ajute ţările care nu pot returna împrumuturile

Membrii Congresului au afirmat că nu sunt de acord să finanţeze şi alte ţări. Statele Unite s-ar putea opune acordării de ajutoare de urgenţă din partea Fondului Monetar Internaţional anumitor ţări care probabil că nu vor returna împrumuturile, printr-o măsură care a fost votată luni de Senat. Măsura, aprobată cu 94 de voturi pentru şi zero contra, vine pe fondul temerilor că Statele Unite suportă indirect 40 de miliarde de dolari din ajutorul acordat Greciei de FMI.

Păgubiţii FNI neînregistraţi la AVAS trebuie să se adreseze executorilor

Banii se vor recupera în baza sentinţei de executare silită, din conturile deja blocate ale AVAS, pe măsură ce vor fi virate sumele din privatizări. Problema este că nimeni nu mai participă la licitaţiile Autorităţii, iar aceasta va fi desfiinţată.

EVENIMENTUL ZILEI

Cum s-a deghizat PSD în cetăţeanu nemulţumit

Social-democraţii, în calitate de simpli demonstranţi, vor participa azi la mitingul antiguvern. Filialele se întrec în imobilizarea protestatarilor. Mitingul de protest organizat astăzi de sindicate şi organizaţiile de pensionari va avea şi o semnificativă culoare politică, predominat roşie. Opoziţia, în special PSD, caută să speculeze politic dificultăţile guvernului Boc, confruntat cu nemulţumirile bugetarilor şi pensionarilor după anunţarea măsurilor de reducere a salariilor şi pensiilor.

Statul taie şi din veniturile viitorilor pensionari

Oamenii de afaceri spun că Finanţele i-au anunţat că vor să taie contribuţia la pensiile private obligatorii de la 2,5% la doar 0,5%, fără să renunţe însă la tăierea pensiilor actuale cu 15%. Preşedintele ING Fond de Pensii, Cornelia Coman, a declarat că "o astfel de decizie nu face decât să sacrifice din nou generaţia viitoare de pensionari ajutând contribuţiile de asigurări sociale pentru a face faţă plăţii pensiilor actualilor pensionari. Impactul pe 2010 asupra bugetului de asigurări nu e mare".

BNR: Salariile "umflate" anii trecuţi vor fi tăiate

Salariile bugetarilor şi pensiile trebuie corectate atât cât va suporta economia, a declarat guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu. "În ultimii ani am avertizat că aceste creşteri salariale ale bugetarilor nu sunt sustenabile. Corecţia lor trebuie făcută transparent prin raţionalizarea cheltuielilor bugetare sau majorarea impozitelor", a afirmat Isărescu.

Grecia a încasat primul cec european

Prima tranşă, în valoare de 14,5 miliarde de euro, din împrumutul european de 80 de miliarde de euro pe care Grecia îl va primi eşalonat în următorii trei ani, a fost virată ieri statului elen, cu doar o zi înainte de scadenţa unor obligaţiuni în valoare de 8,5 miliarde de euro emise de Atena. Săptămâna trecută, FMI a deblocat, la rândul său, o primă tranşă de 5,5 miliarde de euro din cele 30 de miliarde aprobate.

Privaţii din turism: supravieţuim şi fără minister

Economiile "la sânge" pe care le plănuieşte guvernul ar putea fi îndreptate şi către unele instituţii, de care România s-ar putea lipsi în această perioadă, consideră reprezentanţi ai mediului privat. Evenimentul zilei a deschis o dezbatere în care profesori în economie şi-au exprimat părerea că statul ar trebui să se retragă din domenii precum turismul şi comunicaţiile.

FINANCIARUL

Soluţii alternative la măsurile de austeritate anunţate de guvernul Boc

Analişti economici, reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor, dar şi lideri politici sunt invitaţi să găsească împreună cele mai bune soluţii pentru România, în cadrul unui seminar organizat de "Financiarul" şi "Săptămâna Financiară".

Vânzările de medicamente au crescut cu 17,6% în primul trimestru, majorare rezultată din scumpiri

Analiştii pieţei atrag atenţia că sistemul sanitar românesc se află, totuşi, în pragul falimentului. Peste 1.400 de farmacii în insolvenţă, 500 în faliment, iar măsurile "anticriză" marca Emil Boc vor obliga companiile să se retragă din piaţă, se arată într-un raport al companiei de analiză şi studii de piaţă Cegedim. Volumul total al medicamentelor a scăzut cu 7,5% într-un an, însă ca valoare vânzările au crescut, semn că preţurile sunt tot mai mari.

Publicitatea TV la patru luni: 70 mil. euro net, +5% faţă de 2009

Televiziunile au difuzat cu 31% mai multe reclame în perioada ianuarie-aprilie 2010 faţă de 2009. Posturile TV autohtone au încasat în perioada ianuarie-aprilie 2010 aproximativ 65-70 de milioane de euro net de la clienţii de publicitate. Suma este în creştere cu 5% faţă de nivelul consemnat în aceeaşi perioadă a anului trecut. În schimb, numărul punctelor de audienţă livrate de televiziuni a crescut cu 31% faţă de 2009, fiind de amintit faptul că preţul punctului de audienţă (CPP) a scăzut cu până la 20% faţă de aceeaşi perioadă din 2009.

Lipsa infrastructurii şi puzderia de taxe fac România neatractivă pentru investitori

Mexic, Olanda şi Canada, zonele "cele mai frumoase" în ceea ce priveşte sistemul fiscal. Potrivit unui studiu realizat de KPMG, Mexic, Canada şi Olanda sunt ţările cu cele mai competitive sisteme fiscale din lume, urmate de Australia şi Marea Britanie. Următoarele cinci state cele mai competitive din punctul de vedere al fiscalităţii sunt SUA, Germania, Italia, Japonia şi Franţa.

GÂNDUL

Oficial BNR: Bugetarii să fie trimişi lunar în concediu fără plată o săptămână în fiecare lună

Economistul-şef al BNR, Valentin Lazea, vine cu o soluţie în sprijinul Guvernului pentru evitarea problemelor legale ce ar putea apărea în cazul tăierii cu 25% a salariilor bugetarilor: angajaţii de la stat să fie trimişi în concediu fără plată câte o săptămână în fiecare lună. Problema aplicării măsurilor anticriză stârneşte discuţii şi în coaliţie: UDMR cere păstrarea valorii pensiei minime. PD-L ar fi de acord, cu o condiţie: să fie aduse propuneri prin care să se păstreze "ecuaţia bugetului".

60.000 de sindicalişti blochează Bucureştiul

CNSLR Frăţia susţine că va mobiliza 16.400 de oameni, Cartel Alfa şi CSDR promit, fiecare, câte 15.000 de protestatari. BNS vine cu 10.000 de sindicalişti, câteva sute dintre aceştia fiind mineri. Cu excepţia lui Dumitru Costin, preşedintele BNS, liderii cvartetului confederaţiilor sindicale (Cartel Alfa, BNS, CSDR şi CNSLR Frăţia) susţin, fiecare în parte, că vor scoate în stradă cel puţin câte 15.000 de manifestanţi la mitingul de azi. Costin spune că nu vrea să supraliciteze şi garantează cifra de 10.000.

Vlădescu acuză usturoiul chinezesc adus din Moldova că muşcă din bugetul ţării lui Dracula

Sebastian Vlădescu, susţine că una dintre marile probleme ale României în momentul de faţă este evaziunea fiscală. Primul exemplu dat de ministru este cel din industria tutunului, unde producătorii susţin că din evaziunea fiscală statul ar putea pierde circa un miliard de euro anul acesta. Al doilea exemplu de fenomen evazionist prin care statul pierde bani însă a luat partenerii de discuţii prin surprindere. Periculoasă pentru vistieria statului este nu numai contrabanda cu ţigări, ci şi cea cu usturoi, a explicat ministrul.

JURNALUL NAŢIONAL

Noi suntem români?!

Românii din Harghita şi Covasna sunt din ce în ce mai puţini. Unii nu mai sunt, pentru că i-a chemat la El Dumnezeu. Alţii pentru că din motive de supravieţuire economică, dar şi spirituală au ales să plece în alte zone ale României, ale Europei, ale lumii. Alţii au dispărut, dar au rămas pe loc. Cum e posibil? În timp, strânşi în cleşte de evenimentele istorice, trecute sau recente, au fost siliţi să uite puţin câte puţin limba română.

25.000 de euro pentru şomerii care vor să intre în afaceri

Ajutorul pentru cei care sunt şi vor fi disponibilizaţi din cauza măsurilor de criză vine de la Comisia Europeană, care va aloca, începând din luna iu-nie a acestui an, fonduri nerambursabile de maximum 25.000 de euro pentru deschiderea unei mici afaceri. Comisia Europeană a anunţat că din luna iunie, va fi operaţional un instrument de micro-finanţare denumit Progress, destinat şomerilor care doresc sa înfiinţeze microîntreprinderi (inclusiv activităţii independente şi afaceri online) sau să le dezvolte în continuare.

Cum a pierdut statul 9 milioane de euro pe semnatura lui Berceanu

În 2003, Ministerul Transporturilor primea fonduri Phare în valoare de 7 milioane de euro pentru construirea a 26 de platforme de inspecţie rutieră. Prezente în mai toate ţările europene, acestea ar fi protejat infrastructura prin descurajarea transporturilor suprasolicitate. După şapte ani, nici un centimetru din cele 26 de platforme nu este operaţional. În schimb, sume frumoase de la buget au fost date pentru exproprierea terenurilor necesare construirii acestor platforme - în jur de 320.000 de euro.

ROMÂNIA LIBERĂ

Miting cu miros de trandafiri

Multe organizatii judetene PSD au pus umarul la organizarea mitingului de astazi, in ciuda faptului ca unii presedinti de sindicate au solicitat acestui partid sa nu le compromite. Reporterii RL au aflat cum i-a încolonat PSD pe demonstranţii din ţară ca să vină la Bucureşti, la mitingul mult anunţat.

România are bani. Unde sunt ei?

Sănătatea, educaţia şi pensiile au însemnat tot timpul mai puţin de jumătate dintr-un buget deja mic. În anii "90, principalul client pentru cealaltă jumătate din buget au fost companiile falimentare ale statului. Pe măsură ce porţia lor a scăzut, s-au eliberat bani. Însă ei au fost rapid devoraţi de noua vedetă naţională, birocraţia. Pe măsură ce s-a umflat, birocraţia a avut grijă ca banii să nu mai ajungă niciodată acolo unde era cu adevărat nevoie de ei. Azi, medicii, profesorii şi pensionarii sunt puşi să dea înapoi ce n-au primit niciodată.

Baza ruseasca pe Dunare?

Baza rusească de la gurile Dunării ar putea fi amplasată la Ismail, afirmă Vladimir Socor într-o analiză realizată pentru Jamestown Foundation. Expertul american aminteşte că toate fostele baze navale şi instalaţile militare evocate ca posibile candidate pentru reactivare - Feodosia, Kerci, Donuzlav Oceakov, Nikolaiev, Odesa şi Ismail - sunt acum părăsite şi ieşite din uz, iar celebra bază de submarine de la Balaklava, cu instalaţiile sale subterane săpate în stâncă, a fost transformată în muzeu al Marinei.

Scapa pensiile mici de taiere?

Guvernul ar putea atenua asprimea unora dintre măsurile de criză anunţate, din cauza presiunilor sociale şi chiar a opoziţiei partidelor de guvernământ. Deşi termenul de 1 iunie dat de misiunea FMI se apropie, Cabinetul Boc încă nu ştie nici cum va arăta scrisoarea şi nici când o va finaliza. Şi asta, nu atât din cauza opoziţiei sindicatelor, liberalilor sau social-democraţilor, cât pentru că PDL, UDMR şi UNPR nu sunt de acord cu toate măsurile Guvernului.

ZIARUL FINANACIAR

Isărescu avertizează: dacă statul nu îşi reduce cheltuielile, vine inflaţia

După ce Banca Centrală Europeană a dat "drumul la tiparniţă" pentru a permite statelor din zona euro să se finanţeze, şi BNR avertizează că alternativa la reducerea cheltuielilor publice este inflaţia. BNR riscă să ajungă în postura de a "da drumul la tiparniţă", cumpărând direct titluri de stat pentru a permite Finanţelor să îşi acopere deficitul, dacă statul nu reuşeşte să îşi reducă cheltuielile şi să se eficientizeze, ceea ce ar însemna însă acceptarea unei inflaţii usturătoare.

Investitorii la Bursă, de la agonie la extaz în câteva ore

Bursa a revenit ieri cu o creştere consistentă, de 3% pe indicele BET, pe fondul unei şedinţe cu volatilitate extremă, pe parcursul căreia indicii au consemnat la un moment dat scăderi importante. SIF-urile au urcat în medie cu 3,7%, în condiţiile în care după prima parte a zilei erau pe minus cu aproape 5% şi în ziua precedentă pierduseră 7,9%. Volumele au fost unele consistente, rulajul pe segmentul acţiunilor depăşind 12 mil. euro. Brokerii spun că investitorii de portofoliu au continuat să cedeze pachete în debutul şedinţei, dar optimismul dat de revenirea burselor externe a readus cumpărătorii în piaţă.

CNVM nu vrea să-şi asume riscurile reglementării Forex

Societăţile de brokeraj care intermediază tranzacţii cu produse derivate de tipul Contractelor Financiare pentru Diferenţă (CFD) pe piaţa Forex vor ca acest tip de operaţiuni să intre sub supravegherea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), iar investitorii să fie compensaţi, însă arbitrul pieţei de capital se opune, argumentând că astfel de tranzacţii sunt prea riscante şi că nici la nivel internaţional nu sunt reglementate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb