REVISTA PRESEI 29.11.2017

Willy Homner
Revista Presei / 29 noiembrie 2017

REVISTA PRESEI 29.11.2017

ADEVARUL

Protestele, interzise în Piaţa Victoriei în perioada Târgului de Crăciun

Primaria Capitalei a aprobat organizarea târgului de sărbători "Festivalul de colinde şi obiceiuri de iarnă" în Piaţa Victoriei, unde au loc mitingurile împotriva modificării legilor Justiţiei. Concret, Piaţa Victoriei ar urma să fie ocupată de târg între 2 -20 decembrie, însă probabil vor fi necesare si câteva zile pentru amenajare. Evenimentul a fost deja aprobat de Comisia de Ordine Publică din cadrul Primăriei Capitalei, potrivit unor documente consultate de HotNews.ro. Legea prevede că două manifestaţii nu pot avea loc în acelaşi timp şi în acelaşi loc. Este prima data când Primăria Capitalei decide să organizeze în Piaţa Victoriei un astfel de eveniment, zona nefiind deschisă traficului pietonal. Imediat după apariţia acestei informaţii, pe pagina de Facebook "Corupţia Ucide" a apărut mesajul "NU plecăm din Piaţa Victoriei!".

UE pregăteşte tăierea fondurilor europene pentru statele membre care încalcă regulile statului de drept

Confruntată în ultima vreme cu derivele de la regulile statului de drept din partea Ungariei şi Poloniei, Uniunea Europeană a constat că ameninţările cu activarea articolului 7 din Tratatul UE, cel care suspedă dreptul de vot al unui stat membru în cadrul Consiliului, nu au efecte. De aceea, Bruxelles-ul va trece la tăierea fondurilor europene, acesta şi din cauza faptului că aplicarea articolului 7 poate fi blocată prin veto de un membru UE. Negocierile pentru implementarea acestei măsuri vor începe oficial în primăvara următoare, după ce Comisia Europeană îşi va prezenta propunerea privind noul buget multianual al Uniunii (2020-2026). În realitate, dezbaterile au început deja şi sunt dificile. În special, germanii, dar şi francezii, ameninţă că accesul la aceste fonduri va fi condiţionat de respectarea statului de drept.

Comunicatul american, lectură în beneficiul celor care o fac pe proştii

Comunicatul Departamentului de Stat al SUA poate fi combătut într-un singur fel: să o faci pe prostul, să te prefaci că nu înţelegi ce vrea să spună, apoi să-l răstălmăceşti şi să combaţi ceea ce el nu conţine. La o zi de la emiterea comunicatului, în ţara noastră s-a desfăşurat festivalul celor mai talentaţi proşti. Aici avem o îngrijorare (necenzurabilă de nimeni) a Guvernului SUA, dar bazată pe un fapt cert: Parlamentul realmente are în lucru proiecte de lege care, prin unele prevederi, pot submina lupta anticorupţie şi slăbi independenţa Justiţiei. Cine vrea detalii să nu le ceară de la Departamentul de Stat decât dacă vrea să se facă de ruşine, căci nu va primi un răspuns detaliat, articol cu articol. Să citească avizele negative date de CSM sau protestul semnat de peste 4.000 de magistraţi.

Secretarul american de stat Rex Tillerson, discurs despre importanţa statului de drept

Secretarul american de stat, Rex Tillerson, a vorbit marţi seară despre importanţa respectării statului de drept şi a valorilor democratice. Discursul susţinut la Washington a fost despre cooperarea dintre Statele Unite şi Europa, în faţa provocărilor şi ameninţărilor actuale. Rex Tillerson, secretarul de Stat al SUA: "Statul de drept şi guvernele sunt forme fără fond atunci când sunt luate separat de o societate civilă vibrantă şi de respectul profund pentru anumite adevăruri evidente. Putem câştiga orice mare luptă geopolitică, dar dacă nu suntem în permanenţă vigilenţi la propriul comportament, oamenii noştri ar avea de pierdut pe termen lung. Păstrarea idealurilor occidentale depinde de cât de dornici suntem să protejăm adevărurile pe care sunt bazate libertăţile noastre politice şi economice".

Decizia SRI, după ce senatorul PSD Claudiu Manda i-a cerut demisia generalului Dumitru Dumbravă

Conducerea SRI solicită membrilor Comisiei parlamentare care controlează activitatea Serviciului să nu implice instituţia în jocuri politice. Reacţia SRI vine după ce senatorul PSD Claudiu Manda, preşedintele Comisiei de control a SRI, i-a cerut demisia generalului Dumitru Dumbravă. De asemenea, conducerea SRI a hotărât ca dialogul cu Comisia parlamentară să se realizeze, pe viitor, direct prin cabinetul luI Eduard Hellvig. "SRI rămâne consecvent respectării principiilor democratice şi a statului de drept şi determinat să apere securitatea cetăţenilor în condiţii de deplină legalitate şi neutralitate", susţine SRI.

Victor Ponta, despre mesajul SUA

Fostul premier Victor Ponta crede că liderul PSD Liviu Dragnea a încercat să-i păcălească pe americani: a dat bani pentru rachetele Patriot şi s-a gândit că va fi lăsat în pace. Greşit, spune Ponta. La Adevărul Live, fostul premier a mai criticat actuala conducere a PSD pentru mesajele cu tentă PRM-istă şi a a dezvăluit că unii parlamentari liberali sunt trădători: ascultă tot de comenzile lui Dragnea. Calcului făcut de Dragnea, că ia rachete Patriot, rămâne şi cu poza cu Trump, şi nu-i mai spune nimeni nimic, a fost unul greşit. Dragnea, cât este el şef la Parlament, orice decizie va lua, va fi necredibilă. Mesajul SUA este: «nu avem încredere în tine, Dragnea». Nu poţi să conduce ţara ca la CJ Teleorman.

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică, miercuri dimineaţă, conform orei locale, a anunţat Comandamentul Sud - Coreean Interarme, citate de CNN. Televiziune de stat din Coreea de Nord susţine că ultimul test cu rachetă a fost un succes şi că aceasta poate ajunge pe întregul teritoriu al Statelor Unite. Totodată, Phenianul a mai precizat că a reuşit să-şi îndeplinească misiunea de a deveni un stat nuclear. Racheta folosită în test, de tip Hwasong-15, este "cea mai puternică" de până acum şi s-a ridicat la o înălţime mai mare decât toate rachetele testate de Phenian în trecut până ce ulterior a ajuns în Marea Japoniei. Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a reacţionat la testul Coreei de Nord şi a declarat că "ne vom ocupa de asta" şi că lansarea reprezintă "o situaţie de care ne vom ocupa". Preşedintele nu a oferit detalii concrete.

BANCHERUL

Europa vrea să înlocuiască EURIBOR cu alt indice, mai puţin riscant pentru credite

EURIBOR, indicele de referinţă utilizat de majoritatea băncilor europene, precum si de toate băncile româneşti, pentru stabilirea si actualizarea creditelor in euro, ar putea fi înlocuit un alt indice, mai stabil, pentru evitarea fluctuaţiilor mari ale dobânzilor asupra ratelor clienţilor, problema ridicată si de către bancherii români in cazul creditelor in lei. EURIBOR se menţine in jurul de 0 de la începutul lui 2013, după ce BCE a scăzut aproape de 0 dobânda de referinţă la euro si in paralel a furnizat lichidităţi importante pe piaţă, printr-o politica monetară neconvenţionala (non-standard) cunoscuta drept Quantitative Easing (QE). Aceasta politica însă se apropie de final, urmând ca pe măsură ce economia zonei euro se redresează iar inflaţia creste, BCE să retragă treptat lichidităţile din piaţă si in acelaşi timp să majoreze dobânzile.

COTIDIANUL

Democraţie la ordin - Cornel Nistorescu

Devine cum nu se poate mai clar că PSD-ul nu este o forţă politică agreată de americani. Comunicatul Departamentului de Stat care cerea blocarea adoptării Legilor Justiţiei ne arată acest lucru fără putinţă de tăgadă. Cauzele sunt multiple. În SUA există un dispreţ profund faţă de comunişti şi faţă de urmaşii lor. Ba, şi mai rău. Americanii se uită strîmb şi la cei care nu îl contestă sau coabitează îngăduitor cu comunismul sau cu derivatele sale. Şi nu zic nici pîs cînd au nevoie de o cooperare urgentă cu duşmanul tradiţional. PSD-ul a început relaţia cu SUA cum nu se poate mai prost. Ce-au făcut oamenii lui Ion Iliescu şi urmaşii? Au crezut că boala trece, că vor scăpa cu diverse teste şi dovezi de loialitate şi că în cele din urmă vor fi acceptaţi ca interlocutori sau chiar parteneri.

Judecători faţă cu scandalul momentului: "Este de neînţeles"

Avertismentul Departamentului de Stat al SUA transmis Parlamentului României privind legile justiţiei i-a divizat de judecători. Judecătorul CSM Bogdan Mateescu a apreciat că tonul dur al SUA, în discursul referitor la Legile justiţiei, arată că decidenţii nu au luat în seamă niciun semnal intern sau extern, opinând că legile justiţiei ar trebui retrase. "Partenerii externi subliniază ceea am spus şi noi, înăuntrul ţării. Peste 4000 de magistraţi, adunările generale ale instanţelor şi parchetelor, CSM-ul în două rânduri, marea parte a societăţii civile, toţi au atras atenţia clar şi răspicat asupra caracterului dăunător al propunerilor legislative şi au solicitat retragerea lor. Problematica este foarte gravă şi decidenţii nu au luat în considerare niciun alt semnal intern sau extern, deşi toată lumea civilizată şi-a manifestat repetat îngrijorarea", a declarat Bogdan Mateescu presei

CURIERUL NATIONAL

Consiliul de Administraţie al BNR solicită o întâlnire cu premierul Mihai Tudose

Administraţie al Băncii Naţionale a României a anunţat marţi că îi solicită o întâlnire premierului Mihai Tudose, după ce a luat act de declaraţiile publice ale acestuia, potrivit unui comunicat de presă al BNR. Reprezentanţii BNR transmit că în cadrul întâlnirii se doreşte discutarea evoluţiilor economice şi financiare actuale. BNR îşi îndeplineşte obiectivele şi atribuţiile pe baza prevederilor Legii 312/2004 şi a articolului 130 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii, care conferă independenţă instituţională şi funcţională băncii centrale, pe fondul unui dialog permanent, devenit tradiţional, cu Ministerul Finanţelor Publice şi cu alte instituţii ale statului.

Un sfert dintre adolescenţi uită drumul spre şcoală

Abandonul şcolar a scăzut în ultimii ani, dar acest progres este "compensat" cu brio de pierderile la trecerea dintr-un ciclu în altul. O cădere dramatică s-a înregistrat în intervalul dintre desfiinţarea şi reînfiinţarea şcolilor profesionale (aproximativ 2010 - 2014). Dăm vina în mod greşit pe condiţiile economice, sociale şi familiale precare, pentru scăderea gradului de şcolarizare, când de fapt şcoala ar trebui să fie principalul mijloc de a le depăşi.

OECD: Anul acesta, economia mondială va înregistra cea mai mare rată de creştere din 2010 până în prezent

Pentru anul în curs, Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD)prognozează o creştere economică la nivel mondial de 3,6%, iar pentru anul viitor, de 3,7%. O oarecare încetinire este aşteptată în 2019, cauzată de lipsa investiţiilor în sectorul privat. Avertismente date publicităţii marţi de către economiştii de la OECD vorbesc totuşi despre o rată actuală a investiţiilor mult prea slabă pentru susţinerea unei activităţi accelerate în eonomia mondială. În sprijnul acestor previziuni sunt date cifrele publicate de OECD marţi şi preluate de presa franceză.

EVENIMENTUL ZILEI

Victor Ponta şi Reţeaua de Prostituate Minore, discutate în Comisia SRI

Victor Ponta, reţeaua de prostituate minore, Florin Ghiulbenghian şi Comisia SRI. Un subiect care vine din istorie, mai precis din 2010, când a fost discutat intens. Acum a reapărut prin depoziţia lui Ghiulbenghian în faţa parlamentarilor însărcinaţi cu supravegherea SRI. Robert Negoiţă a fost unul din cei al cărui nume a apărut intr-un dosar de trafic de persoane cercetat de DIICOT. Potrivit mărturiilor vremii, Negoiţă era foarte atent cu "fetiţele" livrate de proxeneţi. Nu numai că le dădea bani şi cadouri, dar le promitea şi sprijin pentru a intra în politică. Tinerele adunate din toată ţara, unele dintre ele chiar minore, îi erau aduse chiar în camera de hotel, sub paravanul unei agenţii de modelling. Numai că au apărut şi numele altor politicieni din PSD, Nicolae Bănicioiu, Victor Ponta, Marian Oprişan. O parte au fost confirmate.

Declaraţii-ŞOC ale unui martor, în procesul lui Dragnea: "Tuturor le era frică de el. Unii îl consideră DUMNEZEU"

Martor în dosarul în care Liviu Dragnea este judecat pentru infracţiuni în legătură cu angajarea fictivă a două persoane la DGASPC Teleorman, Mirela Chera a declarat n faţa judecătorilor de la ÎCCJ că preşedintele CJ "era Dumnezeu" în judeţ. Mirela Chera este şef serviciu asistenţă socială în cadrul Direcţiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, având aceasta funcţie şi la momentul comiterii presupuselor infracţiuni investigate în dosar. Martorul a declarat în instanţă că fostul director general al instituţiei, Floarea Alesu, a făcut presiuni asupra subordonaţilor pentru a nu face declaraţii la DNA care ar putea să o incrimineze, ameninţându-i că vor avea de suferit, lucru care i-ar fi neliniştit pe angajaţi, întrucât acestora le era teamă atât de ea, cât şi de Liviu Dragnea, preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman la acel moment.

Sanda Ladoşi şi soţul ei urmăriţi penal pentru un milion de euro

DIICOT a descins, ieri dimineaţă, la câtăreaţa Sanda Ladoşi. Aceasta a fost ridicată de mascaţi. Prejudiciul estimat este de aproximativ un milion de euro. Cântăreaţa a declarat, marţi, are calitatea de suspect în dosarul deschis de procurorii DIICOT în care este implicat şi soţul ei, susţinând că este nevinovată. În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2008 - 2014, doi suspecţi au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în dauna unor instituţii de credit şi spălare de bani, prin disimularea originii ilicite a sumelor de bani obţinute din activitatea infracţională, grup la care au aderat şi pe care l-au sprijinit şi alte persoane.

JURNALUL NATIONAL

Salariu de "necalificat" la stat: 40.000 de lei pe lună

Prima decizie majoră a lui Gheorghe Şimon, ministrul Economiei, a fost luată la doar trei zile după preluarea mandatului, pe 15 septembrie, când a numit trei noi membri în Directoratul Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA. Andreea Georgiana Florea, Dan Valeriu Ardelean şi Florin Cristian Tătaru nu au nici o experienţă în domeniul energiei, dar conduc una din companiile vitale ale României. Dan Valeriu Ardelean este consultant în amenajări interiorare, specializare pe care ministrul Şimon a considerat-o deosebit de importantă pentru bunul mers al Transelectrica. 40.000 lei este salariul lunar net pe care îl poate câştiga un membru al Directoratului Transelectrica.

Plafon pentru recuperatorii de credite

Suma pe care recuperatorii de credite o pot solicita debitorilor ar putea să fie plafonată la dublul sumei pentru care a fost preluată creanţa de la bănci, potrivit unui proiect de lege iniţiat de un grup de senatori, care a primit ieri aviz favorabil în comisiile reunite de buget-finanţe şi cea economică din Senat. "Cesionarul nu va putea pretinde de la debitorul care are calitatea de consumator mai mult decât dublul sumei plătite de acesta pentru a cumpăra creanţa de la cedent", se arată în proiectul pentru modificarea OG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori. Prevederea, dacă va fi votată de Parlament, se va aplica inclusiv contractelor aflate în derulare la data intrării în vigoare. Senatorul PNL Daniel Zamfir, unul dintre iniţiatori, a spus că această prevedere a existat în legislaţia românească, dar a fost eliminată în 2011.

Tot mai mulţi români nu-şi mai pot plăti ratele

Peste 670.000 de români înregistrează în prezent restanţe la bănci şi IFN-uri, iar numărul lor a crescut de la o lună la alta. Numai în luna noiembrie, numărul celor care nu şi-au mai putut onora ratele a crescut cu peste 20.000 faţă de semestrul unu al anului. Pe fondul aprecierii puternice a euro şi a majorării cheltuielilor de consum, tot mai mulţi români se văd în imposibilitatea de a mai plăti ratele la timp şi, astfel, ajung în procedură de executare silită, se arată în analiza KeysFin, realizată pe baza statisticii furnizate de platforma web de gestiune a restanţelor şi executărilor eKollect. Potrivit experţilor, se observă o înrăutăţire a situaţiei din sectorul de creditare, care se remarcă şi în procedurile de urmărire a datoriilor.

NATIONAL

Legile Justiţiei: Mita pentru judecători si procurori

Deşi au salarii revoltător de mari, de parcă ar da la lopata 24 de ore din 24 sau ar căra pietre de moară, pofta magistraţilor de a se simţi bine din banii publici este greu de stăvilit. Nu au fost de ajuns avantajele dobândite până in prezent, mai vor. Si tot mai vor. Un amendament adoptat in comisia speciala pentru legile Justiţiei prevede că judecătorii si procurorii vor fi apăraţi din oficiu împotriva oricărui act de imixtiune in activitatea profesională. Si asta e abia începutul. Parlamentarii au mai decis că judecătorii si procurorii, inclusiv cei pensionaţi, să beneficieze de despăgubiri, in cazul in care viaţa, sănătatea ori bunurile le sunt afectate in exercitarea atribuţiilor de serviciu sau in legătură cu acestea.

PUTEREA

Românii şi-au schimbat PREFERINŢELE. Cine adună cea mai mare ÎNCREDERE

Românii nu mai cred în Justiţie şi nici în politicieni. În schimb, au tot mai multă încredere în pompieri, armată şi biserică. Potrivit celui mai recent sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională, în ciuda uriaşelor scandaluri, din ultima vreme, încrederea românilor în Biserică a crescut. Dacă anul trecut încrederea în biserică era sub 50%, acum, chiar şi după scandalurile fără precedent cu feţele bisericeşti acuzate de fapte imorale, încrederea e în creştere şi a ajuns la 61%. Şcoala e, în continuare, în topul încrederii românilor, dar şi Armata. De departe, de cea mai mare încredere se bucură pompierii. La polul opus, sunt politicienii. Conform datelor adunate, românii nu mai vor să audă de partide. DOAR 15% dintre respondenţi au spus că au încredere în formaţiunile politice. Aproape la fel de prost stau şi Parlamentul şi Guvernul.

ROMANIA LIBERA

Remus Borza, fondatorul societăţii impuse ca administrator al Medien Holding, are şi el interese în media

După ce a intrat ca administrator special la grupul Mediafax, care deţine agenţia de presă cu acelaşi nume, dar şi brandurile Ziarul Financiar şi Gândul, lichidatorul care a băgat Astra Asigurări în faliment a încercat să preia şi controlul Realitatea TV. Acolo nu s-a impus ca administrator, dar este implicat din postura de consultant, după cum afirmă surse din piaţă. KPMG vrea acum şi "România liberă", pe care intenţionează să o controleze cu ajutorul Euro Insol, firma fondată de Remus Borza şi cerută de multinaţionala de audit ca administrator special la Medien Holding. Asta în condiţiile în care deputatul stă în spatele relansării unui alt ziar important de pe piaţa autohtonă.

Populistul Orban vrea un nou mandat pe spinarea lui Soros

Premierul ungar, Viktor Orban, s-a angajat într-o luptă contra miliardarului de origine maghiară George Soros, cruciadă menită să-i asigure un nou mandat. Campania împotriva lui George Soros (87 de ani) este o ocazie de deturnare a atenţiei populaţiei şi de focalizare a temerilor asupra unui subiect spinos. O ocazie de escamotare a problemelor cu care se confruntă ţara, precum inegalităţile sociale, care nu fac decât să crească pe fondul corupţiei şi al îmbogăţirii vertiginoase a oligarhilor apropiaţi de regim. Spitalele şi sistemul de sănătate sunt în pragul falimentului, peste 600.000 de tineri părăsind definitiv ţara (dintr-o populaţie sub 10 milioane). Este cunoscută abilitatea premierului ungar, fin strateg care a înţeles că cea mai bună apărare este inventarea unui inamic public asupra căruia să dirijeze nemulţumirile populaţiei. Aşa că, pentru toate relele, de vină este Soros.

ZIARUL FINANCIAR

Revoluţia fiscală a guvernului PSD

O mărturie a unui contabil din cadrul unei firme care a aplicat TVA split de la 1 octom­brie arată că au fost necesare resurse suplimentare semnificative pentru a administra noile proceduri şi că sistemul este complet neclar, ba mai mult, aproape de haos. "Este haos! Trei oameni blocaţi să ţină evidenţa strictă a plăţilor şi încasărilor. Cu trezoreria nu se putea lucra, aveam cu ei în octombrie zece telefoane pe zi în care le explicam eu ce şi cum se face", a spus un contabil, citat de Tax Advisors, cea mai puternică comunitate de profesionişti contabili de pe Facebook. În plus, el a mai spus că a fost ne­voit să deschidă un cont la o bancă pentru ca operaţiunile să fie mai facile şi pentru că nu se poate lucra online cu Trezoreria.

Bursa pariază pe Adrian Tănase, care la NN Pensii avea 14 mld. lei pe mână, să promoveze în liga superioară

Adrian Tănase, 42 de ani, director de investiţii al NN Pensii, cel mai mare administrator de pensii Pilon 2 din Româ­nia, este noul director general al Bursei de Valori Bucureşti, după demisia polonezului Ludwik Sobolewski la finele lunii octombrie, potrivit unor surse de pe piaţa de capital. Adrian Tănase urmează să pără­seas­că poziţia deţinută la NN Pensii pentru a putea prelua noua funcţie chiar săptămâna viitoare, potrivit aceloraşi surse. Principalul obiectiv al lui Adrian Tănase, care la NN avea sub administrare active de 14 mld. lei, este de a promova piaţa de capital din România de la categoria piaţă de frontieră la cea emergentă. Dar pentru a ajunge acolo, Tănase trebuie să rezolve cea mai adâncă rană a bursei româneşti: lichiditatea scăzută.

Sfârşitul mall-urilor. Peste 6400 de magazine se vor închide anul viitor

Apocalipsa retailului se desfăşoară în SUA, notează Business Insider. Peste 6400 de magazine se vor închide în SUA în următorul an, iar magazine mari precum Macys, Sears sau JCPenney au închis deja o duzină de locaţii. Plimbatul prin mall-uri este ca şi cum te-ai plimba printr-un cimitir. O analiză a publicaţiei americane The Atlantic arată motivele acestui fenomen, ce pare a lua proporţii din ce în ce mai mari. Există o serie de explicaţii ale dispariţiei magazinelor fizice din America. În primul rând, oamenii folosesc din ce în ce mai mult mediul online pentru a face cumpărături. Cea mai simplă şi mai concretă explicaţie pentru dispariţia magazinelor fizice este că Amazon şi alte companii asemănătoare "mănâncă" din ce în ce mai mult din segmentul de retail. Între anii 2010 şi 2016, vânzările Amazon din America de Nord au crescut de cinci ori, de la 16 miliarde de dolari până la 80 de miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8373
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3185
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9967
Gram de aur (XAU)Gram de aur412.9649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb