REVISTA PRESEI 31.01.2019

M.I.
Revista Presei / 31 ianuarie 2019

REVISTA PRESEI 31.01.2019

Adevărul

Cum a ajuns tandemul Dragnea-Dăncilă la cuţite cu primarii de oraşe

Publicaţia "Adevărul" scrie că primarii marilor oraşe se află în plin scandal cu Guvernul Dăncilă, edilii cerându-i premierului mai mulţi bani la nivel local în 2019. Liviu Dragnea le-a pus pe masă o soluţie, însă aceasta ar duce administraţiile locale la dezastru, potrivit aleşilor locali.

Premierul Viorica Dăncilă i-a primit pe primarii de municipii pentru a doua rundă de negocieri privind banii care vor intra în vistieria autorităţilor locale, în urma aprobării bugetului pe 2019. Concret, edilii de municipii sunt nemulţumiţi că guvernanţii nu au mărit procentul de bani alocaţi din impozitul pe venit, în condiţiile în care primăriile au rămas fără o parte dintre aceştia după scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%, în urma revoluţiei fiscale de iarna trecută.

Bancherul

BNR arata ca pazeste ROBOR-ul: a prins o banca imprumutandu-se cu o dobanda prea mare

Publicaţia "Bancherul" informează că Nicolae Cinteza, seful supravegherii bancilor din Banca Nationala a Romaniei (BNR), dezvaluie ca a dat telefon la o banca pentru a o intreba de ce se imprumuta de pe piata interbancara ROBOR cu dobanzi mai mari decat cea aferenta facilitatii permanente de creditare Lombard, oferita de BNR.

Respectiva banca, o sucursala a unei banci straine, i-a raspuns ca nu a putut accesa facilitatea Lombard a BNR pentru ca nu avea titluri de stat inregistrate in sistemul Safir, recunoascute de BNR ca fiind eligibile pentru garantarea imprumuturilor de urgenta oferite de banca nationala.

Cotidianul

Un vis prea îndrăzneţ

Publicaţia "Cotidianul" informează că România îndeplinea până în 2017 cele cinci criterii de la Maastricht pentru adoptarea monedei euro, însă în ultimul an s-a îndepărtat major. Deficitul bugetar de maxim 3% mai poarte fi menţinut doar din pix, avem cea mai mare rată a inflaţiei din UE iar cursul leu-euro este foarte volatil, el neavând voie să varieze decât într-un interval de 15%. Cu toate acestea, Guvernul României s-a angajat să adopte moneda unică în 2024. În ultima şedinţă, Executivul a adoptat documentul intitulat "Planul naţional de adoptare a monedei euro", act ce urmează să fie trimis Comisiei Europene. Această mişcare a Cabinetului Dăncile este surprinzătoare în contextul în care fostul premier al României, Sorin Grindeanu, declarase că trecerea la moneda euro va fi posibilă numai după ce veniturile obţinute de români vor fi aproape de cele ale cetăţenilor din alte state membre ale Uniunii Europene.

Naţional

Romania va primi imigranti

Publicaţia "Naţional" informează că Romania se numara printre tarile care se ofera sa primeasca imigranti extracomunitari aflati la bordul unei nave umanitare blocata intr-un port din Sicilia, anunta premierul Italiei, Giuseppe Conte. La bordul navei umanitare Sea Watch 3 sunt 47 de imigranti extracomunitari salvati din Marea Mediterana.

Conte a anuntat ca a ajuns la un acord pentru distribuirea extracomunitarilor in Luxemburg, Germania, Franta, Portugalia, Romania si Malta, scrie Corriere della Sera. La inceputul anului, opt state din cadrul Uniunii Europene, inclusiv Romania, au decis sa preia 176 de imigranti extracomunitari salvati din Marea Mediterana si aflati in Malta, a informat publicatia germana Die Welt.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb