REVISTA PRESEI 31.05.2019

L.A.
Revista Presei / 31 mai 2019

REVISTA PRESEI 31.05.2019

Adevărul

Lotul "ziariştilor fascişti": condamnaţi la moarte pentru acuzaţii de crime de război

Publicaţia "Adevărul" scrie că "La 30 mai 1945 începea, la Bucureşti, procesul ziariştilor acuzaţi de ocupaţia sovietică pentru crime de război şi dezastrul ţării. Jurnaliştii au fost incluşi în primele loturi de acuzaţi aduşi în faţa Tribunalului Poporului de către noile autorităţi, la cererea Uniunii Sovietice. Practic, se urmărea desfiinţarea tuturor publicaţiilor de orientare anticomunistă, naţională şi democratică, precum şi a jurnaliştilor reuniţi în jurul publicaţiilor:"Curentul", "Universul", "Porunca Vremii", "Gândirea". Printre ziaristii inculpaţi în acest proces s-au numărat Radu Gyr, Nichifor Crainic, Pan Vizirescu, Pamfil Şeicaru, care era refugiat, Dragos Protopopescu, Stelian Popescu, Ilie Rădulescu şi mulţi alţii."

Bancherul

Cu cat scade rata la un credit Prima Casa, dupa inlocuirea ROBOR cu IRCC

"Bancherul" scrie că "Guvernul a adoptat o Hotarare pentru inlocuirea ROBOR din dobanda variabila la creditele ipotecare garantate de stat prin Programul Prima Casa cu noul indice IRCC, introdus recent de Guvern si BNR pentru inlaturarea acuzatiilor de manipulare a ROBOR.

Acuzatiile la adresa bancilor si BNR privind manipularea ROBOR, pentru a incasa dobanzi mai mari de la populatie, au fost aduse de reprezentantii Guvernului, in special de consilierul economic Darius Valcov, pentru a justifica introducerea taxei bancare, botezata din acest motiv taxa pe lacomie."

Cotidianul

Adrian Năstase, propunere surpriză pentru PSD

Publicaţia "Cotidianul" scrie că "Fostul premier Adrian Năstase consideră că PSD ar trebui să aibă la alegerile prezidenţiale un candidat din societatea civilă, care să se bată cu Klaus Iohannis.

Năstase a analizat pe blogul său situaţia din PSD - cauze şi posibile soluţii - şi totodată joi după-amiază a mers la Palatul Victoria.

"Pentru primul scrutin care urmează, cel prezidenţial, PSD se va vedea nevoit, probabil, să adopte o strategie neconvenţională. Liderii partidelor din coaliţia de guvernământ care tocmai au pierdut alegerile, inclusiv în tentativa de a trece pragul electoral, nu mai sunt, din păcate, candidaţi viabili. O strategie neconvenţională ar putea fi susţinerea unei personalităţi din societatea civilă, care să intre mai bine în rolul de preşedinte decât Klaus Iohannis, care s-a dovedit a fi excesiv de implicat în politica partizană", a scris fostul premier pe blog."

Naţional

Delir: Rares Bogdan prim-ministru!

Publicaţia "Naţional" scrie că "Chiar mă întrebam când va iesi Cozmin Guşă să-si joace rolul în care a fost distribuit în spectacolul grotesc de după condamnarea lui Liviu Dragnea. Că a fost o condamnare ordonata este limpede pentru toţi cei care, fara patimă şi fără înregimentare în teorii ale conspiraţiei, au urmărit fiecare semnal dat. Efectul trimiterii lui Dragnea la puşcarie s-a văzut imediat. PSD s-a predat, anunţând că nu mai dă ordonanţe pe justiţie, abandonand astfel lupta cu statul subteran. Iar asta nu se putea întampla fara imboldul unui rezultat la referendum asupra caruia nimeni vrea să se concentreze".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb