REVISTA PRESEI 8.02.2019

V.D.
Revista Presei / 8 februarie 2019

REVISTA PRESEI 8.02.2019

Adevărul

Radu Mazăre, condamnat la 9 ani de închisoare cu executare. Verdict definitiv al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

Publicaţia "Adevărul" scrie că Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, a primit condamnare definitivă de 9 ani cu închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale. Mazăre se află în Madagascar din decembrie 2017. Alături de fostul edil au mai fost condamnaţi Cristian Borcea 5 ani de închisoare, Nicuşor Constantinescu - 5 ani, Dragoş Săvulescu - 5 ani şi jumătate, notarul Aurel Jean Andrei - 2 ani cu suspendare. Fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 9 ani de închisoare cu executare. Sentinţa este definitivă, transmite Realitatea TV.

Bancherul

Marea problema a Romaniei sunt acum incertitudinile interne, nu cele externe, spune guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, care inca nu si-a revenit din sah mat-ul primit de la Guvern cu taxa bancara legata de Robor

Publicaţia "Bancherul" informează că "marea problema a Romaniei sunt acum incertitudinile interne, pe langa cele externe. Acum avem un car de incertitudini interne. Un car!" a declarat astazi guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, care se arata in continuare foarte mirat, daca nu chiar socat, de masura surprinzatoare adoptata de Guvern inainte de Craciun, de impunere a unei taxe bancare punitive si exagerat de mari, de opt ori peste media din alte tari si legata de evolutia Robor, o gaselnita originala in Europa, care a provocat caderea Bursei si deprecierea puternica a leului.

"Spun exact ce am spus la inceput de ianuarie. Nici nu stii de unde sa iei problema asta. Deci cine a avut ideea sa lege acest impozit (taxa bancara) de Robor e tare, domnule, e tare! Sah mat! Sunt buni tehnicieni in ale sahului! Pentru ca nu ai solutii! Sau pat, poftim!", a spus Isarescu, ironic.

Cotidianul

Ziua cu veşti bune din industria gazelor naturale

Publicaţia "Cotidianul" informează că, americanii de la The Carlyle, prin Black Sea Oil and Gas, au anunţat oficial că a luat decizia de investiţie pentru extracţia gazelor din Marea Neagră, iar oficialii Romgaz, compania deţinută de stat, susţin că în februarie 2020 centrala electrică pe gaze care se construieşte la Iernut, judeţul Mureş, va intra în funcţiune. Decizia americanilor este foarte interesantă pentru că până în prezent ei au fost foarte sceptici în legătură cu oportunitatea continuării investiţiilor în Marea Neagră. Totuşi, în comunicatul pe care BSOG s-a strecurat o condiţie."Decizia finală de investiţie a fost luată cu bună-credinţă, pornind de la premisa că BSOG şi partenerii săi de concesiune vor reuşi restabilirea tuturor drepturilor acestora, în sensul eliminării oricăror taxe şi contribuţii suplimentare recent introduse, precum şi a oricăror restricţii privind libera circulaţie a gazelor pe o piaţă deplin liberalizată, conform legislaţiei europene. Acestea sunt necesare atât pentru a face Proiectul MGD o investiţie viabilă, cât şi pentru a încuraja viitoarele proiecte de dezvoltare a gazelor naturale din Marea Neagră", se arată în comunicat.

Naţional

Rares Vaduva, din nou sef la "Doi s' un sfert"!

Publicaţia "Naţional" comentează că mare mai e "Gradina" Ministerului de Interne, din moment ce, dupa cum o arata informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, Rares Vaduva este mai mult decat "in carti" pentru a reveni la conducerea actualei Directii Generale de Protectie Interna. Adica sa preia in forta sefia serviciului secret de unde fusese "ejectat" in urma unui scandal monstru, in care Directia Nationala Anticoruptie ajunsese sa "decapeze" pe banda rulanta ministrii de Interne si directori ai "Doi s'un sfert", prin dosarele penale "detonate" pe numele acestora. Iar socul nu doar in Ministerul de Interne, dar in intreg sistemul este cu atat mai mare cu cat, dupa parasirea conducerii "Doi s'un sfert", Rares Vaduva se afla inca la dispozitie. Uite insa ca, desi dupa atata amar de vreme de cand oficial se afla la dispozitie, pana si putini initiati ai sistemului ar mai fi mizat pe o eventuala reintoarcere a acestuia, in ciuda "avertismentului" nostru din urma cu putina vreme, cand dezvaluiam ca ministrul Carmen Dan are un nou sfatuitor din umbra, tocmai in persoana lui Rares Vaduva.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb