REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 05.02.2014

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 5 februarie 2014

FINANCIAL TIMES

Fostul director RBS, Stephen Hester, va conduce asiguratorul RSA

Stephen Hester, bancherul care a condus unul dintre cele mai dificile procese de redresare din istoria corporatistă a Marii Britanii, ca director al Royal Bank of Scotland, se va ocupa de un alt efort de redresare, cel al asiguratorului RSA.

Morgan Stanley îşi declară din nou profitul

Morgan Stanley a fost nevoită să-şi declare din nou profitul pe ultimul trimestru din 2013, după ce a ajuns la un acord amiabil de 1,3 miliarde dolari cu o autoritate de reglementare din SUA privind titluri garantate ipotecar în valoare de 11 miliarde dolari vândute către Fannie Mae şi Freddie Mac.

Deutsche Bank vrea să recâştige terenul pierdut în SUA

Deutsche Bank a numit un nou co-director în fruntea diviziei de produse cu venit fix din New York, banca urmărind să recâştige terenul pierdut în SUA - cea mai mare piaţă de investment banking din lume.

WALL STREET JOURNAL

Profitul BP a scăzut cu 25%

Compania petrolieră britanică BP PLC şi-a redus cu 25% profitul în ultimul trimestru din 2013, din cauza scăderii marjelor din activităţile de rafinare şi a veniturilor pierdute din activele înstrăinate. Câştigul BP a ajuns la 1,51 miliarde dolari, de la 2,01 miliarde dolari în anul anterior.

Sony, în discuţii pentru vânzarea operaţiunilor PC

Confruntată cu declinul cererii consumatorilor, compania niponă Sony Corp. poartă discuţii pentru vânzarea diviziei sale neprofitabile Vaio, producătoare de PC-uri, către un fond de investiţii din Japonia, conform unei surse apropiate situaţiei.

Time reduce locuri de muncă

Time Inc. din SUA vrea să disponibilizeze mai puţin de 500 de salariaţi, respectiv circa 6% din personalul total, ca parte a unui efort amplu de simplificare a structurii operaţionale a revistelor sale, potrivit unei surse apropiate companiei americane.

NEW YORK TIMES

Mazda va acorda dividende

Mazda Motor Corp. din Japonia aşteaptă profituri record în acest an financiar, majorându-şi estimarea privind câştigul operaţional cu 12,5%, la 180 miliarde yeni. Al cincilea mare producător auto nipon plănuieşte să acorde un dividend de 1 yen/acţiune pentru anul fiscal curent, care se încheie în martie. Acesta este primul dividend din ultimii patru ani.

Honda va construi a patra sa fabrică de motociclete din India

Honda Motor Co. din Japonia îşi va construi cea de-a patra fabrică de motociclete din India, care presupune o investiţie iniţială de aproape 11 miliarde rupii (175,7 milioane de dolari). Capacitatea de producţie anuală a acesteia va fi de 1,2 milioane de vehicule.

Serviciile din Spania au crescut, în ianuarie, în cel mai rapid ritm din 2007

Sectorul serviciilor din Spania a înregistrat, în ianuarie, cel mai rapid ritm de creştere din ultimii şase ani şi jumătate, conform Purchasing Managers Index (PMI). Indicele măsurat de Markit (Marea Britanie) a urcat la 54,9 puncte în ianuarie - cel mai ridicat nivel din iulie 2007 -, de la 54,2 în decembrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb