REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 15.11.2012

V.R.
Ziarul BURSA #Revista Presei / 15 noiembrie 2012

FINANCIAL TIMES

FSA avertizează băncile globale în privinţa bonusurilor

Băncile internaţionale care operează la Londra au fost avertizate de către autoritatea britanică de reglementare a acestui domeniu (FSA) că bonusurile ce vor fi acordate în 2012 angajaţilor trebuie să reflecte scandalurile de manipulare a pieţei şi de inducere în eroare a clienţilor, care au afectat sectorul financiar în ultimele 12 luni.

Tranzacţiile cu electricitate derulate de JPMorgan, restricţionate

Autoritatea americană de reglementare a domeniului energiei i-a interzis băncii JPMorgan Chase să desfăşoare, timp de şase luni, tranzacţii cu electricitate la tarifele de piaţă, acuzând instituţia că a prezentat informaţii false într-o anchetă privind presupusa manipulare a pieţei.

BP ar putea primi cea mai mare amendă penală din SUA

Compania petrolieră britanică BP este aşteptată să plătească cea mai mare amendă penală din istoria Statelor Unite, ca să pună capăt anchetei care a urmat dezastrului ecologic pe care l-a provocat în 2010, în Golful Mexic. Detaliile înţelegerii în acest sens cu Departamentul de Justiţie al SUA erau în curs de finalizare în noaptea de miercuri spre joi, astfel că ar putea fi anunţate astăzi, conform unor surse apropiate situaţiei.

WALL STREET JOURNAL

Nokia a coborât pe locul şapte pe piaţa telefoanelor inteligente

Compania finlandeză Nokia Corp. a coborât în trimestrul al treilea, la nivel mondial, pe locul al şaptelea pe piaţa în plină expansiune a telefoanelor inteligente, dominată de Apple Inc. şi Samsung Electronics Co.

Nokia a vândut 7,2 milioane de telefoane inteligente în perioada menţionată, adică 4,3% din cele 169,2 milioane de aparate smartphone livrate la nivel mondial, conform Gartner Inc.

Starbucks preia Teavana pentru 620 milioane dolari

Lanţul american de cafenele Starbucks Corp. face cea mai importantă achiziţie din istoria sa, plătind 15,50 dolari/acţiune sau un total de 620 de milioane de dolari în numerar pentru retailerul de ceai Teavana Holdings Inc., cu sediul în Atlanta.

Ford va produce noi modele în America de Sud

Compania auto Ford Motor Co. din SUA vrea să transfere o mai mare parte din producţia sa în America de Sud şi să înlocuiască, în următorii doi ani, cu modele noi toate vehiculele pe care le vinde în prezent în această regiune.

NEW YORK TIMES

KPN vinde active din Germania pe 500 de milioane de dolari

Compania olandeză de telefonie Royal KPN NV a decis să-şi vândă reţeaua germană de turnuri de difuzare a programelor destinate telefoniei mobile către American Tower Corp., pentru 393 milioane de euro (aproximativ 500 de milioane de dolari).

BCE: Reducerea datoriei Greciei, probabilă

Soluţionarea problemelor Greciei va necesita, probabil, o nouă reducere a datoriilor ţării, iar Spania are nevoie urgentă de un plan de salvare, spune Luc Coene, membru în consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE).

Cererea mondială de aur a scăzut cu 11% în T3

Cererea mondială de aur a scăzut în trimestrul al treilea, dat fiind că investitorii au cumpărat mai puţine lingouri şi monede, iar consumatorii din China au fost reticenţi din cauza încetinirii creşterii economice, potrivit World Gold Council. Datele acestuia arată că aproape 1.085 de tone metrice de aur au fost vândute în întreaga lume în cele trei luni încheiate în septembrie, cu 11% mai puţin comparativ cu perioada similară din 2011.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb