REVISTA PRESEI INTERNAŢIONALE - 26.04.2011

Alina Vasiescu
Revista Presei / 26 aprilie 2011

FINANCIAL TIMES

Clienţii privaţi, din nou încrezători în UBS

Banca elveţiană UBS a continuat să se redreseze după criza creditelor, obţinând câştiguri pe segmentele de investment şi private banking, clienţii fiind din nou încrezători în perspectivele grupului. Profitul net al acestuia (după interese minoritare) a însumat 1,81 miliarde franci elveţieni (2,02 miliarde dolari) în primul trimestru din 2011, peste aşteptările analiştilor: 1,7 miliarde franci.

Barrick a lansat o ofertă de 7,6 miliarde dolari pentru Equinox

Barrick Gold, cel mai mare producător mondial de aur, a lansat o ofertă de 7,3 miliarde dolari canadieni (7,6 miliarde dolari SUA) pentru preluarea Equinox Minerals, producător australiano-canadian de cupru, ţintă de preluare ostilă pentru Minmetals Resources din China.

HSBC îşi închide operaţiunile retail din Rusia

Banca britanică HSBC îşi închide divizia de retail din Rusia, devenind astfel a doua bancă străină care, în decurs de câteva luni, părăseşte sistemul bancar rus, dominat de stat.

WALL STREET JOURNAL

Sony lansează două tablete PC anul acesta

La un an după ce compania americană Apple Inc. a lansat tableta PC iPad, societatea niponă Sony Corp. anunţă că vrea să intre pe acest segmnet în 2011, urmând să lanseze două modele care vor opera în baza sistemului Android, produs de Google Inc.

ICE şi Nasdaq vor explicaţii privind oferta rivală pentru NYSE Euronext

IntercontinentalExchange Inc. şi Nasdaq OMX Group Inc. au cerut, ieri, pieţei transatlantice NYSE Euronext şi operatorului bursei germane Deutsche Börse AG să explice cum au ajuns să majoreze ţinta sinergiilor ce ar rezulta în urma fuziunii.

NYSE Euronext a anunţat o valoare cu 100 de milioane de euro mai mare a economiilor care vor rezulta din fuziunea cu bursa germană, după ce ICE şi Nasdaq OMX au lansat o ofertă rivală pentru preluarea pieţei transtlantice. Totalul economiilor este estimat, acum, la 400 de milioane de euro.

NEW YORK TIMES

Puma are ca obiectiv vânzări de 3 miliarde euro în 2011

Producătorul german de echipament sportiv Puma aşteaptă să obţină vânzări de 3 miliarde euro mai devreme decât anticipa, în condiţiile în care a avut livrări peste aşteptări în primul trimestru din acest an.

Honda şi Toyota îşi reduc producţia în India

Divizia din India a companiei auto nipone Honda îşi va înjumătăţi producţia din cauza crizei de componente generate de cutremurul care a lovit Japonia în luna martie. În acelaşi timp, Toyota Motor Corp. îşi micşorează producţia cu 70%.

Profitul Canon a scăzut cu 5%

Canon Inc., cel mai mare producător mondial de aparate foto digitale, şi-a redus cu 5% profitul operaţional în primul trimestru din acest an, ca urmare a cutremurului din Japonia, produs în luna martie. Canon a avut un câştig operaţional de 82,5 miliarde yeni (un miliard de dolari) în perioada ianuarie-martie 2011, faţă de 86,84 miliarde yeni în acelaşi interval din 2010.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb