REVISTA PRESEI MONDENE - 22.02.2012

Vlad F. Dumea
Ziarul BURSA #Revista Presei / 22 februarie 2012

Adevărul

Antonio Banderas, în rolul lui Picasso

Actorul Antonio Banderas îl va interpreta pe celebrul pictor spaniol Pablo Picasso în filmul "33 Days", potrivit contacmusic.com.

Filmul va ilustra perioada în care Picasso a lucrat la tabloul "Guernica" (1937) şi a a avut o relaţie cu amanta sa franţuzoaică Dora Marr.

"Este un personaj care m-a bântuit multă vreme, dar pe care l-am îndepărtat. Dar mi-am dat seama că merită mai mult respect. Un lucru care ne leagă este că provenim din acelaşi oraş, Malaga. Eu m-am născut la patru străzi distanţă de locul în care s-a născut el", a spus starul din "Desperado".

Click

Emma Watson: < A fost o provocare să învăţ să gătesc şi să folosesc maşina de spălat >

Frumoasa actriţă a recunoscut că, în timp ce juca în seria de filme "Harry Potter", aproape că nu mai avea contact cu lumea reală şi în cei 10 ani în care a interpretat rolul lui Hermione Granger nu a gătit şi nu a folosit deloc aparatele electrocasnice, scrie femalefirst.co.uk.

"A fost o provocare pentru mine să îmi dau seama cum este viaţa reală. Timp de 10 ani am trăit înr-o lume diferită. Mi-a fost greu să învăţ să gătesc sau să folosesc maşina de spălat, dar încet-încet m-am adaptat şi am înregistrat mici succese", a povestit Emma Watson.

Click

Elton John şi-a anulat două concerte din cauza unei toxiinfecţii alimentare

Cântăreţul britanic ar fi trebuit să susţină două recitaluri vineri şi sâmbătă, dar nu şi-a putut onora angajamentele pentru că s-a simţit foarte rău în urma unei toxiinfecţii alimentare.

Sir Elton John a suferit toxiinfecţia pentru că a consumat alimente contaminate cu microoganisme patogene (bacterii sau virusuri).

Libertatea

Angela Gheorghiu a deschis balul operei de la Viena! Celebra soprană, felicitată de şeful ONU şi Preşedintele Austriei!

Angela Gheorghiu a deschis tradiţionalul bal de caritabil al Operei din Viena, care a avut loc zilele trecute.

În deschiderea celei de 56-a ediţii a celebrului bal de caritate, Angela Gheorghiu a interpretat "Habanera" din opera Carmen de Georges Bizet şi "I Could Have Danced All Night" din musicalul My fair Lady. Angela Gheorghiu a fost acompaniată de Orchestra Operei din Viena, sub bagheta dirijorului Georges Prêtre. Celebra soprană de origine română a cântat pentru peste 5.000 de persoane.

România Liberă

Povestea românului care cântă cu un Stradivarius în cea mai importantă orchestră a lumii

Violonistul român Liviu Prunaru este unul dintre liderii Royal Concertgebouw, Orchestra din Amsterdam, cotată drept cea mai importantă orchestră a lumii. Pe 1 şi 2 martie, Prunaru va susţine două concerte şi la Bucureşti, la Ateneul Român. 

 

Născut în urmă cu 42 de ani la Craiova, Liviu Prunaru a avut un destin creator spectaculos, ajutat însă de anii lungi de studiu asiduu. "Prelungirea" personalităţii sale artistice este o vioară Stradivarius, un instrument extraordinar care îl ajută, îi dă putere, claritate  şi profunzime în sunet. Artistul a acordat un interviu României libere în care vorbeşte despre muzica sa, dar şi despre vioara care-l însoţeşte peste tot.

România Liberă

Fiul dictatorului Nicolae Ceauşescu a pierdut procesul cu Teatrul Odeon

Fiul dictatorului Nicolae Ceauşescu a pierdut procesul cu Teatrul Odeon. Urmaşii familiei Ceauşescu au dat în judecată Teatrul Odeon din Bucureşti anul trecut pentru folosirea fără drept a mărcii "Ceauşescu" în spectacolul "Ultimele ore ale lui Ceauşescu".

Instanţa a motivat că instituţia de cultură nu a obţinut profituri din utilizarea mărcii în această piesă şi a decis să dea câştig de cauză Teatrului şi nu lui Valentin Ceauşescu şi cumnatului său, Mircea Oprean, proprietarii de drept ai mărcii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb