Revolut a înregistrat venituri de peste 2,2 miliarde dolari anul trecut

F.D.
Bănci-Asigurări / 2 iulie

Nik Storonsky, CEO Revolut

Nik Storonsky, CEO Revolut

Grupul Revolut a prezentat azi Raportul Anual pentru perioada de 12 luni încheiată la 31 decembrie 2023. Veniturile grupului au crescut cu 95% de la 1,1 miliarde dolari (1,1 miliarde euro) în 2022 la 2,2 miliarde dolari (2,1 miliarde euro). Profitul înainte de taxe şi impozite a fost de 545 milioane de dolari (503 milioane euro), iar marja netă de profit a fost de 19%, conform unui comunicat de presă al companiei remis Redacţiei.

Revolut a continuat să obţină venituri din diversificarea portofoliului şi pieţelor, în condiţiile în care nicio piaţă sau linie de business nu a contribuit cu mai mult de 30% la veniturile totale realizate în 2023.

De-a lungul anului, Revolut a adăugat încă 12 milioane de clienţi noi la nivel global, cea mai mare creştere anuală din istoria companiei, care a contribuit la atingerea unei baze de clienţi retail de 38 de milioane de utilizatori la finalul lui 2023.

Nik Storonsky, CEO Revolut, a declarat: "Anul acesta, am făcut cele mai mari progrese în misiunea noastră de a oferi un produs şi mai bun şi o experienţă de utilizator la un nivel superior tuturor clienţilor noştri, oferind valoare adăugată fiecărui client, indiferent de locul unde se află. Baza noastră de clienţi creşte cu un ritm impresionant, iar modelul nostru de business diversificat continuă să alimenteze performanţa financiară excepţională, ceea ce a condus la venituri de peste 2,2 miliarde USD în 2023 şi un nivel record al profitului înainte de taxe, de 545 milioane USD. Acesta a fost al treilea an consecutiv de profitabilitate pentru companie, cu un profit net de 428 milioane USD.

Zi de zi, produsele noastre aduc şi mai multă valoare fiecărui segment nou de clientelă, în fiecare piaţă nouă unde ajungem. Ne continuăm cu consecvenţă planul de a obţine o licenţă bancară în Regatul Unit şi de a duce aplicaţia noastră financiară în şi mai multe pieţe de pe glob. Chiar dacă am ajuns la 45 de milioane de clienţi la nivel global, în primele şase luni ale anului 2024, vom continua să creştem şi mai mult şi să reinventăm serviciile financiar-bancare."

70% din creşterea bazei de clienţi la nivel global a fost obţinută organic sau pe baza recomandărilor cu recompensă (referrals) utilizate de către utilizatorii existenţi. Recomandările clienţilor au completat investiţiile în marketing şi vânzările realizate de companie, inclusiv pentru Revolut Business, care a adăugat, în medie, 20.000 de clienţi noi/ lună, din categoria întreprinderilor mici şi mijlocii.

În România, Revolut înregistra 3,39 milioane de clienţi retail, la 31 decembrie 2023, o creştere cu 38% faţă de 31 decembrie 2022. Tot anul trecut, Revolut Business şi-a majorat baza de clienţi corporate cu 171%, pe piaţa locală.

Astfel, la 31 decembrie 2023, în România, clienţii Revolut aveau în conturi peste 750 de milioane EUR (+41% în 2023 vs. 2022).

La nivel global, creşterea a fost consistentă în toate segmentele de business generatoare de venituri, contribuind la creşterea ratei de utilizare în rândul clienţilor:

Carduri şi interschimb: 605 milioane USD (559 milioane EUR), în creştere cu 59% de la 379 milioane USD (359 milioane EUR);

Schimb valutar şi tranzacţionare: 491 milioane USD (454 milioane EUR), în creştere cu 46% de la 334 milioane USD (318 milioane EUR);

Abonamente (planuri cu plată): 303 milioane USD (280 milioane EUR), în creştere cu 53% de la 196 milioane USD (186,5 milioane EUR);

Depozitele totale ale clienţilor au crescut de la 16,4 miliarde USD (15,2 miliarde EUR) la 23 miliarde USD (21 miliarde EUR).

Dezvoltarea capabilităţilor de trezorerie, creşterea depozitelor clienţilor pe fondul majorării dobânzilor de referinţă ale băncii centrale şi creşterea portofoliului de credite au contribuit la majorarea veniturilor din dobânzi la 621 milioane USD (575 milioane EUR) comparativ cu 102 milioane USD (97 milioane EUR) în 2022.

Rata de utilizare în rândul clienţilor s-a intensificat, volumele totale ale tranzacţiilor crescând cu 58%, până la aproape 870 miliarde USD (804 miliarde EUR). În medie, în luna decembrie 2023, au fost realizate 590 milioane de tranzacţii, în creştere cu 73%.

Tot mai mulţi clienţi au optat pentru planurile cu plată (abonamentele) Revolut, ceea ce a condus la o creştere cu 41% a bazei de clienţi plătitori.

În iunie 2024, Revolut era cea mai descărcată aplicaţie din categoria Finanţe din Europa, fiind pe prima poziţie în 17 ţări.

Compania a continuat să se lanseze pe noi pieţe, inclusiv Brazilia şi Noua Zeelandă, ridicând la 38 de ţări numărul pieţelor unde oferă servicii.

Investiţii în produse de cea mai bună calitate şi în talente pentru a satisface nevoile financiare ale clienţilor persoane fizice şi ale firmelor

În Europa, Revolut s-a concentrat asupra serviciilor bancare primare şi şi-a dublat investiţiile pentru a sprijini creşterea viitoare, inclusiv pentru dezvoltarea de produse noi şi extinderea pe pieţe nedeservite.

Investiţiile în publicitate şi marketing, care s-au ridicat la 300 milioane USD (277 milioane EUR), au contribuit la creşterea organică suplimentară. De asemenea, compania şi-a mărit echipa de Vânzări B2B care a ajuns la peste 900 de angajaţi la finalul anului 2023, cu scopul de a oferi servicii şi mai bune clienţilor din segmentul companiilor mari. Efectivele totale ale grupului au crescut cu 38% de la un an la altul, ajungând la 8.152 angajaţi.

Mai multe produse adaptate nevoilor locale au fost dezvoltate şi lansate în pieţele europene:

IBAN: Clienţilor din Franţa, Irlanda, Spania şi Olanda li s-au pus la dispoziţie IBAN-uri locale.

Credit: În Franţa, Germania, Spania au fost lansate creditele de nevoi personale, iar în Irlanda şi Spania a fost introdus cardul de credit.

Economii şi Fonduri: În 22 de ţări din Spaţiul Economic European (SEE) au fost lansate Fondurile Flexibile (Money Market Funds), iar depozitele clienţilor au atins valoarea de 1,9 miliarde USD (1,7 miliarde EUR) de la lansare.

Creştere constantă a bazei de clienţi: În iunie 2024, Revolut a ajuns la 45 de milioane de clienţi la nivel global, înregistrând o creştere cu 7 milioane de clienţi retail în prima jumătate a anului. Cu această rată de creştere, compania se îndreaptă spre atingerea pragului de 50 de milioane de clienţi persoane fizice până la finalul anului 2024.

În România, baza de clienţi retail s-a majorat cu 13% în primele şase luni ale anului 2024 şi va atinge în curând pragul de 4 milioane de clienţi. Depozitele deţinute de clienţii retail şi business au crescut cu 22% de la începutul anului.

Diversificarea ofertei de produse şi servicii: În prima jumătate a anului, Revolut a lansat noi produse şi servicii printre care:

eSIM: Le permite clienţilor să cumpere pachete de date mobile prin aplicaţie, deschizând accesul Revolut într-un segment de piaţă non-financiar (disponibil în Regatul Unit şi în mai multe pieţe din SEE, inclusiv România).

Puncte Revolut (RevPoints): Primul program de loializare a clienţilor, prin care aceştia pot câştiga puncte pentru achiziţiile făcute zilnic cu Revolut (disponibil în mai multe pieţe din SEE, inclusiv România)

Consultantul Robo: Ajută clienţii să investească într-un portofoliu divers de acţiuni fără a pierde timpul cu documentarea şi managementul portofoliului (disponibil în SUA şi SEE).

Creditul de refinanţare şi conturile de economii: În România, Revolut a lansat, în premieră la nivel global, facilitatea de refinanţare a creditelor. Compania a continuat să adauge şi mai multe produse la portofoliul oferit clienţilor locali, a introdus conturile de economii cu dobândă şi noi funcţionalităţi de investiţii şi tranzacţionare, ţintind să devină contul bancar principal preferat de clienţii săi din această piaţă.

- Noul sediul central global: Revolut a anunţat că îşi va muta sediul global în clădirea YY din Canary Wharf. Schimbarea sediului va ajuta compania să gestioneze şi mai bine viitoarea sa dezvoltare şi să integreze mai bine echipele responsabile de creşterea sa la nivel global.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb