Revolut lansează în România Fondurile Flexibile de Investiţii pentru clienţii retail, o nou produs de investiţii şi economisire, cu dobânzi variabile de până la 5,35% APY1 în USD

A.F.
Bănci-Asigurări / 24 iulie

Revolut lansează în România Fondurile Flexibile de Investiţii pentru clienţii retail, o nou produs de investiţii şi economisire, cu dobânzi variabile de până la 5,35% APY1 în USD

Revolut, fintech-ul global cu peste 45 de milioane de clienţi retail la nivel global, din care aproape 4 milioane în România, lansează pe piaţa locală un nou produs care pune banii "la treabă": Fondurile Flexibile de Investiţii. Produsul lansat de Revolut le oferă clienţilor existenţi sau noi posibilitatea de a obţine rate ale dobânzii cuprinse între 4,08% şi 5,35%1 pentru conturile în dolari americani, având, totodată, posibilitatea de a face retrageri şi depuneri de bani oricând (se aplică T&Cs), la orice oră, inclusiv să adauge fonduri prin rotunjirea restului sau prin transferuri recurente, conform unui comunicat remis redacţiei.

Prin deschiderea unui Fond Flexibil, clientul investeşte în fonduri de piaţă monetară (Money Market Funds - MMF), care au rate ale dobânzii în linie cu dobânzile de pe pieţele monetare. Asta înseamnă că, atunci când dobânzile de referinţă ale băncilor centrale sunt ridicate, şi MMF-urile oferă randamente superioare celor aduse de conturile de economisire (şi viceversa). În acest caz, fondurile mutuale monetare acordă dobânzi mai mari decât conturile de economii clasice şi, chiar dacă investiţia şi câştigurile nu sunt garantate, MMF-urile au printre cele mai mici riscuri dintre investiţiile de acest tip (1 din 7). Investiţiile făcute de clienţi sunt protejate prin Schema lituaniană de asigurare a investitorilor pentru sume de până la 22.000 de euro (riscurile de investiţii sunt excluse din această schemă)2.

Fondurile Flexibile, cu acumulare zilnică a dobânzii, sunt disponibile în euro, dolari americani şi lire sterline, un client putând deţine mai multe conturi în acelaşi timp. Ratele dobânzilor diferă în funcţie de monedă şi de planul financiar pentru care a optat clientul. De exemplu, clienţii Ultra vor beneficia de randamente anuale de până la 3,76% pentru euro, 5,20% APY pentru lire sterline şi 5,35% APY pentru dolari americani1. Dobânda este transferată zilnic în contul clientului şi acesta poate dispune de fondurile din aceste rezerve oricând doreşte (se aplică termeni şi condiţii).

Potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare Dynata pentru Revolut, 46% dintre respondenţii români s-au declarat mulţumiţi cu investiţiile realizate, iar 20% au spus că sunt satisfăcuţi de aceste investiţii deoarece îi ajută să-şi îndeplinească anumite obiective. 15% dintre respondenţi au spus că investiţiile le aduc satisfacţie pentru că îi ajută să îşi îmbunătăţească situaţia financiară, iar tot atâţia s-au declarat nemulţumiţi de nivelul investiţiilor lor, deoarece resimt stresul financiar şi rareori au suficiente fonduri pentru a investi. 29% dintre românii care au luat parte la acest studiu au spus că investesc mai puţin de 100 de euro pe lună, în timp ce 27% investesc între 100-500 de euro3.

"Pentru clienţi, este important să economisească şi să aibă la îndemână instrumente care permit colectarea fiecărei sume de bani. Suntem bucuroşi să lansăm acest produs în România şi astfel să ajutăm clienţii să obţină mai mult de la banii lor. Clienţii români au acum acces la un instrument flexibil care permite investiţii în euro, dolari americani şi lire sterline, aducând în plus şi libertatea de a-şi accesa oricând fondurile puse deoparte, dacă au nevoie de ele", a declarat Albert Codorniu, Şeful Departamentului Produse de Economisire.

Pentru deschiderea unui Fond Flexibil de Investiţii, clienţii trebuie să:

●Acceseze secţiunea "Economii" din aplicaţie

●Să selecteze "Începe"

●Să aleagă şi să confirme moneda pentru Fondul Flexibil de Investiţii

●Să accepte termenii şi condiţiile şi să finalizeze procesul de deschidere a contului la Revolut Securities Europe UAB

●Să decidă cât de mult vor să investească în Fond

Clienţii pot afla mai multe detalii despre modul în care sunt investite fondurile lor, direct în aplicaţie, în secţiunea dedicată acestui produs. Înainte de a investi în Fonduri Flexibile de Investiţii, clienţii sunt sfătuiţi să citească Documentul cu Informaţii Cheie (KID) (în română sau în alte limbi) şi Prospectul (versiune în engleză), disponibile pe site-ul Fidelity şi în aplicaţia Revolut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb