Rezerva Federală a SUA a lăsat dobânzile neschimbate ieri

A.F.
Internaţional / 15 iunie 2023

Rezerva Federală a SUA a lăsat dobânzile neschimbate ieri

Rezerva Federală a SUA a lăsat dobânzile neschimbate, miercuri, dar anticipează încă două creşteri cu 0,25 puncte procentuale înainte de sfârşitul anului, transmite CNBC.

"Am crescut rata dobânzii de politică monetară cu cinci puncte procentuale şi am continuat să ne reducem deţinerile de titluri într-un ritm alert. Am parcurs un drum lung şi efectele depline ale înăspririi noastre încă nu s-au simţit", a declarat preşedintele Fed, Jerome Powell, la o conferinţă de presă după decizia băncii centrale.

Posibilitatea unor noi creşteri ale dobânzilor a pus presiune asupra stocurilor, astfel că Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 300 de puncte.

Bancherii centrali au spus că va mai dura încă şase săptămâni pentru a vedea impactul mişcărilor de politică, în timp ce Fed luptă împotriva inflaţiei, care în ultimul timp a dat semne promiţătoare, chiar dacă inegale.

Decizia a lăsat dobânda cheie de împrumut a Fed într-un interval ţintă de 5%-5,25%.

"Menţinerea constantă a intervalului ţintă la această reuniune permite Comitetului să evalueze informaţii suplimentare şi implicaţiile acestora pentru politica monetară", se arată în declaraţia de după reuniune.

Fed se va întruni din nou în perioada 25-26 iulie.

Pieţele anticipau pe scară largă ca Fed va lua o pauză de la creşterea dobânzilor la această întâlnire, oficialii preferă, în general, termenul unei "pauze", ceea ce implică un plan pe o perioadă mai lungă de a menţine dobânzile acolo unde sunt.

În timpul conferinţei de presă, Powell a spus că Fed nu a luat încă o decizie cu privire la probabilitatea unei alte creşteri în iulie.

Membrii FOMC au aprobat decizia de miercuri în unanimitate, deşi a rămas un dezacord considerabil între membri.

Doi membri au indicat că nu văd creşteri în acest an, în timp ce patru au văzut o creştere şi nouă, sau jumătate din comitet, se aşteaptă la două. Încă doi membri au adăugat o a treia creştere, în timp ce unul a văzut încă patru, presupunând din nou mişcări de un sfert de punct.

Membrii şi-au mărit, de asemenea, previziunile pentru anii următori, anticipând acum o dobândă a fondurilor Fed de 4,6% în 2024 şi 3,4% în 2025. Aceasta este o creştere faţă de previziunile de 4,3% şi 3,1% din în martie, când Rezumatul proiecţiilor economice a fost actualizat ultima dată. .

Citirile pentru anul viitor, totuşi, implică că Fed va începe să reducă ratele - cu un punct procentual complet în 2024, dacă perspectivele pentru acest an sunt valabile.

Aşteptările pe termen lung pentru dobânda fondurilor federale s-au menţinut la 2,5%.

Aceste modificări ale perspectivei dobânzilor au avut loc pe măsură ce membrii şi-au crescut aşteptările privind creşterea economică pentru 2023, anticipând acum o creştere a PIB de 1%, comparativ cu estimarea de 0,4% din martie.

Oficialii au fost, de asemenea, mai optimişti cu privire la şomajul în acest an, acum înregistrând o rată de 4,1% până la sfârşitul anului, comparativ cu 4,5% în prognoza din martie.

În ceea ce priveşte inflaţia, ei şi-au mărit proiecţia colectivă la 3,9% pentru inflaţia core (excluzând alimente şi energie) şi au scăzut uşor la 3,2% pentru inflaţia generală.

Cifrele au fost de 3,6% şi, respectiv, 3,3% pentru indicele preţurilor pentru cheltuielile de consum personal, indicatorul preferat al băncii centrale a inflaţiei.

Perspectivele pentru anii următori cu privire la PIB, şomaj şi inflaţie s-au schimbat puţin.

Oficialii Fed cred că mişcările de politică funcţionează cu "decalaje lungi şi variabile", ceea ce înseamnă că este nevoie de timp pentru ca majorările dobânzilor să-şi facă drum prin economie.

Fed a început să majoreze dobânzile în martie 2022, la aproximativ un an după ce inflaţia a început o ascensiune dramatică, la cel mai ridicat nivel din ultimii 41 de ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb