Rezervele internaţionale au crescut

Alexandru Sârbu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 3 aprilie 2012

Vlad Muscalu

Vlad Muscalu

Rezervele internaţionale ale ţării noastre, alcătuite din rezervele valutare şi cele de aur, au fost de 38,757 miliarde euro la finalul lunii trecute, faţă de 37,822 miliarde euro în ultima zi a lunii februarie, se arată într-un comunicat al Băncii Naţionale a României (BNR).

Rezervele valutare erau de 34,604 miliarde euro la finalul lunii trecute, în creştere cu 1,217 miliarde euro faţă luna precedentă, informează Banca Centrală.

Vlad Muscalu, economist în cadrul "ING Bank", a declarat că datele aferente lunii trecute nu oferă indicii cu privire la mărimea presupuselor intervenţii pe care BNR le-a efectuat pe piaţa valutară în ultimele luni. Deşi comunicatul Băncii Centrale nu dezvăluie sursa majorării cu peste 1,2 miliarde euro a rezervelor valutare, documentul plasează, totuşi, fluxurile dinspre CE primele pe lista factorilor care au contribuit la creştere, fapt care este fără fără precedent, observă domnia sa. Necunoaşterea, în prezent, a dimensiunilor acestor fluxuri împiedică tragerea unor concluzii clare cu privire la probabilitatea şi dimensiunea unor intervenţii ale BNR asupra cursului, subliniază Vlad Muscalu. Însă, având în vedere că ieşirile de valută sunt des­tul de substanţiale, pare, în continuare, că Banca Centrală a ajutat moneda naţională în ultimele luni, este de părere economistul.

Intrările înregistrate luna trecută au totalizat 2,22 miliarde euro, reprezentând alimentarea contului Comisiei Europene (CE), alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice (MFP), inclusiv emisiunea de obligaţiuni denominate în dolari americani a minsterului, în echivalent de 583 milioane euro, modificarea rezervelor minime în valută constituite de bănci, precum şi venituri din adminis­trarea rezervelor internaţionale, potrivit comunicatului.

Ieşirile au fost în valoare de 1,003 miliarde euro, constând în modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, precum şi în plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută, informează BNR.

Rezerva de aur a Băncii Centrale a rămas la 103,7 tone, valorând 4,153 miliarde euro, calculat la preţuri internaţionale, se menţionează în comuncat.

În această lună, datoria publică denominată în valută, directă sau garantată de către MFP, înregistrea­ză plăţi scadente în valoare de 196,8 milioane euro, în creştere cu 57,3 milioane euro comparativ cu luna precedentă, se mai precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb