Rezervele valutare ale Chinei au scăzut cu 69 miliarde dolari într-o lună

Ziarul BURSA #Internaţional / 8 decembrie 2016

Rezervele valutare ale Chinei au scăzut cu 69 miliarde dolari într-o lună

Rezervele valutare ale Chinei, cele mai mari din lume, au înregistrat o scădere peste aşteptări luna trecută, coborând la cel mai redus nivel de după luna martie 2011, pe măsură ce autorităţile de la Beijing încearcă să limiteze ieşirile de capital şi să susţină cursul de schimb al yuanului în faţa aprecierii dolarului, transmite Reuters.

Conform datelor publicate ieri de Banca Centrală a Chinei, rezervele valutare ale ţării asiatice au scăzut cu 69,06 miliarde de dolari în noiembrie 2016, până la 3.052 miliarde de dolari, conform Agerpres. Noiembrie a fost a cincea lună consecutivă de scădere a rezervelor valutare ale Chinei, însă declinul de luna trecută a fost semnificativ mai mare faţă de cea de 45,7 miliarde de dolari înregis-trată în octombrie. Economiştii intervievaţi de Reuters se aşteptau la un declin de 30 de miliarde de dolari.

Unii traderi sunt de părere că pragul de 3.000 de miliarde de dolari este unul psihologic pentru Banca Centrală a Chinei, dar instituţia riscă să coboare sub acest nivel dacă dolarul american continuă să se aprecieze în raport cu alte valute. Operatorii de pe piaţă sunt de părere că Banca Centrală a Chinei a intervenit pe pieţele valutare pentru a vinde dolari şi a susţine astfel cursul de schimb al yuanului, care luna trecută a atins cel mai scăzut nivel din ultimii opt ani şi jumătate. În situaţia în care Rezerva Federală americană va majora dobânda de referinţă luna aceasta şi va semnala că urmează şi alte creşteri, presiunile la adresa ieşirilor de capital din China ar putea să se intensifice, avertizează economiştii.

În ultimele săptămâni, China a anunţat mai multe măsuri pentru înăsprirea controalelor asupra ieşirilor de capital. Potrivit unor surse citate de Reuters, Administraţia de stat pentru rezerve valutare (SAFE) a început să analizeze orice transfer peste hotare mai mare de cinci milioane de dolari şi, de asemenea, a început să urmărească orice achiziţie externă majoră a unei companii chineze, chiar şi în cazul celor care au primit deja o aprobare preliminară. "Înăsprirea controalelor asupra ieşirilor de capital adoptate de autorităţile chineze la finele lunii noiembrie este un bun indicator că ieşirile de capital din China continuă şi au devenit ameninţătoare", susţin analiştii de la Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ.

Începând de la mijlocul anului 2014 şi până în prezent, rezervele valutare ale Chinei, care includ un portofoliu consistent de obligaţiuni guvernamentale americane, s-au diminuat cu o sumă mai mare decât Produsul Intern Brut al Elveţiei.

De asemenea, rezervele de aur ale Chinei au scăzut la 69,785 miliarde de dolari la finele lunii noiembrie, de la 73,348 miliarde de dolari la finele lunii octombrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb