REZULTATE FINALE LA ALEGERILE PARLAMENTARE:  La Senat, PSD a obţinut 45,67%, PNL - 20,41%

Ziarul BURSA #Politică / 16 decembrie 2016

La Camera Deputaţilor, PSD - 45,47%, PNL - 20,04%

Noile nume ale parlamentarilor

Partidul Mişcarea Populară are 8 mandate la Senat (5,65%) şi 18 mandate la Camera Deputaţilor (5,34%).

La Camera Deputaţilor sunt şi 17 mandate ale organizaţiilor minorităţilor naţionale.

În total sunt 465 de mandate de parlamentari.

Ca număr de voturi valabil exprimate, la Senat PSD a obţinut 3.221.786; PNL - 1.440.193; USR - 629.375; UDMR - 440.409; ALDE - 423.728; PMP - 398.791, iar la Camera Deputaţilor PSD a obţinut 3.204.864; PNL - 1.412.377; USR - 625.154; UDMR - 435.969; ALDE - 396.386; PMP - 376.891.

La alegerile parlamentare din 11 decembrie s-au prezentat la urne 7.323.368 alegători şi au fost 7.047.384 voturi valabil exprimate pentru Camera Deputaţilor şi 7.052.966 voturi valabil exprimate pentru Senat.

Prahova: Roberta Anastase şi Teodor Meleşcanu au obţinut mandate la redistribuire

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor din legislatura 2008-2012, Roberta Anastase şi fostul şef al SIE Teodor Meleşcanu, au obţinut mandate de parlamentar în urma redistribuirii.

Potrivit datelor comunicate, ieri, de Biroul Electoral Judeţean Prahova, cele două mandate de deputat rămase pentru redistribuire au fost atribuite Robertei Anastase (PNL), care obţine astfel al patrulea mandat, şi Cătălinei Bozianu (PMP), iar cele două mandate de senator rămase nedistribuite au mers către Teodor Meleşcanu (ALDE) şi George Marussi (USR).

PSD a obţinut în judeţul Prahova 43,45% din voturile valabil exprimate pentru Camera Deputaţilor, pe locul secund situându-se PNL, cu un procent de 22,19%, potrivit datelor finale comunicate, de Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană (BEJ) Prahova.

Remus Borza (ALDE) a câştigat mandatul de deputat la redistribuire

PSD va avea patru deputaţi şi doi senatori din judeţul Braşov, după ce a câştigat pentru prima dată după 1990 alegerile parlamentare în acest judeţ, printre cei care au primit un mandat de deputat în urma redistribuirii fiind şi Remus Borza (ALDE), a precizat Claudiu Petra, purtătorul de cuvânt al BEJ Braşov.

Cei trei deputaţi PSD Braşov care au câştigat mandatul direct sunt Mihai Valentin Popa, Viorel Chiriac şi Roxana Mînzatu, iar în urma redistribuirii li se adaugă şi Mihai Mohaci. Social-democratul Marius Alexandru Dunca a câştigat direct un mandat de senator, iar la redistribuire PSD a mai primit un mandat de senator pentru Ovidiu-Florin Orţan.

PNL Braşov are doi deputaţi cu mandat câştigat direct - Mara Mareş şi Gabriel Andronache, în urma redistribuirii primind şi un mandat de senator, care revine lui Daniel Cătălin Zamfir.

La redistribuire au mai primit mandate de deputaţi UDMR-Ambrus Izabella Agnes, USR-Tudor Vlad Benga, ALDE-Remus Borza, iar un mandat de senator a revenit şi USR - Allen Coliban, a mai precizat sursa citată.

Fostul ministru Ion Ariton (ALDE) a rămas în afara Parlamentului

Candidatul cu cea mai mare notorietate din judeţul Sibiu care nu a reuşit să intre în Parlament, în urma alegerilor de duminică, este preşedintele organizaţiei judeţene ALDE, Ion Ariton, fost senator şi ministru al Economiei.

Ion Ariton a candidat pe prima poziţie pe lista ALDE pentru Camera Deputaţilor, reuşind să obţină 5.647 voturi, insuficiente pentru un mandat de parlamentar.

ALDE Sibiu nu a reuşit să treacă pragul electoral şi nu are niciun parlamentar, în urma scrutinului de duminică, potrivit datelor Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Sibiu.

Fostul ministru Lucian Bode obţine un nou mandat de deputat

Filiala Sălaj a PMP a obţinut un post de senator şi unul de deputat, prin redistribuire, deşi partidul obţinuse, la alegerile de duminică, circa 3.000 de voturi, atât pentru lista de la Senat, cât şi pentu cea de la Camera Deputaţilor, lista parlamentarilor din judeţ fiind completată de un senator şi un deputat din partea PSD şi câte un deputat pentru PNL şi UDMR, potrivit datelor Biroului Electoral Judeţean (BEJ).

Iuliu Nosa de la PSD, fostul ministru al Economiei, Lucian Bode, de la PNL şi Seres Denes de la UDMR sunt cei care, fiind pe prima poziţie pe lista partidelor din care fac parte, au obţinut în prima etapă câte un nou mandat de deputat, ca urmare a rezultatelor scrutinului de duminică.

La redistribuire, al patrulea mandat de deputat a revenit lui Liviu Balint (PMP).

Cristina Pocora pierde mandatul de senator la redistribuire în faţa candidatului PMP

Deputatul PNL Cristina Pocora, fost purtător de cuvânt al partidului, a pierdut alegerile pentru al treilea mandat de parlamentar. Pocora, care a candidat pe primul loc pe lista PNL Ialomiţa pentru un mandat de senator, a pierdut la redistribuire în faţa candidatului PMP, care a avut de cinci ori mai puţine voturi.

La alegerile de duminică, PNL a obţinut pentru Senat peste 15.000 de voturi, însă numărul nu a fost suficient pentru ca Pocora să obţină mandatul înainte de redistribuire.

PNL a obţinut în judeţul Ialomiţa un mandat de deputat, care a fost atribuit preşedintelui filialei judeţene, Tinel Gheorghe, membru în Biroul Permanent Naţional al partidului.

În judeţul Ialomiţa, PSD a obţinut trei din cele patru mandate de deputat, dintre care unul în urma redistribuirii şi un mandat de senator.

Cluj: Un deputat ALDE declarat incompatibil de ANI intră în Parlament

PSD, ALDE şi USR au mai primit câte un post de deputat la finalizarea procesului de redistribuire a voturilor de la alegerile parlamentare din 11 decembrie, astfel încât candidatul PSD Cristina Burciu, candidatul USR Adrian Dohotaru şi candidatul ALDE Steluţa Cătăniciu, declarată incompatibilă prin sentinţă definitivă a ICCJ, vor intra în Parlament.

Din partea PSD, în Camera Deputaţilor va merge după redistribuire Cristina Burciu, în vârstă de 47 de ani şi care a îndeplinit funcţia de director interimar al Companiei de Apă Arieş şi este economist.

Un loc de deputat a obţinut în urma redistribuirii şi Adrian Dohotaru, candidat al USR Cluj. El este unul dintre activiştii cunoscuţi ai Clujului, absolvent de Ştiinţe Politice, are un doctorat la Institutul de Istorie "George Bariţiu" al Academiei Române şi a lucrat în cercetare la Facultatea de Studii Europene, parte a Universităţii Babeş-Bolyai.

În cazul senatorilor, PNL îl trimite în Parlament pe Marius Nicoară, fost preşedinte al filialei clujene a partidului.

PNL Cluj trimite în Parlament şi trei deputaţi. Florin Stamatian este şeful Clinicii de Ginecologie I din Cluj-Napoca, fiind, de asemenea, unul dintre pionierii ecografiei în România şi unul dintre cercetătorii centrului IMOGEN. Acesta va fi însoţit de actualul deputat Adrian Oros, doctor în medicină veterinară şi fost director al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Cluj (2008-2009),

Ultimul deputat de Cluj cu mandate întregi este Sorin Moldovan, un apropiat al lui Vasile Blaga, originar din judeţul Bihor.

PSD Cluj îl va avea în Senat pe Vasile Ilea. El are 46 de ani şi este de profesie inginer specialist în biotehnologie, calificare obţinută la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară. Ilea este membru PSD din anul 1993.

La Camera Deputaţilor, PSD Cluj îl va avea pe preşedintele interimar al filialei, Horia Nasra. Nasra are origini siriene, este absolvent de Istorie şi Antropologie şi a obţinut la alegerile locale din iunie 2016 un post de consilier local în Primăria Municipiului Cluj-Napoca. De asemenea, un al treilea mandate de deputat va avea şi Cornel Itu, licenţiat ca inginer la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi fost consilier judeţean şi local.

USR Cluj va avea trei parlamentari. În plus faţă de Adrian Dohotaru, la Camera Deputaţilor va ajunge şi Emanuel Ungureanu. El este profesor de istorie, a lucrat o perioadă ca asistent social în cadrul Institutului de Transplant din Cluj şi în cadrul Spitalului de Copii, este fondatorul asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie "Delia Grădinaru" şi a activat şi ca jurnalist. La Senat, USR Cluj îl va avea ca reprezentant pe activistul Mihai Goţiu. El are 43 de ani, a studiat Dreptul şi Jurnalistica la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj şi a publicat mai multe cărţi pe diverse domenii.

UDMR Cluj are două mandate în Parlament: unul de deputat şi unul de senator. Cel de deputat îi revine preşedintelui filialei, Csoma Botond. El este membru UDMR din 2006 şi este de profesie jurist. Locul de senator din partea UDMR Cluj îi va reveni lui Laszlo Attila (52 de ani), care îşi va continua activitatea în Parlament.

Buzău: Teodor Atanasiu nu a obţinut mandatul de senator pentru care a candidat

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu, care este preşedintele interimar al PNL Buzău, dar şi actualul deputat Adrian Mocanu, lider al filialei judeţene a PMP, au obţinut mandate de parlamentari, la redistribuire. Prim-vicepreşedintele PNL Teodor Atanasiu, care a candidat la Buzău pentru Senat, nu a obţinut un mandat, Romanescu fiind singurul dintre cei 15 candidaţi liberali care a câştigat un mandat.

PSD a obţinut, în total, în judeţul Buzău, cinci mandate de deputat şi două de senator, PNL are doar un mandat de deputat, iar PMP un mandat de deputat şi unul de senator.

Social-democraţii aveau iniţial patru mandate de deputat şi două de senator, iar la redistribuire au mai primit un mandat de deputat, care îi va reveni medicului veterinar Dănuţ Păle.

Ceilalţi deputaţi social-democraţi buzoieni vor fi Marcel Ciolacu, preşedintele PSD Buzău şi secretar al Camerei Deputaţilor, precum şi Sorin Lazăr şi Ionela Dobrică, foşti subsecretari de stat în ANRP, respectiv Ministerul Telecomunicaţiilor, dar şi fostul viceprimar al municipiului Buzău Sebastian Radu.

În Senat, de la PSD, vor intra Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD Buzău, şi Liliana Sbîrnea.

Liderul ALDE Iaşi, Varujan Vosganian, a prins mandatul de deputat la redistribuire

Liderul ALDE Iaşi, Varujan Vosganian, în cazul căruia senatorii au respins anul trecut cererea de urmărire penală, a prins mandatul de deputat la redistribuire, printre cei care au intrat în Parlament, tot în urma redistribuirii mandatelor, fiind şi scriitorul ieşean Dan Lungu (USR). Un număr de 12 mandate de parlamentari au fost atribuite direct în judeţul Iaşi, în timp ce alte cinci mandate au fost alocate la redistribuire.

Scriitorul Dan Lungu a iniţiat, în urmă cu patru ani, Festivalul Internaţional de Literatură şi Traduceri, care se desfăşoară în fiecare toamnă la Iaşi. Tot prin redistribuire au fost desemnaţi ca parlamentari social-democratul Vasile Toma (la Senat), precum şi liberalul Costel Alexe şi Petru Movilă, PMP, ambii urmând să primească mandate la deputaţi. În judeţul Iaşi, PSD a obţinut nouă parlamentari dintr-un total de 17.

Social-democraţii vor avea în judeţul Iaşi trei senatori, Doru Pănescu, profesor universitar, Victorel Lupu, în prezent vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, precum şi Vasile Toma, consilier judeţean.

La Camera Deputaţilor, PSD Iaşi obţine şase mandate: Camelia Gavrilă (şefa ISJ Iaşi), Tudor Ciuhodaru (medic, actual deputat), Nicolae Bănicioiu (fost ministru al Sănătăţii în guvernul Ponta), Vasile Cîtea, Silviu Macovei şi Vasile Axinte.

Liberalii vor avea patru parlamentari la Iaşi în următorul mandat, respectiv Iulia Scîntei, la Senat, precum şi Marius Bodea (şeful Aeroportului Iaşi), Dumitru Oprea şi Costel Alexe, ultimii doi fiind aleşi în forul legislativ şi în perioada 2012 - 2016.

USR obţine un senator la Iaşi, prin Dan Lungu, în timp ce la deputaţi partidul o trimite în Parlament pe Cosette Chichirău, care s-a întors recent din Statele Unite ale Americii, unde a lucrat pentru diverse companii.

Alba: PNL - patru mandate de deputat şi unul de senator, PSD - un deputat şi un senator

PNL câştigă în judeţul Alba patru mandate de deputat şi unul de senator, în timp ce PSD va avea doar un deputat şi un senator, deşi cele două partide au fost despărţite de mai puţin de un procent şi jumătate la Camera Deputaţilor şi 0,05% la Senat.

În viitorul Parlament, judeţul Alba va fi reprezentat în Camera Deputaţilor de Florin Roman, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi actual secretar general adjunct al PNL, Corneliu Olar, fost deputat în perioada 2008 şi 2012 şi în prezent primar al comunei Horea, absolvent al Facultăţii de Stiinţe Juridice la Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, Claudiu Răcuci, un om de afaceri din Blaj, şi fostul administrator public al judeţului Alba Sorin Bumb, toţi membri PNL. Acestora li se adaugă actualul deputat PSD Ioan Dîrzu, preşedintele PSD Alba, care a reuşit să câştige un nou mandat.

Potrivit BEJ Alba, noii senatori ai judeţului vor fi Alexandru Pereş, care este de 20 de ani în Parlament şi a câştigat al şaselea mandat de parlamentar, şi social-democratul Daniel Breaz, rectorul Universităţii ­"1 Decembrie 1918" Alba Iulia.

Galaţi: USR primeşte două mandate, iar PNL, ALDE şi PMP câte un mandat, la redistribuire

USR primeşte, în judeţul Galaţi, două mandate, dintre care unul la Camera Deputaţilor şi altul la Senat, PNL un mandat la Senat, în timp ce ALDE şi PMP primesc câte un mandat la Camera Deputaţilor, la redistribuire, după ce, în prima etapă, PSD a primit şapte mandate, iar PNL unul singur. Printre cei care intră în Parlament se numără şi actualul senator Eugen Durbacă (ALDE), care a obţinut un mandat de deputat.

Din partea USR la Camera Deputaţilor intră Bogdan - Ionel Rodeanu, în vârstă de 36 de ani, de profesie economist, director al Direcţiei Cămine, Cantine şi Proiecte Studenţeşti), iar la Senat de George - Edward Dircă, de 36 de ani, de profesie avocat.

De la PNL un mandat de Senator îi va reveni lui George - Cătălin Stângă, de 34 de ani, de profesie jurist, în prezent consilier local.

De la ALDE primeşte un mandat de deputat Eugen Durbacă, în prezent senator, în vârstă de 73 de ani, de profesie inginer, fost primar al municipiului Galaţi şi fost preşedinte al CJ Galaţi.

Totodată, un mandat la Camera Deputaţilor va avea din partea PMP şi consilierul judeţean Cătălin Cristache, în vârstă de 38 de ani, inginer de profesie.

Cele cinci mandate rămase neatribuite în judeţul Galaţi au fost repartizate ieri, după prima etapă de miercuri, când PSD a primit şapte mandate, iar PNL unul singur.

Astfel, conform listei de candidaţi ai PSD, la Camera Deputaţilor, au primit mandate în cadrul primei etape: Viorel Ştefan, în vârstă de 62 de ani, de profesie economist, aflat în prezent la al cincilea mandat de parlamentar, Florin Popa (62 ani, economist), fost viceprimar al municipiului Galaţi, Lucreţia Roşca (58 de ani, medic) în prezent deputat, Nicolae Bacalbaşa(72 de ani, medic), fost preşedinte al Consiliului Judeţean Galaţi, Marius Mărgărit (31 de ani, jurist) preşedintele TSD Galaţi.

La Senat este vorba despre senatorii PSD în funcţie Ionel - Daniel Butunoi (41 de ani, economist) şi Nicolae Marin (43 de ani, manager).

De la PNL a primit un mandat de deputat liderul filialei gălăţene, Victor Paul Dobre, în vârstă de 64 de ani, inginer de profesie, aflat în prezent la al treilea mandat de deputat.

Timiş: PSD obţine două mandate de senator şi patru de deputat

PSD a obţinut două mandate de senator şi patru de deputat, în judeţul Timiş, în timp ce PNL va avea un senator şi doi deputaţi, a anunţat, ieri, Biroul Electoral Judeţean (BEJ).

Din partea PSD, senator va fi Eugen Dogariu care înainte de debutul campaniei electorale a ocupat funcţia de subprefect al judeţului Timiş, iar anterior funcţia de prefect de Timiş. De asemenea, cel de-al doilea senator de Timiş din partea PSD este Adrian Diaconu care se află la al doilea mandat în Parlament. În urmă cu patru ani Diaconu a fost ales deputat din partea PP-DD Timiş, însă în timpul mandatului s-a alăturat PSD.

La Camera Deputaţilor, din partea PSD va merge în Parlament Călin Dobra care în prezent este consilier judeţean. În mandatul anterior Dobra a ocupat funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.

Alfred Simonis este cel de-al doilea deputat din partea PSD. El ocupă în prezent funcţia de consilier local al municipiului Timişoara, funcţie pe care a ocupat-o şi în mandatul trecut.

Consilierul judeţean Adrian Pau este cel de-al treilea deputat al PSD Timiş, iar cel de-al patrulea este Bianca Gavriliţă, care în prezent este managerul Spitalului de Psihiatrie Jebel.

PNL Timiş va avea un senator, pe Alina Gorghiu care a candidat pentru prima dată în judeţul Timiş, în calitate de preşedinte naţional al PNL.

Tot la PNL, însă la Camera Deputaţilor vor fi trei deputaţi. Este vorba despre rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea, actualul senator Ben Oni Ardelean şi Pavel Popescu, un tânăr care locuia în Norvegia şi care s-a implicat în salvarea unor tineri răniţi în Colectiv.

Din partea USR la Senat merge Nicu Fălcoi, iar la Camera Deputaţilor, fostul consilier al premierului Dacian Cioloş, Cătălin Drulă.

Din partea PMP va fi deputatul Cornel Sămărtinean. Acesta se află la cel de-al doilea mandat de deputat, el candidând în mandatul trecut din partea PDL. Cornel Sămărtinean a fost trimis în judecată de către DNA, la sfârşitul anului 2015, pentru abuz în serviciu, după ce în anul 2010 ar fi favorizat, în calitate de director al Aeroportului Internaţional Timişoara, închirierea unor spaţii din aerogară. În luna septembrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să retrimită procurorilor DNA din Timişoara dosarul lui Sămărtinean.

Şi ALDE va avea un reprezentant în Camera Deputaţilor. Este vorba de Marian Cucşa, care acum ocupă funcţia de preşedinte al ALDE Timiş.

UDMR obţine pentru prima dată un mandat de deputat în judeţul Constanţa, după redistribuire

UDMR a obţinut un mandat de deputat în judeţul Constanţa, în urma redistribuirii, liderul organizaţiei judeţene a Uniunii declarând că este pentru prima dată când formaţiunea câştigă un loc de parlamentar în acest judeţ. De asemenea, trei actuali parlamentari au ratat intrarea în Parlament, printre aceştia fiind fostul ministru al Mediului Lucia Varga, care a candidat din partea PNL.

MUNICIPIUL BUCUREŞTI

Camera Deputaţilor

PSD: Gabriel Petrea, Carmen-Ileana Moldovan, Georgian Pop, Oana-Consuela Florea, Mihăiţă Vîrză, Adriana-Diana Tuşa, Dumitru Chiriţă, Beatrice Tudor, Liviu Ioan Adrian Pleşoianu, Mirela Furtună, Petre-Florin Manole, Aida-Cristina Căruceru

PNL: Adriana Săftoiu, Eugen Nicolăescu, Ovidiu Raeţchi

USR: Nicuşor Dan, Cristian Ghinea, Cristian Gabriel Seidler, Oana Bîzgan, Matei Adrian Dobrovie, Claudiu Iulius Gavril Năsui, Cristina Mădălina Prună, Tudor Rareş Pop

ALDE: Constantin Daniel, Florea Damian, Cimpeanu Sorin Mihai, Anton Anton

PMP: Valeriu Steriu, Eugen Tomac

- Senat

PSD: Ecaterina Andronescu, Şerban Nicolae, Robert Cazanciuc, Mihnea-Cosmin Costoiu, Ioan Vulpescu

PNL: Leon Dănăilă, Florin Cîţu

USR: Vlad Alexandrescu, Cristian Ghica, Florina Raluca Presadă, Silvia Monica Dinică

ALDE: Călin Popescu Tăriceanu

PMP: Traian Băsescu

Ion Ganea, fost lucrător al Securităţii, obţine un mandat de senator în judeţul Tulcea, în urma redistribuirii

Ion Ganea, fost lucrător al Securităţii, potrivit CNSAS, a obţinut un mandat de senator în judeţul Tulcea, din partea PMP, în urma redistribuirii. PSD a câştigat două mandate de deputat şi unul de senator, în timp ce PNL, două de deputat, potrivit News.ro.

Conform reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean Tulcea, în prima fază au fost distribuite trei din cele şase mandate, unul de senator şi două de deputat, acestea revenind PSD. Apoi, după redistribuirea la nivel naţional, cel de-al doilea mandat de senator a fost obţinut de PMP, iar celelalte două locuri de deputat au ajuns la PNL.

Astfel, senator de Tulcea din partea PSD în următoarea legislatură va fi Eugen Teodorovici, fostul ministru al Fondurilor Europene şi fost ministru al Finanţelor Publice în Guvernul Ponta.

Cei doi deputaţi PSD sunt Andaluzia Luca, viceprimar în municipiul Tulcea din vara acestui an şi preşedintele organizaţiei municipale a PSD Tulcea, precum şi Lucian Eduard Simion, fost prefect al judeţului Tulcea şi fost guvernator al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării. Simion a fost revocat din această ultimă funcţie în luna martie a acestui an de către premierul Dacian Cioloş. Lucian Eduard Simion a fost candidatul PSD la Primăria Tulcea la alegerile din 2016.

Din partea PNL au intrat în Camera Deputaţilor Vasile Gudu şi George Şişcu. Vasile Gudu este preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Tulcea, fiind parlamentar din 2012. El a fost anterior directorul Direcţiei pentru Agricultură a judeţului Tulcea, consilier judeţean, dar şi prefect al judeţului Tulcea între 2009 şi 2012. George Şişcu a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb