ZIARUL BURSA

16 decembrie 2016
Ediţia din 15.08.2024
Preţul final al ofertei MedLife este de 26 lei/acţiune

Preţul final al ofertei MedLife este de 26 lei/acţiune

A.A.Piaţa de Capital / 16 decembrie 2016

Tranşa investitorilor mici, suprasubscrisă de trei ori 

----------

Actualizare 19:45 Piaţa locală, dominată de procesarea tranzacţiilor din IPO-ul "Medlife"

Lichiditate de 59 milioane de euro pe BVB în şedinţa de astăzi

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost dominată, în şedinţa de astăzi, de procesarea tranzacţiilor din oferta "Medlife" (M). Transferurile din IPO-ul "Medlife" au generat un rulaj de 228,18 milioane lei, adică 85,7% din lichiditatea totală, de 266,3 milioane de lei (58,9 milioane euro).

Actualizare 09:48

Oferta MedLife a fost subscrisă, iar compania este posibil să intre pe bursă începând cu 21 decembrie la un preţ final de ofertă de 26 lei/acţiune, potrivit unei informări a companiei publicată pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

ACTUALIZARE - Surse: Preţul ar fi sub 30 de lei/acţiune

Legea care elimină 102 taxe nefiscale este constituţională

CCR: Legea care elimină 102 taxe nefiscale este constituţională

Mathias KleinMacroeconomie / 16 decembrie 2016

Actualizare 17:06 Dragnea: "Îmi e greu să înţeleg de ce Iohannis a retrimis la Parlament legea privind eliminarea celor 102 taxe"

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat astăzi că îi este greu să înţeleagă care este motivul real pentru care şeful statului a retrimis la Parlament legea privind eliminarea celor 102 taxe.

Actualizare 15:00 Legea majorărilor salariale din Educaţie şi Sănătate, promulgată de şeful statului

Actualizare 14:40 Iohannis: "Voi retrimite Parlamentului legea privind eliminarea celor 102 taxe"

Actualizare 13:56 Dragnea: "Decizia CCR – o nouă dovadă că ceea ce este bun pentru oameni nu are cum să fie neconstituţional"

-----------

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis, astăzi, că legea votată la propunerea liderului Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, prin care au fost eliminate 102 taxe nefiscale, inclusiv cea radio-TV, este constituţională.

Soluţii de optimizare fiscală pentru investitorii în acţiuni

ADVERTORIAL Soluţii de optimizare fiscală pentru investitorii în acţiuni

Piaţa de Capital / 16 decembrie 2016

În România, investitorii de retail care fac plasamente pe pieţele străine de capital se confruntă cu problema impozitării separate a câştigurilor nete înregistrate pe fiecare piaţă străină în parte. Pierderile înregistrate pe o piaţă sunt compensate doar cu profitul obţinut în piaţa respectivă, astfel ajungându-se la situaţia în care impozitarea se face pe sume mai mari decât cele din câştigul net al portofoliului.

"Vom chema în justiţie Guvernul tehnocrat"

STRATEGII PENTRU DEZVOLTAREA IMM-URILOR EDITIA A III-A / MIHAI IONESCU, ANEIR: "Vom chema în justiţie Guvernul tehnocrat"

EMILIA OLESCUCompanii / 16 decembrie 2016

Exportatorii cer profesionism de la viitoarea guvernare, a spus Mihai Ionescu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR).

Domnia sa a precizat: "Prima noastră cerinţă este ca viitoarea guvernare să fie una profesionistă. În al doilea rând, am dori să nu exagereze cu politicile sociale. Dacă vor face acest lucru, adică dacă vor exagera pe partea socială fără să ajute economia, atunci nu văd un viitor solid pentru această ţară. Cel de-al treilea lucru pe care îl solicităm este: «Atenţie la capitalul românesc!»".

Europa nu greşeşte, Europa se căleşte!

CORNEL CODIŢĂEditorial / 16 decembrie 2016

CORNEL CODIŢĂ

"Joi, începînd cu ora 12.30, şefii de stat şi de guverne ai statelor membre ale Uniunii Europene s-au întîlnit, la Bruxelles, în cadrul Consiliului European!" Nu-i aşa că nu vă interesează nici cît negrul sub unghie?! Nici ştirea, nici subiectul! Nu-i aşa că nimic din viaţa dumneavoastră cotidiană nu are vreo legătură cu ele?!

Directori noi, dar nu prea!

Directori noi, dar nu prea!

O.D.Cultură / 16 decembrie 2016

Noii directori şi directori adjuncţi pentru unităţile de învăţământ de stat, care au promovat concursul organizat de ministerul Educaţiei în această toamnă, vor fi numiţi de către inspectorul şcolar general, în termen de cel mult 5 zile lucrătoare de la validarea rezultatelor, care va avea loc astăzi.

Cum apără băncile milioanele de deponenţi cu 21 de lei în cont?

OPINII Cum apără băncile milioanele de deponenţi cu 21 de lei în cont?

CRISTIAN DOGARUBănci-Asigurări / 16 decembrie 2016

Structura economisirii populaţiei arată o polarizare excesivă. Din cele 10 milioane de persoane care au conturi în bănci şi pot fi catalogate drept deponenţi, doar 600.000 au economii mai mari de 50.000 lei, iar nu mai puţin de 4 milioane au un sold mediu al contului de numai 21 de lei, aşa cum reiese din ultimul raport BNR asupra stabilităţii financiare.

"Metro", interesată de achiziţii

"Metro", interesată de achiziţii

Internaţional / 16 decembrie 2016

Retailerul german "Metro" AG se aşteaptă ca divizia sa de produse electronice de larg consum, care va fi redenumită "Ceconomy", să conducă la consolidarea în acest sector, după divizarea programată anul viitor, transmite Reuters.

"Salariile mici şi foarte mici reprezintă veniturile a peste 80% din populaţie"

STRATEGII PENTRU DEZVOLTAREA IMM-URILOR EDITIA A III-A/ANCA VLAD, PIAROM: "Salariile mici şi foarte mici reprezintă veniturile a peste 80% din populaţie"

A.V.Companii / 16 decembrie 2016

Există foarte multe inegalităţi între regiunile de dezvoltare ale ţării noastre, avertizează Anca Vlad, preşedintele fondator al Patronatului Investitorilor Autohtoni (PIAROM), care declară: "Sunt mult mai neliniştită acum, decât înainte, în privinţa posibilităţilor de dezvoltare pe termen scurt.

"Lipsa de încredere şi teama de faliment, piedici pentru antreprenorii tineri"

STRATEGII PENTRU DEZVOLTAREA IMM-URILOR EDITIA A III-A/NICOLETA MUNTEANU, EURO INSOL: "Lipsa de încredere şi teama de faliment, piedici pentru antreprenorii tineri"

V.R.Companii / 16 decembrie 2016

În condiţiile în care una din patru companii intră în insolvenţă în ţara noastră, tinerii antreprenori nu doresc să întreprindă o nouă afacere, declară Nicoleta Munteanu, Partener, EURO Insol, menţionând că aceştia aduc ca argumente lipsa de încredere în piaţa noastră şi teama de faliment.

"Cea mai mare problemă a României este stabilitatea fiscală"

STRATEGII PENTRU DEZVOLTAREA IMM-URILOR EDITIA A III-A/CRISTINA CHIRIAC, PREŞEDINTELE ANAA: "Cea mai mare problemă a României este stabilitatea fiscală"

ALINA VASIESCUCompanii / 16 decembrie 2016

Cea mai mare problemă pe care o are ţara noastră, la ora actuală, este stabilitatea fiscală, afirmă Cristina Chiriac, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor (ANAA), adăugând că nu poate fi creată o clasă antreprenorială în lipsa stabilităţii fiscale şi nici investitorii străini nu pot fi atraşi în lipsa unei prognoze pe următorii trei ani.

"Ministerul Educaţiei - să fie mai deschis către dezvoltarea întreprinzătorilor"

STRATEGII PENTRU DEZVOLTAREA IMM-URILOR EDITIA A III-A/CLAUDIU VRÎNCEANU, MECRMA: "Ministerul Educaţiei - să fie mai deschis către dezvoltarea întreprinzătorilor"

EMILIA OLESCUCompanii / 16 decembrie 2016

Ministerul Educaţiei tre-buie să fie mai des-chis către dezvoltarea întreprinzătorilor, în prezent fiind prea închis în raport cu nevoile reale din acest domeniu, este de părere Claudiu Vrînceanu, secretar de stat pentru mediul de afaceri şi IMM-uri în Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Lichiditatea, la jumătatea valorii de miercuri

BVB Lichiditatea, la jumătatea valorii de miercuri

ANDREI STANPiaţa de Capital / 16 decembrie 2016

Cinci dintre indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în scădere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 28,7 milioane de lei (6,4 milioane euro), mai mic decât miercuri...

MACRO NEWSLETTER 16 Decembrie 2016

MACRO NEWSLETTER 16 Decembrie 2016

Internaţional / 16 decembrie 2016

Activitatea în sectorul privat din Franţa a înregistrat o expansiune peste aşteptări în decembrie 2016, pe fondul creşterii activităţii din servicii şi industria prelucrătoare.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo