Raluca Turcan: "E de datoria PNL să dea un guvern"

M.K.
Ziarul BURSA #Politică / 16 decembrie 2016

Raluca Turcan (Sursa foto: Facebook)

Raluca Turcan (Sursa foto: Facebook)

Liderul interimar al PNL, Raluca Turcan, a afirmat astăzi, într-o conferinţă de presă, că ţine de datoria liberalilor să dea un guvern şi a făcut un apel către ALDE să nu se alieze cu PSD.

Raluca Turcan a declarat: "PNL va continua pe calea strângerii forţelor de dreapta. Alianţa PSD cu ALDE ar dezamăgi oamenii."

Liderul interimar al PNL a afirmat: "Am constatat cu amărăciune declaraţiile unui fost prim-ministru liberal care respinge cu brutalitate ideea unei guvernări de dreapta şi a unei coaliţii de dreapta în România. A fost şi este de datoria PNL să încerce construirea unui Guvern care să ofere României un program de dezvoltare pe termen lung, un program axat pe investiţii şi crearea de locuri de muncă, şi nu un program de subdezvoltare, aşa cum am văzut că poate să ofere PSD în administraţiile publice locale pe care le conduce. Am fost şi suntem un partid de oameni demni şi suntem conştienţi de răul pe care PSD poate să-l ofere României şi de pericolul pe care poate să-l ofere PSD pentru o dezvoltare sustenabilă pe termen lung a României".

Raluca Turcan a insistat pe ideea că orice partid care se aliază cu PSD va deveni "remorca" acestuia. Aceasta a spus: "Din păcate, oricine intră acum în siajul PSD va fi anihilat, înghiţit şi va fi zdrobit în valorile liberale în care ar fi putut crede unii oameni. O alianţă cu PSD ar transforma ALDE într-o remorcă a PSD, ar distruge ideea ca ALDE să poată deveni un partid pe picioarele sale şi ar dezamăgi oamenii care au crezut poate în reprezentarea valorilor de dreapta de către ALDE".

Raluca Turcan a precizat că speră că, din PNL, nu vor exista colegi care să meargă către PSD.

Turcan a fost întrebată dacă s-au purtat discuţii cu liderul ALDE Călin Popescu-Tăriceanu pentru realizarea unei coaliţii de dreapta şi dacă acestuia i-a fost oferită funcţia de preşedinte al PNL.

Ea a răspuns: "La nivelul conducerii PNL nu s-a discutat nicio secundă despre oferirea funcţiei de preşedinte al PNL lui Călin Popescu-Tăriceanu. (...) Au fost însă discuţii informale din partea unor colegi, însă nu s-a urmărit oferirea funcţiei de preşedinte al PNL pentru Călin Popescu-Tăriceanu".

Liderul PNL a mai spus că au existat şi dicuţii cu partidul condus de Traian Băsescu pentru coagularea forţelor politice de dreapta.

Turcan a precizat: "Când vorbim despre o coaliţie de dreapta am avut în vedere şi avem în vedere toate partidele care clamează valorile de dreapta, pentru că numai aşa poţi să clarifici scena politică. (...) Există deschidere pentru o guvernare de dreapta şi pentru un program de guvernare de dreapta".

Aceasta a mai spus că un nume de posibil premier va apărea după conturarea unei majorităţi parlamentare.

De asemenea, liderul PNL a adăugat că vede posibilă realizarea unei majorităţi de dreapta.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. proasta asta stie ca au avut loc alegeri si ca PNL e pe locul 2?

    1. Drum lung doamna

      Fabuleaza......

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb