FOTBAL ŞI BANI Lovitură de Oscar pentru chinezi

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 16 decembrie 2016

Lovitură de Oscar pentru chinezi

Afaceriştii chinezi au început cumpărăturile de iarnă, reuşind o lovitură pe piaţa transferurilor. Shanghai SIPG, club antrenat de portughezul Andre Villas-Boas, îl va transfera de la Chelsea pe brazilianul Oscar în schimbul a 71.000.000 de euro, un record pentru campionatul Chinei. Chiar dacă nu reuşeşte să se impună în campionatul intern, clubul din Shanghai stă foarte bine la recorduri în materie de transferuri, precedentul aparţinându-le tot lor, în vara acestui an, au plătit 55.800.000 de euro pentru transferul lui Hulk, de la Zenit Sankt Petersburg. Oscar (25 ani) va primi la noua sa echipă un salariu uriaş, aproximativ 22.000.000 euro pe an, similar cu cel încasat de Hulk. Concurenţa pentru marile cluburi europene este din ce în în ce mai mare din acest punct de vedere.

Marea rivală a celor de la Shanghai SIPG este Guangzhou Evergrande, din concurenţa celor două având de câştigat în primul rând... cluburile europene. În 2016, Guangzhou Evergrande, campioana Chinei, a fost echipa cu cea mai mare valoare de piaţă din întreaga lume, depăşindu-le pe Real Madrid, Barcelona şi Manchester United. Valoarea bursieră a campioanei Chinei era în primăvară de 3,37 miliarde dolari, după prima sa tranzacţie pe bursa chineză NEEQ. Evergrande a fost listată la bursa chineză NEEQ în noiembrie 2015, iar la prima tranzacţie s-au vândut 36.000 acţiuni la preţul unitar de 8,5 dolari pe acţiune. La acest preţ al acţiunii, valoarea de piaţă a clubului chinez se ridică la 3,37 miliarde dolari, cu un total de 396,73 milioane acţiuni. Formaţia engleză Manchester United, listată la bursa din New York, avea, până atunci, cea mai mare valoare bursieră, 2,35 miliarde dolari. Cluburile europene cu cu cea mai mare valoare de piaţă sunt Real Madrid (3,26 miliarde de dolari) şi Barcelona (3,16 miliarde de dolari).

În 2016 chinezii au atacat puternic piaţa transferurilor, Guangzhou reuşind să facă unele dintre cele mai scumpe mutări, l-a transferat pe columbianul Jackson Martinez de la Atletico Madrid în schimbul a 50 milioane dolari şi l-a cedat pe brazilianul Elkeson la Shanghai SIPG pentru 23 milioane dolari. Jiangsu Suning i-a transferat pe brazilienii Alex Texeira, de la Şahtior Doneţk pentru 55 milioane dolari, şi Ramires, de la Chelsea pentru 33 de milioane dolari, iar HB China Fortune l-a cumpărat pentru 22 milioane dolari pe Gervino (Coasta de Fildeş) de la AS Roma.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb