Grupul Eurolines a ajuns la vânzări de 125 de milioane euro, în 2016

ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 16 decembrie 2016

Grupul Eurolines a ajuns la vânzări de 125 de milioane euro, în 2016

Cifra de vânzare a Grupului Eurolines, alcătuit din 21 de companii, a crescut în 2016 cu 13% şi a ajuns la 125 de milioane de euro.

Dragoş Anastasiu, preşedintele Eurolines Grup, a precizat că grupul se află pe un trend ascendent şi se aşteaptă la creşteri asemănătoare şi pentru anul viitor.

Domnia sa a afirmat: "Avem cu 10% mai mulţi turişti străini care au ales să viziteze ţara noastră, iar tendinţa rămâne ascendentă.

În anul 2016, până la luna octombrie, sosirile de turişti străini au crescut cu 10%, iar înnoptările cu 8,5%".

Preşedintele companiei a mai precizat că turiştii românii au reprezentat 77%, iar cei străini 23% din totalul clienţilor agenţiei, iar miza companiei este să contribuie la creşterea ultimului procent până la 30% într-un interval de 4 ani. Principalele ţări generatoare de incoming au fost Germania, Israel şi Italia, conform datelor agenţiei de turism.

Totalul vânzărilor de pachete turistice interne în 2016 a înregistrat o creştere de 86% faţă de anul anterior, au precizat oficialii Eurolines.

Dragoş Anastasiu a declarat că această creştere a turismului românesc se datorează faptului că produsul turistic românesc s-a îmbunătăţit, dar şi problemele celorlalte destinaţii în ceea ce priveşte siguranţa au făcut ca mai mulţi turişti să se îndrepte spre ţara noastră. Destinaţiile interne vedetă au fost Delta Dunării, Transilvania şi Bucureşti.

Preşedintele Eurolines consideră că acum este momentul propice pentru ca ţara noastră să fie promovată ca destinaţie turistică, iar avansul ar fi putut să fie semnificativ mai mare, dacă am fi dispus de un buget de promovare adecvat momentului.

Dragoş Anastasiu vrea să reintroducă vacanţele în România în cataloagele tipărite ale TUI, în 2018.

Domnia sa a declarat: "Evoluţia de până acum ne ambiţionează să avem drept obiectiv ca destinaţia România să reapară în cataloagele tipărite ale TUI, lider mondial al turismului, pentru sezonul de vară 2018. Vrem, astfel, să contribuim şi noi esenţial la obiective care ni se par pe cât de importante, pe atât de realizabile pentru o industrie care ar trebui să fie prioritară pentru România: minimum 30% pondere turişti străini şi 10% contribuţie a turismului la PIB".

Cele mai căutate destinaţii în 2017 vor fi în continuare România, Grecia şi Spania, vedetele campaniei de early booking, potrivit reprezentanţilor agenţiei. Aceştia estimează că tarifele pentru Grecia vor creşte, anul viitor, iar disponibilitatea locurilor de cazare din Spania va fi redusă, astfel că turiştii trebuie să îşi cumpere din timp vacanţele.

Touring Europabus România, compania care deţine reţelele de agenţii de turism Eurolines şi Tui TravelCenter, va finaliza anul în curs cu o creştere de 12% a cifrei de vânzări, ajungând la nivelul de 86,5 milioane de euro.

Pentru 2017, grupul vizează consolidarea de lider al pieţei de turism şi transport, vizând o creştere de 12% a vânzărilor, comparativ cu 2016, până la nivelul de aproximativ 140 milioane euro.

Pentru Green Village Resort şi-a propus o cifră de vânzări de aproximativ 2,1 milioane euro, un plus de 13% faţă de nivelul realizat în 2016 şi alte investiţii în valoare de 350.000 euro.

De asemenea, compania va continua procesul de înnoire a flotei de autocare a Eurolines, prin achiziţia a trei autocare noi în 2017, în valoare de 750.000 euro.

Potrivit reprezentanţilor, la nivel de Grup, bugetul total al investiţiilor programate pentru anul viitor este de aproximativ 6 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb