E.ON Energie atrage atenţia asupra existenţei unor oferte înşelătoare, în piaţă

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 16 decembrie 2016

E.ON Energie România, care deţine distribuitorul regional de electricitate din şase judeţe din Moldova, anunţă că în piaţă există cazuri de încălcare a drepturilor fundamentale ale clienţilor privind informarea corectă şi completă privind schimbarea furnizorului de energie. Unele dintre aceste practici, susţine E.ON, ar genera confuzie în rândul clienţilor.

"În acest moment diverse companii din piaţă desfăşoară, prin intermediul agenţilor de vânzări, activităţi de contractare de noi clienţi şi de determinare a acestora să îşi schimbe furnizorul. Ne-au fost semnalate cazuri în care reprezentanţii unor astfel de companii vizitează persoane în vârstă, afirmând că sunt ""de la lumină'', că trebuie semnate contracte noi şi că E.ON este acelaşi furnizor cu compania pe care aceştia o reprezintă", se arată într-un comunicat al companiei.

E.ON arată că utilizarea noţiunii de "înnoire a contractelor de furnizare" creează confuzie în rândul clienţilor care au deja încheiate contracte de furnizare de energie electrică.

"Considerăm că prin aceste practici, consumatorilor le sunt încălcate drepturile fundamentale cu privire la informarea corectă, clară şi completă astfel încât aceştia să poată lua o decizie în cunoştinţă de cauză, inclusiv în ceea ce priveşte schimbarea furnizorului", mai arată compania, conform news.ro.

Reprezentanţii E.ON Energie România susţin că încurajează competiţia, atâta timp cât aceasta se desfăşoară cu respectarea principiilor care asigură funcţionarea corectă a mecanismelor pieţei concurenţiale.

În acelaşi timp, compania contestă practicile neloiale care conduc la inducerea în eroare a consumatorilor şi implicit, la prejudicierea intereselor lor.

Concurenţa de pe piaţa furnizării de electricitate către consumatorii casnici este în creştere în prezent, odată cu apropierea lberalizării totale a pieţei.

Calendarul stabilit în 2012 prevede liberalizarea completă a preţurilor de la 31 decembrie 2017, în condiţiile în care, în prezent, 70% din preţul de pe facturile consumatorilor casnici provine din piaţa liberă şi 30% este preţ reglementat de ANRE.

Potrivit calendarului, ponderea energiei din piaţa liberă va ajunge la 80% de la 1 ianuarie 2017 şi la 90% de la 1 iulie.

Liberalizarea preţurilor reprezintă o oportunitate pentru jucătorii care vor să intre pe o piaţă dominată în prezent de patru companii, care deţin cele opt distribuţii regionale de electricitate: Electrica (Muntenia Nord, Transilvania Sud şi Transilvania Nord), Enel (Muntenia Sud, Banat şi Dobrogea), E.ON (Moldova) şi CEZ (Oltenia).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb