Preţul final al ofertei MedLife este de 26 lei/acţiune

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 decembrie 2016

Preţul final al ofertei MedLife este de 26 lei/acţiune

Tranşa investitorilor mici, suprasubscrisă de trei ori

-----------

Actualizare 19:45 Piaţa locală, dominată de procesarea tranzacţiilor din IPO-ul "Medlife"

Lichiditate de 59 milioane de euro pe BVB în şedinţa de astăzi

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost dominată, în şedinţa de astăzi, de procesarea tranzacţiilor din oferta "Medlife" (M). Transferurile din IPO-ul "Medlife" au generat un rulaj de 228,18 milioane lei, adică 85,7% din lichiditatea totală, de 266,3 milioane de lei (58,9 milioane euro).

Brokerii de la Prime Transaction arată: "Astăzi s-a anunţat preţul şi indicele de alocare pentru oferta MedLife. Preţul a fost fixat la 26 lei/acţiune, iar investitorii de retail care au subscris în primele patru zile au cumpărat acţiuni cu 24,7 lei/acţiune. Valoarea tranzacţiilor de astăzi a depăşit 50 de milioane de euro în contextul procesării tranzacţiilor din oferta MedLife".

Potrivit brokerilor, şedinţa de astăzi s-a încheiat într-un "ton pozitiv", indicii înregistrând creşteri de până la 1,42%, în cazul BET-NG.

(S.A.)

-----------

Actualizare 09:48

Oferta MedLife a fost subscrisă, iar compania este posibil să intre pe bursă începând cu 21 decembrie la un preţ final de ofertă de 26 lei/acţiune, potrivit unei informări a companiei publicată pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Valoarea totală a ofertei este de 230 milioane lei, pentru 8,8 milioane de acţiuni reprezentând 44% din numărul total.

Preţul final de ofertă implică o capitalizare de piaţă a companiei de 522,4 milioane lei. Fondul de private equity V4C a vândut întreaga sa participaţie în companie reprezentând 36,25% din capitalul social, în timp ce IFC – 7,75%.

Tranzacţionarea la bursă, sub simbolul "M", se aşteaptă să înceapă pe 21 decembrie. Perioada de stabilizare pentru preţul acţiunilor se va încheia nu mai târziu de 20 ianuarie 2017.

Ca urmare a ofertei, acţionarii majoritari (familia Marcu) deţin 51% din capitalul social al MedLife şi IFC deţine cel puţin 5%. Familia Marcu şi IFC au fost de acord să ofere aranjamente obişnuite de interdicţie a înstrăinării acţiunilor pe o perioadă de 6 luni, conform sursei citate.

(M.I.)

-----------

ACTUALIZARE - Surse: Preţul ar fi sub 30 de lei/acţiune

Unele surse din piaţă ne-au spus, la închiderea ediţiei, că în piaţă se zvoneşte că oferta MedLife a fost subscrisă integral şi că preţul s-ar situa sub 30 de lei/acţiune. Acestea au precizat că ofertanţii vor decide dacă îşi vând sau nu deţinerile.

--------------

Comunitatea pieţei de capital aşteaptă, astăzi, să afle cum s-a încheiat oferta de vânzare a 44% din MedLife şi dacă, în sfârşit, se va lista o companie privată la Bursa de Valori Bucureşti, după mulţi ani de pauză. Mai multe voci din piaţă susţin că oferta s-a încheiat cu succes, iar investitorii urmăresc, acum, apariţia anunţului privind preţul final. Subscrierile s-au făcut la un preţ maxim de 35 de lei /acţiune, iar tranşa investitorilor de retail (15% din ofertă) a fost suprasubscrisă de trei ori, conform brokerilor. Micii investitori au putut face subscrieri cu discount de 5%, până pe 12 decembrie.

Dana Mirela Ionescu, director executiv pentru Investment Banking al Raiffeisen Bank, unul dintre intermediarii ofertei, ne-a spus, aseară, că nu poate anunţa, încă, preţul şi nu poate oferi detalii despre alocarea ofertei.

Conform preţului maxim din ofertă, compania MedLife este evaluată la 681 milioane de lei (151 milioane de euro). Prin această ofertă, V4C Eastern Europe Holding V Limited ("V4C") şi International Finance Corporation ("IFC") vor să vândă un pachet de 44% din companie.

Mai mulţi brokeri din piaţă au considerat că preţul maxim supraevaluează compania.

Oferta a fost împărţită în două tranşe: un procent de 15% – oferit persoanelor fizice sau persoane juridice care nu întrunesc criteriile de încadrare ca Investitori Instituţionali, iar restul au fost destinate către instituţii de credit, firme de investiţii, organisme de plasament colectiv (fonduri de investiţii colective, societăţi de investiţii şi/sau societăţi de administrare a investiţiilor), societăţi de asigurare, fonduri de pensii şi societăţi de administrare a respectivelor fonduri, traderi, societăţi fiduciare (trust companies), instituţii financiare internaţionale (IFI), alţi investitori consideraţi de Manageri a fi investitori instituţionali în conformitate cu regulamentele interne ale Managerilor şi alte instituţii financiare, inclusiv bănci depozitare.

Grupul MedLife a înregistrat un profit net de 9,9 milioane de lei (2,2 milioane de euro), în 2015, în creştere cu 30% faţă de 2014, dar, în primele nouă luni ale acestui an, rezultatul net a fost de numai 43.138 lei.

Profitul operaţional a marcat o scădere de 40%, în primele nouă luni din acest an, la 11,43 milioane de lei.

Structura prezentă a acţionariatului Medlife este: Familia Marcu – 51,0%, fondul de private equity V4C – 36,25005% şi IFC – 12,74995%. Familia Marcu nu vinde nicio acţiune în ofertă şi va deţine în continuare 51% la finalizarea acesteia. IFC va deţine cel puţin 5% din acţiunile companiei la finalizarea Ofertei. V4C intenţionează să iasă complet din acţionariat.

Fondul de investiţii Value4Capital (V4C) a intrat în acţionariatul operatorului de servicii medicale private MedLife în 2009 în urma unei tranzacţii de 20 milioane de euro. Atunci, fondul se numea SGAM - Societe Generale Asset Management. În prezent, fondul este deţinut de Bill Watson, Piotr Misztal, Jacek Pogonowski.

Opinia Cititorului ( 19 )

  1. Cel putin unul dintre cele doua fonduri va continua sa vanda si dupa listare. Pretul real al actiunii il vom avea exact dupa rezultatele anuale din primavara. Dupa listare vom avea o mica crestere, in functie daca V4C a iesit complet dupa care actiunile vor intra in cadere pana dupa rezultatele anuale. Prevad o scadere a titlului pana la 15-20 lei.

    1. cred ca prima fraza nu este o prezicere corecta. articolul zice ca V4C iese complet din actionariat. IFC probabil ca vrea sa ramana peste 5% pentru ca are imprumuturi in companie. asta nu inseamna ca actiunea nu va scadea dupa ipo.

      In acest interval va fii pretul dar de acord cu predictia Dvs

      [Mesaj eliminat, conform regulamentului.]

      Se va prabusii mai ceva ca SNN......

      Eu vad ca scrie "vor sa vanda", asta nu inseamna ca obligatoriu o sa poata sa vinda. Este relativ, in functie de cerere. Cred ca exista posibilitatea ca V4C sa vanda doar 33%, asta nu insemna ca anuleaza listarea.

    Nu merita investiția,nu stiu de ce s-au înghesuit atâția la cumpărare. Uitati-va cu atenție la rezultate si foarte bine la gradul de îndatorare! Sunt îndatorati până peste cap! Încet încet vor pierde și din contracte. Nu este posibil ca salariații dintr-o companie cu peste 500-1000 de abonați să fie programați peste 2-3 luni pentru o consultație!

    Prețul estimat de cel ce a postat anterior este optimist, eu îl văd mult mai jos. Nu vor da dividende conform declarațiilor companiei. 

    1. regina maria - un alt exemplu de retea privata de sanatate, care semneaza contracte corporate pe banda rulanta, iar pacientii asteapta, la fel, luni de zile sa ajunga la o consultatie. Asa ca nu cred ca neaparat asta va duce la pierderea contractelor. Problema e ca nu prea ai alternative la o retea privata de sanatate destul de aglomerata, mai ales daca ai abonament oferit de angajator.

      O cunostinta care merge la Mediover îmi povestea ca a trecut zilel trecute printr-o experienta similară, când l-au programat peste 50 de zile la o consultatie, precizând ca are abonament plătit de firma. A mai sunat încă o data ulterior fata a mai preciza ca este abonat si l-au programat peste 2 zile. Asta ca nu exista alternativa nu va mai tine decât câteva luni, vor apărea concurenti seriosi care le vor fura clientii ăstora de la Medlife si alti.

      ....Medlife si altii of course :)

      Din ceea ce scrii rezulta ca M are incarcare (solicitare) prea mare si prin urmare exista spatiu de extindere ceea ce este bine pentru companie. Rau era daca ducea lipsa de clienti si nu faptul ca are prea multi si le este depasita capacitatea. In rest, pentru situatia actuala, pretul este maricel.

      26 lei/investitori institutionali

      24,70 lei/investitori de retail care au subscris in primele 4 zile.

      26 lei/investitori de retail care au subscris in a 5-a zi lucratoare. 

      Ma bucur ca a avut succes IPO-ul. BVB castiga la imagine. Majoritatea celor care au investit probabil ca privesc lucrurile pe termen mediu-lung.

      26 lei e un pret supraevaluat tinand cont de indicatorii economici,structura actionariatului,conditiile de piata si faptul ca nu ofera dividende.

      Adică investitorii care au subscris sunt tîmpiți ? Esti obraznic.

      Daca te uiti cum au iesit alegerile e usor sa-ti raspund afirmativ :)

      Poporul are întotdeauna dreptate.

      eu as fi dat 12 lei pe o companie care e 80% datoare la banci.

      Saracul popor a ales raul cel mai mic

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb