COCKTAIL HOLIDAYS:  Destinaţiile exotice, în creştere cu 10% pentru vacanţele de sărbători

ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 16 decembrie 2016

Destinaţiile exotice, în creştere cu 10% pentru vacanţele de sărbători

Cererile turiştilor români pentru vacanţele în destinaţii exotice de sărbători au crescut cu 10% în acest an, în timp ce pentru destinaţiile tradiţionale, precum Austria, Cehia, Emiratele Arabe şi Israel cererea a fost mai mare cu 15%, potrivit agenţiei de turism Cocktail Holidays.

Preţul mediu al vacanţelor pentru Crăciun vândute de Cocktail Holidays a fost anul acesta de 783 de euro, faţă de 625 de euro anul trecut, iar pentru vacanţa de Revelion, 1.600 de euro/persoană, faţă de 1.229 de euro/persoană, anul trecut.

Potrivit datelor companiei, Madeira, Zanzibar, Sri Lanka, Thailanda şi Maldive au fost principalele destinaţii exotice căutate, pentru care turiştii au plătit între 749 şi 8.164 de euro/persoană.

Cel mai ieftin pachet pentru Madeira a costat 749 de euro de persoană pentru 6 nopţi, pentru Maldive 1.290 de euro/11 nopţi, pentru Thailanda 1.484 de euro/8 nopţi, pentru Sri Lanka 1.745 de euro/8 nopţi, iar pentru Zanzibar 1.999 de euro/9 nopţi.

Cel mai scump pachet, în valoare de peste 19.000 de euro, a reprezentat o vacanţă de Revelion în Maldive. Un cuplu a ales un bungalow front beach la un hotel de cinci stele cu all inclusive, pentru 8 nopţi, cu cină festivă de Revelion, transfer cu barca de mare viteză, taxe de aeroport, asistenţă turistică în limba engleză.

Dan Goicea, manager Cocktail Holidays, a declarat: "Am diversificat oferta de vacanţe exotice din acest an, am introdus mai multe chartere de sărbători în Madeira, după premiera de iarna trecută, pe fondul cererii mari din partea turiştilor. Am avut în ofertă Zanzibar, Sri Lanka, Thailanda, am făcut oferte personalizate pentru destinaţii ca Bora Bora şi ne-am bucurat să constatăm că un număr mare de români doresc să înceapă noul an într-o destinaţie însorită".

Pentru Crăciun s-au căutat în special oraşele europene unde se organizează spectacole stradale, târguri tradiţionale, Israelul, pentru vizitarea locului sfânt al naşterii lui Isus Hristos în ziua de Ajun sau pentru concertul special de Crăciun din Bethleem, dar şi Emiratele Arabe Unite, pentru temperaturile ridicate. Pentru astfel de vacanţe, turiştii au plătit de la 499 de euro/persoană, pentru 4 nopţi de cazare cu mic-dejun şi transport cu avionul.

Cocktail Holidays a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 68,6 milioane de lei şi estimează pentru 2016 o creştere la 71 de milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb