Ridzi a demisionat din PDL pentru a putea candida la Camera Deputaţilor

D.N.
Ziarul BURSA #Politică / 20 septembrie 2012

"La sfâriştul acestei săptămâni voi face o conferinţă de presă pentru că doresc să anunţ care sunt motivele acestei demisii", a precizat Monica Ridzi.

"La sfâriştul acestei săptămâni voi face o conferinţă de presă pentru că doresc să anunţ care sunt motivele acestei demisii", a precizat Monica Ridzi.

Fostul ministru Monica Iacob Ridzi şi-a înaintat demisia din PDL şi din grupul parlamentar democrat-liberal urmând să activeze ca parlamentar independent până la finalul mandatului. Demisia a fost înaintată de Monica Iacob Ridzi lui Vasile Blaga. Preşedintele PDL devoalează care sunt motivele care stau în spatele acestui gest, spunând că Monica Iacob Ridzi nu mai putea candida pe listele partidului deoarece este trimisă în judecată şi nu mai respectă astfel criteriile Comisiei de etică ale alianţei de centru-dreapta.

Ridzi consideră că în cazul său atitudinea partidului a fost dură, în timp ce în stiuaţii mai grave a dovedit toleranţă, ea afirmând că PDL a devenit "un partid al dublei măsuri": "La sfâriştul acestei săptămâni voi face o conferinţă de presă la Petroşani pentru că doresc să anunţ colegiul şi locuitorii din colegiu care m-au ales, care sunt motivele acestei demisii". Vasile Blaga a precizat că a avut o discuţie cu Monica Iacob Ridzi: "Am avut o discuţie cu doamna deputat şi i-am spus că noi respectăm criterii de integritate aşa cum au fost formulate de Comisia de etică a coaliţiei, pentru că ele, de altfel, sunt prinse în codul etic al PDL. Doamna Ridzi este trimisă în judecată şi asta înseamnă cu nu mai poate candida, pentru că ăsta este unul din punctele codului etic. Doamna Ridzi şi-a exprimat intenţia de a mai candida".

Fostul ministru, alături de alte 11 persoane, a fost trimisă în judecată, în mai 2011, pentru fapte de corupţie, într-un dosar legat de organizarea unor evenimente în cadrul Zilei Naţionale a Tineretului. Monica Maria Iacob Ridzi, deputat şi fost ministru al Tineretului şi Sportului în perioada decembrie 2008 - iulie 2009, este acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie în formă continuată, participaţie improprie la infracţiunea de acces fără drept la un sistem informatic, săvârşită prin încălcarea măsurilor de securitate, participaţie improprie la infracţiunea de a modifica, şterge sau deteriora date informatice, fără drept. Potrivit DNA, în perioada 17 martie - 22 mai 2009, Monica Iacob-Ridzi, în calitate de ordonator principal de credite, ar fi hotărât ca, sub pretextul realizării unor manifestări de amploare la nivel naţional dedicate Zilei Naţionale a Tineretului şi externalizării serviciilor de organizare aferente, să atribuie ilegal unor firme private contracte de prestări servicii având acest obiect. De asemenea, procurorii o acuză pe Ridzi că, ulterior declanşării cercetărilor, în 13 iulie 2009, fostul ministru, cu ajutorul lui Marius Mihail Mărcuţă, ar fi intervenit să fie şterse din calculatoarele MTS aparţinând unora dintre coinculpaţi date informatice şi fişiere relevante cu privire la organizarea Zilei Tineretului, atât din agendele de poştă electronică, cât şi din memoria calculatoarelor, pentru a împiedica aflarea adevărului. Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului s-a constituit parte civilă cu suma de 2.736.933,28 lei (640.000 de euro), precizând că îşi rezervă dreptul de a o modifica în funcţie de prejudiciul final stabilit pe baza întregului material probator din dosar.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb