RISE PROJECT PUBLICĂ UN RAPORT AL DGPI: "Dragnea şi-a format o reţea infracţională compusă din persoane cu putere de decizie în Teleorman"

C.V.
Anticorupţie / 7 iulie 2017

"Dragnea şi-a format o reţea infracţională compusă din persoane cu putere de decizie în Teleorman"

"Dragnea este deţinătorul majoritar al acţiunilor la purtător de la Tel Drum", arată raportul citat de Rise Project

------

Actualizare 14:18 DNA: "O parte din aspectele conţinute în investigaţia jurnalistică publicată de Rise Project fac obiectul uui dosar penal"

DNA anunţă că "o parte dintre aspectele conţinute în investigaţia jurnalistică publicată" de Rise Project fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul direcţiei. Dosarul a fost constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii dispunând ăn luna februarie începerea urmăririi penale in rem pentru infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei, potrivit unui comunicat de presă oficial.

Reprezentanţii DNA au transmis: "O parte dintre aspectele conţinute în investigaţia jurnalistică publicată la data de 6 iulie 2017 fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA. În acest dosar, constituit pe bază de sesizare din oficiu, procurorii au dispus, la data de 19 februarie 2016, începerea urmăririi penale in rem (faţă de fapte) sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei. După începerea urmăririi penale in rem au fost administrate mijloace de probă constând în audieri de martori, ridicări de documente, solicitări de relaţii de la autorităţile naţionale şi de la autorităţile din Brazilia".

DNA precizeză că "raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză" , se vor oferi detalii suplimentare când împrejurările vor permite.

(A.C.)

----

Actualizare 11:48 Lazăr, despre ancheta Rise: "Nu pot preciza dacă documentul este real sau nu"

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, răspunzând unei întrebări, că nu poate infirma sau confirma existenţa unei anchete privind Tel Drum şi Liviu Dragnea şi a precizat că, dacă raportul ar fi real, faptele ar fi de competenţa DNA, adăugând apoi: "Dacă nu cumva are un dosar în lucru", potrivit unor surse din presă.

Întrebat dacă există o anchetă în curs cu privire la Tel Drum şi Liviu Dragnea, Augustin Lazăr a spus că nu poate infirma sau confirma acest lucru, conform News.ro.

"Vă pot spune că există un ghid de relaţii cu media în care scrie foarte clar că anumite lucruri nu se comentează în anumite momente", a precizat Lazăr.

De asemenea, întrebat dacă cele semnalate în ancheta Rise Project pot face obiectul unui dosar penal, Lazăr a răspuns: "Dacă raportul este real, faptele ar fi de competenţa DNA, nu vă pot preciza dacă acest document este real sau nu".

Ulterior, Lazăr a adăugat: "Dacă nu cumva are (n.r.- DNA) un dosar în lucru".

(A.C.)

-----

Actualizare 11:39

Gelu Diaconu: "Deşi la Tel Drum acţiunile sunt la purtător, dividendul anual plătit este impozitat prin reţinere la sursă şi apoi societatea depune D205 pe cui beneficiar ceea ce poate duce la identificarea celui care deţine şi cît din acţiuni".

-----

Actualizare 11:33 DGPI, despre ancheta Rise: "Respingem ferm alegaţiile potrivit cărora presupusul document secret ar aparţine unităţii"

Direcţia Generală de Protecţie Internă (DGPI) susţine, într-un comunicat de presă transmis ieri seară, că "presupusul document secret" publicat de Rise Project nu îi aparţine şi "respinge categoric orice încercare de a implica unitatea în dispute de natură politică", transmit surse din presă.

În documentul citat de News.ro, se arată: "Direcţia Generală de Protecţie Internă (DGPI) respinge ferm alegaţiile potrivit cărora presupusul document secret ar aparţine unităţii şi, ca structură responsabilă în materia asigurării coordonării şi controlului activităţilor pentru protecţia informaţiilor clasificate la nivelul structurilor MAI, subliniază că, potrivit prevederilor legale în vigoare, acest tip de documente se gestionează de către emitenţi. În acest context, DGPI respinge categoric orice încercare de a implica unitatea în dispute de natură politică şi îşi reafirmă determinarea de a rămâne un serviciu echidistant, profesionist şi dedicat îndeplinirii misiunilor încredinţate prin lege".

(M.I.)

------

Actualizare 11:33 Carmen Dan, reacţie după dezvăluirile Rise Project privind legăturile lui Dragnea cu Tel Drum şi nota DGIPI: "Nu cunosc acele raporturi"

Ministrul de Interne, Carmen Dan, susţine că nu cunoaşte raporturile dintre şeful PSD, Liviu Dragnea, şi compania Tel Drum şi nici nu crede că există raporturi, potrivit unor surse din presă.

Carmen Dan a precizat, la Realitatea Tv: "Nu cunosc raporturile dintre şeful PSD şi compania Tel Drum şi nici nu cred că sunt raporturi. Ca om care a lucrat în Consiliul Judeţean pot însă să fac o afirmaţie, nu cred că a ieşit vreo hârtie albă din CJ Teleorman fără să fie verificată, atacată în instanţă, nu a exista vreun proiect încredinţat de CJ Teleorman fără să fie verificat".

Potrivit sursei citate, întrebată de ce-şi doreşte controlul exclusiv al DGIPI, ministrul de Interne, Carmen Dan, a afirmat că la infiinţarea, Direcţia a fost în coordonarea ministrului de Interne şi, astfel, "nu e nimic special în situaţia asta. Amendamentele despre care se fac discuţie sunt cele care au apărut în procedura parlamentară".

(A.C.)

-----

Rise Project a publicat un raport atribuit Direcţiei Generale de Protecţie Internă (DGPI), intitulat "Notă privind aspecte care afectează climatul socio-economic al judeţului Teleorman", care descrie o "reţea infracţională compusă din persoane cu putere de decizie în judeţ", prin care Liviu Dragnea a fraudat fonduri europene şi guvernamentale.

În acest document, Dragnea este prezentat drept "deţinătorul majoritar al acţiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA".

Rise Project scrie că raportul, care în prezent s-ar afla în arhiva DGPI, vorbeşte despre afacerile cu bani publici ale grupării, despre zeci de licitaţii, controlul real al firmei Tel Drum, lucrări fictive, donaţii suspecte la partid, cercuri relaţionale şi de influenţă.

În acest raport, DGPI arată că, iniţial, Tel Drum a fost preluată fraudulos de Liviu Dragnea de la stat. Apoi, timp de peste un deceniu, acesta şi-a atribuit majoritatea contractelor publice de asfaltare şi deszăpezire prin intermediul unor licitaţii trucate, iar unele dintre lucrări ar fi fost fictive. Documentul îl identifica încă din primele rânduri pe Dragnea ca fiind "deţinătorul majoritar al acţiunilor la purtător de la SC Tel Drum SA". "Acţiunile la purtător" sunt certificate anonime. Oricine deţine această hârtie, care specifică un anumit procent din acţiuni, are drept de proprietate asupra unei firme. La vedere, însă, de corporaţia Tel Drum se ocupă prietenii lui Dragnea din tinereţe, care apar în acte, mai scrie Rise Project.

Raportul atribuit DGPI prezintă şi "organigrama" grupării, fiind trecuţi în revistă oamenii de bază ai liderului PSD: omul de afaceri Marian Fişcuci, fostul deputat Adrian Simionescu, cumnatul lui Dragnea, Florinel Marinaş, fostul preşedinte al Companiei Naţionale de Drumuri Cristian Duică, directorul general al Tel Drum Petre Pitiş, funcţionari de la Fisc şi jurnalişti locali.

În notă DGPI se arată, potrivit Rise Project: "În cursul anului 2006, datorită lipsei fondurilor la capitolul drumuri judeţene, Liviu Nicolae Dragnea propune şi obţine aprobarea consilierilor judeţeni pentru contractarea unui credit pe 20 de ani în valoare de 400 milioane de euro pentru refacerea drumurilor judeţene (...) câştigătorul fiind tot SC Tel Drum SA, care şi-a asigurat lucrări pe o perioadă de 3 ani".

În acest context, jurnaliştii Rise amintesc că la începutul lunii iunie PSD a modificat legea astfel încât Direcţia Generală de Protecţie Internă să fie exclusiv sub autoritatea ministrului de Interne, Carmen Dan, consiliera lui Liviu Dragnea la Consiliul Judeţean Teleorman.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Locul Dvs dle Dragnea este la Rahova nu in Palatul Parlamentului. Sper ca Romania sa scape cat mai repede de ciuma rosie care a invadat administratia publica, ASF-ul, ANAF-ul, etc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb