ROBERT CAZANCIUC: ''Iohannis a făcut declaraţii publice electorale PNL de la Palatul Cotroceni, încălcând Constituţia''

G.U.
Politică / 30 septembrie 2020

''Iohannis a făcut declaraţii publice electorale PNL de la Palatul Cotroceni, încălcând Constituţia''

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, consideră că, în ziua în care Comisia Europeană a lansat "Raportul privind statul de drept în ţările UE în 2020", preşedintele Klaus Iohannis a încălcat Constituţia şi statul de drept făcând declaraţii publice electorale de la Palatul Cotroceni şi nu de la sediul PNL, informează Agerpres.

"În ziua în care Comisia Europeană a lansat 'Raportul privind statul de drept în ţările UE în 2020' şi a constatat abuzuri fără precedent ale actualei puteri din România, preşedintele Iohannis a ales să comită un nou abuz, folosindu-se de Palatul Cotroceni şi nu de sediul partidului din Modrogan, pentru a face declaraţii publice electorale PNL, încălcând Constituţia şi statul de drept", a scris, astăzi, Cazanciuc pe Facebook.

El a arătat că, în ultimul an, asociaţiile şi presa "au vorbit mai mult despre cel puţin două lucruri grave menţionate în raportul Comisiei Europene: practica abuzivă a ordonanţelor de urgenţă din domeniul Justiţiei şi numirile netransparente la vârful Parchetelor".

"Zeci de ordonanţe de urgenţă emise într-o singură noapte fără niciun fel de dezbatere, cel mai mare număr de ordonanţe emis vreodată de un Guvern, numiri la vârful parchetelor făcute în ciuda avizului negativ al CSM şi Comisiei de la Veneţia sunt fapte care i-au determinat până şi pe prietenii populari europeni să nu mai poată ascunde gunoiul sub preş şi să consemneze negru pe alb abuzurile actualei puteri. Îi putem ajuta, pentru a face o radiografie corectă a statului de drept din România, punându-le la dispoziţie, dacă nu le au deja şi le ignoră, decizii ale CSM prin care se constată atacuri la adresa justiţiei din partea actualei puteri", afirmă social-democratul.

Preşedintele interimar al Senatului spune că îl aşteaptă în Comisiile juridice ale Parlamentului pe ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, să explice de ce doreşte să reintroducă controlul politic asupra numirilor de magistraţi.

"Îl aştept cu mare interes pe ministrul Justiţiei în Comisiile juridice ale Parlamentului să explice de ce doreşte să reintroducă controlul politic asupra numirilor de magistraţi. Căror standarde europene corespunde această restauraţie? Cel puţin asta rezultă din informaţiile apărute în presă despre intenţiile Ministerului Justiţiei în materie de reformă a justiţiei. Transparenţa şi cooperarea loială între puteri despre care vorbea ministrul Justiţiei atunci când a cerut votul de încredere al Parlamentului rămân doar vorbe frumoase, care amăgesc pe cei care vor să mai creadă în 'liberalii' din Modrogan", a transmis Cazanciuc.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. A descoperit si barbosul asta acum, apa si sapunul! Pai, asta face Plavanul inca din decembrie 2014, pt ca asa ceva i-au trecut in fisa postului Robotului, Stapanii sai externi!

    PSD încă ai majoritate in parlament dar nu vrei sa iei atitudine. Ce faci in această "peroada" e doar un teatru ieftin pe care îl joci împreună cu PNL-ul.

    S.a trezit și mumia asta!

    Domnul Robert Cazanciuc are dreptate. Ne aflăm în prezența celei mai recente încălcări a Constituției de către un impostor — ce altceva este acela care, garant al Constitruției trebuind să fie, tropotește disprețuitor pe Constituția României? — individ neavenit care sfidează, nu doar Constituția României, ci chiar bunul-simț elementar, bajocorind demnitatea României și poporul român. După fraudarea grosolană a recentelor alegeri locale, Klaus Werner Iohannis continuă șirul stupefiant de lung de atentate la litera și spiritul Constituției, făcând paradă din apetența sa pentru autoritarism, politicianism deșănțat, dispreț față de oamenii onești, care respectă legile. Șir început în 22 ianuarie 2017, când — din nefericire pentru cetățenii României —, în Capială și în toată Țara, au loc în forță sinistre acțiuni antiromânești dirijate de lugubre forțe din afara granițelor în conivență cu slugoii lor din Țară. AJUNGE!

    1. CAPITALĂ, în penultimul rând al comentariului de mai sus. Îmi cer scuze!

      si unde sunt actiunile alea caci vreau sa merg!

    acest presedinte "impus" o comite de ceva vreme

    psd daca vrea sa castige aprecierea romanilor tr sa iasa la un atac la baioneta pe aceasta tema extrem de grava a atitudinii TOTAL NECONSTITUTIONALE A PRESEDINTELUI 

    daca nici el nu este garantul constitutiei atunci cine? 

    cu putina vreme in urma era un pisoi care meuna la Cotroceni din cand in cand iar acum face ca un dulau care latra si la Luna!

    el si echipa lui de sfetnici ar trebui stropiti cu apa sa se trezeaszca! 

    Statul de drept înseamnă Iordache, Nocolicea, Șerban Nicolae si bravul revoluționar Cazanciuc ! Băi, când vorbiti de încălcarea gravă a Constituției, voi vă uitați imediat in Constitutie si luati ce vreti voi de acolo, când ar trebui să vă uitați la reacția populației și dacă nu v-ar fi rusine in ochii oamenilor si ați afla tristul adevăr că vă bateria joc de noi ,mimând democrația. Democrația băi pesedeilor nu e in Constitutie ( care doar trasează niște principii)ci in a fi OM in tot ce faci nu un ticălos!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb