Robert Ferran a renunţat la funcţia de preşedinte al "Biofarm"

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 octombrie 2005

Robert Ferran, fostul acţionar majoritar al producătorului farmaceutic "Biofarm" Bucureşti, a renunţat la funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie. În locul acestuia a fost ales actualul director general al companiei, Dănuţ Vasile, informează un comunicat al Biofarm remis pieţei Rasdaq.

La şedinţa Consiliului de Administraţie au participat Robert Ferran -în calitate de preşedinte, prin teleconferinţă de la New York, cît şi Ristea Priboi - membru CA.

Fostul preşedinte a devenit acţionar semnificativ al "Biofarm" în anul 2000 cînd deţinea 19,60% din capital, pachetul de acţiuni majorîndu-se în timp pînă la 49,9%. De la începutul acestui an, cu pachete substanţiale de acţiuni "Biofarm" au fost perfectate tranzacţii atît de societăţile de investiţii financiare cît şi de alţi investitori pe piaţa de capital. De atunci, acţionariatul companiei farmaceutice s-a modificat semnificativ, cea mai importantă schimbare fiind diminuarea participaţiei preşedintelui Robert Ferran la sub 5% din titluri.

În cadrul şedinţei CA care a avut loc la 3 octombrie s-a stabilit şi ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor, convocată pentru 14 octombrie.

Reprezentanţii societăţii vor discuta despre trecerea societăţii de pe bursa electronică Rasdaq la Bursa de Valori Bucureşti şi alegerea de noi membri pentru completarea CA.

Biofarm a raportat pentru primele şase luni o creştere cu 105% a profitului net, la 7,6 milioane lei, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2004, iar cifra de afaceri s-a situat la 24,4 milioane de lei, cu 26% mai mult decît în intervalul similar din 2004.

În cadrul sesiunii bursiere de ieri, cel mai bun rulaj de peste şase milioane de RON de pe piaţa Rasdaq a fost efectuat cu acţiunile "Biofarm". Cu titlurile producătorului de medicamente a fost realizată ieri o tranzacie specială cu 10 milioane de acţiuni, reprezentînd 2,78% din capitalul social, la preţul de 0,39 RON/acţiune. Cu două zile în urmă SIF Oltenia a anunţat că a achiziţionat aproximativ 12 milioane de titluri, însumînd 4,65 milioane de RON. Preţul la finalul şedinţei de ieri a fost de 0,4 RON/acţiune, în creştere cu 2,25% faţă de cel precedent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb