Holdingrock1 (Roca Industry), societate listată în Piaţa AeRO la începutul acestui an, preia integral Dial SRL, companie cu o experienţă de peste 20 de ani în fabricarea produselor din sârmă, pentru cel mult 14 milioane de euro, a anunţat vineri Roca printr-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Dial este specializată în panouri bordurate de gard, plasă împletită de gard, plasă Rabitz sau stâlpi rectangulari şi are planuri de investiţii în valoare totală de aproximativ 40 milioane de lei. Acestea includ finalizarea unei noi hale de producţie în trimestrul al doilea al anului 2022, creşterea capacităţii de producţie, precum şi dezvoltarea unor noi linii de business. Anul trecut, Dial a avut o cifră de afaceri de aproximativ 12 milioane de euro, conform raportului publicat la BVB.
În acest moment, tranzacţia prin care Roca Industry preia Dial este în curs de autorizare la Consiliul Concurenţei.
Roca Industry, holding care reuneşte companiile Bico Industries şi Sarcom, producători de materiale de construcţii din portofoliul ROCA Investments, a debutat în Piaţa AeRO în data de 27 ianuarie, după un plasament privat prin care a vândut 4,5 milioane de acţiuni noi, la preţul de 10 lei/titlu, ofertă fiind supra-subscrisă. Vineri, la ora 14:30, acţiunile companiei se tranzacţionau la 10,82 lei, cu 8,2% peste cel din plasament.
Capitalul atras prin plasament urma să fie folosit pentru dezvoltarea companiilor existente prin care Roca Industry îşi desfăşoară activitatea comercială, dar şi pentru tranzacţiile necesare consolidării noilor companii. Holdingul îşi propune să devină principalul furnizor local pentru lanţurile principale de magazine de bricolaj din ţara noastră, conform memorandum-ului de listare.
Holdingul îşi propune ca în următorii trei ani, prin dezvoltare organică şi consolidări M&A cu alte firme din acelaşi domeniu, să aibă în componenţa sa 10-12 companii complementare care să permită generarea unor sinergii.
Roca Industry face parte din Roca Investments, companie care contribuie la amplificarea potenţialului companiilor, sprijinindu-le să îşi dezvolte strategii de business prin care accelerează creşterea valorii lor pe termen lung.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.05.2022, 11:28)
14 mil euro pe o firma care produce un profit de 1 mil euro, wow...explodeaza firma sub priceputii roca...m&a, investitii, bla bla..aia nu puteau singuri, reinventeaza apa calda astia.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.05.2022, 11:41)
cam 1mn la 14mn nu e rau totusi. daca mai optimizezi si urci profitul un pic, deja esti ok. acum depinde cat te costa aia 14mn de euro.