ROLAND BERGER: Agenţia Europeană de Rating prinde contur

Alexandru Sârbu
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 mai 2012

Iniţiativa companiei "Roland Berger Strategy Consultants" să pună bazele unei Agenţii Europene de Rating (AER) prinde contur, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

În luna iunie a anului trecut, ca răspuns la sugestia Parlamentului European de a se crea o Agenţie Europeană de Rating, reprezentanţii "Roland Berger" au declarat că au demarat discuţii pe această temă cu Statul Federal Hesse, Asociaţia Financiară Frankfurt Main şi Bursa de Valori Germană din Frankfurt, pentru a promova, pune bazele şi dezvolta o agenţie globală de rating, cu sediul la Frankfurt.

La acel moment, Lutz Raettig, Preşedinte al Comitetului Prezidenţial al Asociatiei Financiare Frankfurt Main şi Preşedinte al Consilului Bursei de Valori din Frankfurt preciza: "Independenţa reală şi deplină a agenţiei va fi crucială, iar originea sa în Frankfurt este optimă în acest sens, prin prisma proximităţii sale naturale şi a schimburilor intensive cu Banca Centrală Europeană şi Consiliul de Risc Sistemic European".

Markus Krall, Senior Partner al "Roland Berger", a declarat că, în prezent, în urma unor negocieri des-făşurate în toată Europa, un număr "semnificativ" de organizaţii financiare au acceptat să sprijine fondarea agenţiei. "Vom încheia în curând strângerea de fonduri şi vom definitiva organizarea operaţională a unei noi agenţii independente. La acest moment suntem în proces de a finaliza cadrul instituţional şi corporatist", a explicat domnia sa.

Markus Krall urmează să renunţe la poziţia pe care o deţine în cadrul companiei pentru a ocupa poziţia de director executiv fondator al agenţiei de rating.

Burkhard Schwenker, Preşedintele Consiliului de Supraveghere al "Roland Berger", a declarat că se aşteaptă ca managerul de proiect să îşi asume pe deplin un rol în managementul agenţiei. Firma de consultanţă urmează să sprijine proiectul atât din punct de vedere conceptual, cât şi financiar, se precizează în raport. Burkhard Schwenker urmează să contribuie iniţial la organizarea unui comitet de consultanţă, al cărei prim membru va deveni. Rolul "Roland Berger" urmează să fie unul de iniţiator şi "sursă de inspiraţie" pentru agenţia de rating, nu de fondator sau operator al acesteia, a explicat Preşedintele Consiliului de Supraveghere al companiei.

Agenţia trebuie să fie pe deplin independentă de iniţiatorii săi, fapt necesar pentru a evita apariţia oricărui conflict de interese, a conchis domnia sa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb