Romalimenta lansează campania naţională pentru un stil de viaţă sănătos

G.D.
Companii / 6 martie 2023

Romalimenta lansează campania naţională pentru un stil de viaţă sănătos

Conform statisticilor UE, factorii de risc comportamentali şi de mediu reprezintă o ameninţare serioasă la adresa sănătăţii populaţiei, iar alimentaţia deficitară şi lipsa activităţii fizice sunt preocupări majore, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, pentru îmbunătăţirea situaţiei, Romalimenta, Federaţia patronatelor din industria alimentară, lansează proiectul METS.ro (Mănâncă Echilibrat, Trăieşte Sănătos), o abordare strategică ce include promovarea obiceiurilor alimentare sănătoase şi a unui stil de viaţă mai activ.

Proiectul se concentrează asupra acţiunilor de informare şi educare, având la bază o platformă tip website ce integrează cu ajutorul specialiştilor resurse relevante cu privire la dietă şi mişcare fizică, dar şi la celelalte componente ale stilului de viaţă sănătos.

Pe website-ul METS.ro sunt publicate reţete echilibrate, sugestii de activităţi fizice personalizate, meniuri săptămânale, un dicţionar de alimente şi multe alte informaţii care ajută la încurajarea şi menţinerea unui stil de viaţă sănătos, aceasta fiind una dintre principalele valori care stau la baza misiunii Romalimenta.

"Romalimenta are ca obiectiv implementarea de proiecte ce contribuie la consolidarea, dezvoltarea şi sustenabilitatea acţiunilor membrilor săi. În cadrul protocoalelor de colaborare cu Ministerul Sănătăţii şi-a adus aportul în promovarea stilului de viaţă sănătos şi echilibrat prin multiple iniţiative: reducerea treptată, în mod voluntar, a conţinutului de sare, grăsimi şi zaharuri introduse la fabricarea alimentelor, creşterea disponibilităţii produselor alimentare în ambalaje mai mici pentru a permite un control adecvat al aportului de calorii, introducerea informaţiilor nutriţionale de bază per 100 ml, susţinerea mai multor proiecte educaţionale în şcoli şi în spaţiul public. Romalimenta continuă aceste demersuri şi lansează programul naţional METS (Mănâncă Echilibrat, Trăieşte Sănătos) împreună cu Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică", a declarat Mihai Vişan, director executiv Romalimenta.

Campania de informare METS.ro este completată de Unchain, un program pentru încurajarea mişcării în rândul adolescenţilor. UNCHAIN este o premieră pentru România şi este o iniţiativă a ANBR (Asociaţia Naţională pentru Băuturi Răcoritoare), care îşi aduce astfel contribuţia în demersul industriei alimentare.

Unchain este un joc 100% românesc care se accesează cu ajutorul telefoanele mobile, gratuit, dar care poate fi experimentat doar prin mişcare fizicp, încurajând tinerii să iasă din casă şi să rezolve diferite provocări/activităţi fizice în aer liber, subliniază sursa citată.

"Parcurgem o perioadă extrem de complicată, însă criza economică generală, ce afectează în egală măsură lanţul alimentar, nu ne poate împiedica să demarăm programul. Suntem foarte muţumiţi că am reuşit, cu ajutorul Ministerului Sănătăţii şi a partenerilor din proiect, să implementăm această campanie. Site-ul METS.ro vine cu informaţii utile din mai multe categorii. Vorbim despre alimentaţie sănătoasă care înseamnă echilibru, varietate, moderaţie, dar şi despre activitate fizică regulată care îmbunătăţeşte calitatea vieţii şi reduce riscul de apariţie a bolilor, despre starea de bine şi atitudinea pozitivă. Excesul de greutate şi obezitatea reprezintă consecinţe ale dezechilibrelor din stilul nostru de viaţă şi o problemă de sănătate publică îngrijorătoare. Ne dorim să contribuim la un stil de viaţă de calitate în România, pentru toţi românii", a completat Mihai Vişan, director executiv Romalimenta, în comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb