ROMAN: "Au fost două tipuri de atacuri, cel politic şi al forţelor oculte"

J.P.
Politică / 16 decembrie 2021

"Au fost două tipuri de atacuri, cel politic şi al forţelor oculte"

Fostul ministru al Digitalizării, Florin Roman, a afirmat miercuri seară că a fost ţinta a două tipuri de atacuri - politic şi al forţelor oculte, iar în legătură cu cea de-a doua chestiune susţine că a informat instituţiile statului, transmite News.ro.

Florin Roman susţine că era important ca el să nu fie ministrul Digitalizării până în momentul în care se ia decizia referitoare la cloud-ul guvernamental, ceea ce înseamnă un business de zeci de miliarde de euro. "Mi s-a sugerat să fie o discuţie cu un investitor strategic", susţine Roman, afirmând că a refuzat.

"În cazul meu au fost două tipuri de atacuri, cel politic, iar regizorul acestui atac politic la adresa mea - a şi recunoscut, de altfel, că a dorit să se împăuneze ca mare învingător, e domnul Cioloş. În celălalt plan, al forţelor oculte, le-am simţit, dar încă nu le pot defini, deşi am cerut sprijinul instituţiilor statului când am simţit că lucrurile scapă de sub control", a declarat, miercuri seară, la B1 TV, Florin Roman.

Fostul ministru al Digitalizării afirmă că s-a dorit să nu fie ministru până când se ia o decizie importantă: "Era foarte necesar ca Roman să nu fie ministrul Digitalizării cel puţin până la 15 ianuarie când se va lua o decizie foarte importantă".

"În jurul acelei date urmează să se stabilească, în urma consultanţei pe care eu am dorit-o cu Banca Mondială, dar alţii au dorit-o să se facă în alt mod, să se stabilească soluţia de interconectare pe cloud-ul guvernamental şi partea de migrare, ceea ce înseamnă business de zeci de miliarde de euro în următorii ani pe partea de soluţii, echipamente şi furnizori de echipamente. Deci eu am luat decizia pentru că aveam două variante: de a continua ce începuse Teleman - discuţiile cu Banca Mondială - sau ce mi s-a sugerat, să fie o discuţie cu un investitor strategic. Eu am refuzat acest lucru", a continuat Florin Roman.

Fostul ministru susţine că a verificat caietele de sarcini şi sunt făcute la comandă.

"De regulă, aceşti furnizori de echipamente sunt destul de abili încât să-şi plaseze oamenii în zona serviciilor de achiziţie. Am avut şi eu curiozitatea să mă uit pe proceduri, sunt nişte caiete de sarcini făcute, din punctul meu de vedere, la comandă, aşa încât să existe un singur beneficiar pe acea piaţă. Şi dacă vă uitaţi în zona de achiziţii, nu cred că problemele mele din CV au fost cele mai importante. Cei care se ocupă de siguranţă naţională şi de cheltuirea banului public în aceste zone ar trebui să se uite. Sunt contracte de zeci sau sute de milioane de euro. Ca să înţelegem de ce miza e aşa mare pe aceste contracte", a continuat fostul ministru.

Florin Roman a anunţat că a demisionat din funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în urma acuzaţiilor de plagiat.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Sarmanul de tine, ai fost atacat de toata lumea!

    Te-a atacat trecutul tau dubios, impreuna cu minciuna, hotia si incompetenta. 

    Ce cauti tu acolo, in politica, ca nici in salubritatea oraselor nu ai putea gasi un loc de munca cu pregatirea si "abilitatile" tale?

    1. Asta nu exclude jocurile de culise din povestea lui. Pare sa fie pe tiparul la tot ce s-a intamplat in ultimii zeci de ani in Romania. Hai sa vedem investitorul strategic. Nu se va renunta la el chiar daca se va lucra indirect. (javrele sunt prea lacome)

    alt incompetent.

    Roman cat mai este pretul la ulei si zahar,ce mai hantaneai impotriva psd ului,roata se intoarce

    Cel al justitiei care ar trebui sa inlature impostorul, sa confiste sumele incasate prin fals si sa duca infractorul in spatele gratiilor. Asteptam in continuare.

    1. Așa zisa "justitie" este formată din 90% inși precum individul în cauză!

      Cine să acționeze?  

    Cel al justitiei care ar trebui sa inlature impostorul, sa confiste sumele incasate prin fals si sa duca infractorul in spatele gratiilor. Asteptam in continuare.

    Cel al justitiei care ar trebui sa inlature impostorul, sa confiste sumele incasate prin fals si sa duca infractorul in spatele gratiilor. Asteptam in continuare.

    Doamne, mai dati din putul gandirii lui Roman ca multa lume nu intelege cum functioneaza creierul acestor maimutoi. Ca Roman sunt multi in partide si este extraordinar cand isi etaleaza prostia ca noi sa putem aprecia profunzimea, consistenta si consecventa ei. Romane, in ochii oamenilor normali esti doar un prapadit absolvent de studii de rahat, un gunoi descurcaret cu scoala vietii, un hot si un impostor ticalos. Din cauza ca societatea nu are mijloacele necesare pentru a scapa de indivizi ca tine, oamenii cinstiti trebuie sa plece si sa munceasca pe te miri unde.

    stiu ce mai are de pierdut Roman de nu ne numeste nume din "forta oculta"...Investigatia celor de la Libertatea cum o fi fost? Politica sau...?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb