ROMÂNIA - POLONIA Antrenor optimist, suporteri sceptici

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 11 noiembrie 2016

Antrenor optimist, suporteri sceptici

Echipa naţională de fotbal va disputa astăzi cel mai important meci pe teren propriu din preliminariile pentru calificarea la Campionatul Mondial din Rusia (2018), în compania echipei Poloniei. Favorită la calificare, având în componenţă pe unul dintre cei mai buni atacanţi ai lumii, Robert Lewandowski, Polonia şi-a propus să câştige toate cele trei puncte la Bucureşti, pentru a şterge impresia mai puţin bună din meciurile cu Kazahstan, egal, şi Armenia, victorie în prelungiri. Cu doi paşi greşiţi la activ, egaluri, cu Muntenegru acasă şi Kazahstan în deplasare, echipa noastră are nevoie de o victorie pentru a se menţine în cursa pentru locul 1. Cifrele sunt favorabile echipei oaspete. Lotul Poloniei, conform transfermarkt.de, valorează 209.200.000 euro, Robert Lewandowski fiind cel mai scump jucător, 75.000.000 euro. Tricolorii sunt evaluaţi la doar 55.000.000 de euro, Nicolae Stanciu având cel mai mare preţ de transfer, 8.000.000 euro.

Fără să debordeze de optimism, tricolorii au încredere în forţele proprii. Încrezător, selecţionerul Cristoph Daum se arată contrariat de lipsa de optimism manifestată în general de suporterii autohtoni: "Cred că acum avem şansa să ne dovedim calităţile în faţa unei echipei de nivel înalt, avem şansa să putem arăta că putem concura la acest nivel. Am oferit echipei naţionale a României toate informaţiile necesare. Am purtat în ultimele zile foarte multe discuţii individuale, dar au fost şi multe discuţii de grup. Sperăm ca acum toate aceste lucruri să se transpună în teren. Am avut şi activităţi de team building pe care eu le consider esenţiale în pregătire. Cred până la urmă că împreună cu suporterii români putem face ceva aşteptat nu de foarte mulţi oameni. Trebuie să fim optimişti, deşi ştim foarte bine că polonezii au o valoare individuală foarte mare. L-am urmărit recent pe Robert Lewandowski, dar să ştiţi că mai sunt şi alţi jucători care au un potenţial foarte mare. Trebuie să ne creăm mai multe şanse de gol, să avem o bună mişcare în teren a jucătorilor atunci când ei nu sunt în posesia balonului, tocmai pentru a putea să avem în final multe şanse de gol. (...) Este mereu surprinzător pentru mine că nu vedeţi latura pozitivă mai întâi. Nu ştiu pentru ce puneţi mereu în faţă ideile negative. Trebuie să ne gândim că suntem foarte puternici jucători şi suporteri laolaltă. Suporterii pot spune, echipa asta chiar joacă pentru mine, luptă pentru mine. În Germania, când urmează să avem un meci pe teren propriu spunem că trebuie să învingem, în Turcia la fel suporterii susţin echipa. În România se spune trebuie să fim foarte atenţi, fanii sunt foarte critici. Eu cred că trebuie să avem încredere în viitor. Eu am încredere în fotbalul din această ţară".

Aflată sub supravegherea UEFA, după incidentele din Armenia, Federaţia Română de Fotbal a publicat un ghid al suporterului, pe site-ul frf.ro, încercând să evite o suspendare a terenului propriu. Printre multe altele, dincolo de recomandările legate de evitarea actelor de violenţă, suporterii sunt rugaţi: " să prezinte, la intrarea în arenă, documentele de acces şi - după caz - actele de identitate; la solicitarea forţelor de ordine/stewarzilor, sunt obligaţi să prezinte materialele de publicitate vizuală aflate asupra lor; să nu introducă şi să nu afişeze insemne, să nu scandeze sloganuri cu caracter politic; să nu se implice în nici un fel de discriminare de rasă, etnică sau religioasă, să nu promoveze în nicio formă persoane vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii ori adepte ale ideologiei fasciste; să nu îşi ascundă faţa cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii cu intenţia de a împiedica identificarea".

Partida se va disputa de la ora 21:45, pe Arena Naţională, va fi oficiată de o brigadă de arbitri din Slovenia cu Damir Skomina la centru, ajutat de trei conaţionali: Jure Praprotnik , Robert Vukan (asistenţi), iar Matej Jug este al patrulea oficial. Observator de arbitri a fost desemnat Rodger B. Gifford din Ţara Galilor, în timp ce comisar FIFA a fost ales Mark Blackbourne din Anglia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb