România va cumpăra un batalion de tancuri Abrams din SUA

G.D.
Miscellanea / 7 martie 2023

România va cumpăra un batalion de tancuri Abrams din SUA

România va achiziţiona un batalion de tancuri Abrams printr-un acord Guvern la Guvern (G2G) cu Statele Unite, a confirmat generalul-maior Teodor Incicaş, şeful Direcţiei Generale pentru Armamente. Tancurile vor fi dotate cu echipamente moderne după specificaţiile cerute de Armată, a spus oficialul MApN care a explicat şi de ce a fost ales acest tip de tanc, conform Hotnews.

"Zilele acestea vom trimite către Parlamentul României, pentru aprobarea prealabilă a Parlamentului, achiziţiile care se referă la obuzierele propulsate pe şenile. De asemenea maşina de luptă a infanteriei pe şenile, sistemele de apărare aeriană cu bătaie scurtă şi foarte scurtă, dar şi două tipuri de rachete pentru avioane F-16. În acelaşi timp este pe parcursul de a merge spre aprobarea prealabilă a Parlamentului cererea noastră de aprobare a unei achiziţii pentru un batalion de tancuri Abrams", a spus generalul-maior Teodor Incicaş, şeful Direcţiei Generale pentru Armamente.

N.r. - Merită precizat faptul că, în actuala configuraţie a armatei, un batalion de tancuri ar număra 54 de unităţi, dar detaliile încă lipsesc în ceea ce priveşte cu exactitate despre câte tancuri discutăm, ce versiune Abrams şi la ce preţ.

"În ceea ce priveşte acest tanc mă amuz că toate lumea îşi închipuie "Ok, iau un tanc vechi", fără să cunoască specificul american de modernizare a tancului. Dacă vorbim de aducerea unui tanc într-o companie, dezbrăcarea lui completă, tratarea lui cu un sistem de protecţie şi echiparea lui cu echipamente noi în conformitate cu varianta cerută de noi", oficialul MApN.

De ce a fost ales tancul Abrams? "Foarte simplu. Pentru că Statul Major al Forţelor Terestre a considerat că pentru misiunea brigăzii pe care vrea să o întărească cu acest tip de tanc, Abrams e cel mai bun mijloc şi are o unicitate în realizarea misiunilor", a spus Incicaş.

În mai 2022, la Black Sea Defence and Aerospace (BSDA), americanii de la General Dynamics au prezentat tancul Abrams ca o variantă pentru România, iar Armata americană a adus un tanc la display, împreună cu echipajul său.

De precizat că General Dynamics deja operează în România un joint-venture prin care construieşte în Bucureşti transportoarele blindate Piranha 5, un vehicul de luptă pentru care turelele, tunurile, mitralierele şi mortierele sunt deja construite în România de alte companii precum Elbit.

Pe lângă mesajele afişate la standul General Dynamics, pe platforma Romaero armata americană a expus un tanc M1A2 Sepv2, unul dintre cele mai moderne tancuri ale armatei SUA în prezent.

"Noi îl folosim ca principalul tanc de luptă, este foarte mobil şi are un sistem foarte avansat de control al focului. Are un echipaj format din patru oameni, un tun de 120 de mm cu diferite tipuri de muniţie, dar şi trei mitraliere de tipuri diferite", a detaliat sergentul american Jesse Boell pentru HotNews.ro.

"Tancul acesta e folosit în medii diferite. L-am folosit în zone diferite din lume, din Asia şi Orientul Mijlociu. Reprezintă un sistem de arme foarte eficient. E foarte mobil, are o protecţie balistică foarte bună şi e rezistent, dar în acelaşi timp e foarte letal, are o foarte mare putere de foc", a spus sergentul Boell.

Ministrul Apărării al Poloniei a semnat pe 5 aprilie contractul pentru achiziţionarea a 250 de tancuri de luptă americane Abrams, în versiunea lor modernizată, pentru o sumă totală de 4,74 miliarde de dolari (4,32 miliarde de euro), conform anunţurilor făcute anul trecut.

Potrivit mass-media poloneze, este vorba de 250 de tancuri Abrams în versiunea M1A2 SEPv3, fabricate de grupul american General Dynamics, de 26 de tancuri de depanare Hercules M882 şi de 17 poduri de asalt M1110.

Primele tancuri vor fi livrate Poloniei chiar de anul acesta, iar livrările vor continua până în anul 2026.

În paralel, Polonia a mai semnat un contract cu SUA pentru un lot de 116 tancuri Abrams model mai vechi, M1A1.

Potrivit unui mesaj postat pe Twitter de Ministerul polonez al Apărării, valoarea noului contract se ridică la 1,4 miliarde de dolari, din care 200 de milioane sunt finanţaţi de partea americană ca parte a ajutorului acordat Poloniei.

Opinia Cititorului ( 12 )

  1. De ce sa cumperi tancuri cand le poti primi ca donatie precum Ucraina?

    Sau le cumparam ca sa le donam ucrainilor care ne apara gurile Dunarii? 

    1. Pentru ca sunt aproape donatie. Daca ar fi fost sa faca o afacere, preturile ar fi mult Mai Mari. Mai mult, eu cred ca sunt deja aici, spre disperararea aurolacilor ce predomina pe acest site!

      Pai zine si noua pretul,sa vedem daca e donatie sau teapa.pari un om informat,rational si extrem de inteligent.numai bun de bagat in tancurile respective si trimis pe front in ucraina.sau Romania.

    Poporul roman are de toate,numai asta mai lipse,

    renuntam la 1/2 din salar si pensii,

    ptr. a cumpara si mai multe arme americane 

    circuitul spagii , la fel ca si avioanele din norvegia .

    Sigur ca trebuie sa fie modernizata dotarea armatei ,dar Romania are o situatie financiara mult mai grea decat Polonia data exemplu .

    hai cu maririle de taxe, ca astea nu se platesc singure si nici pilotajul si intretinerea lor nu sunt gratuite :)

    copii emigrati ca se impute treaba. 

    "De ce a fost ales tancul Abrams?"

    Răspuns: E foarte simplu. Nouă ne place fierul vechi, gura deschisă și înghițitul. 

    Mai aruncăm câteva miliarde pe tancurile alea gata de trimis la fier vechi. Ne împrumutăm cu 8% / an pentru a achita dobânzile. Habar n-avem câte tancuri vom cumpăra. Iar la final, după ce le primim și ne ușurăm "strategic" de câteva miliarde, le vom dona Ucrainei. 

    1. Un raspuns simplu pentru oameni simpli, alea sunt pasiunile Hauristilor.

    doar armele nucleare iti pot asigura securitatea si integritatea teritoriala

    restul armelor cumparate se incadreaza la taxa de colonie sau spaga 

    1. Corect,

      ai punctat esenta 

    Sunt curios daca e iar cu banii inainte si fara offset.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb