România, vizată de proceduri de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor în domeniul stabilităţii financiare

A.B.
Anticorupţie / 19 februarie 2021

România, vizată de proceduri de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor în domeniul stabilităţii financiare

Comisia a trimis astăzi, scrisori de punere în întârziere Germaniei, Portugaliei şi României din cauza transpunerii incorecte a celei de a 4-a Directive privind combaterea spălării banilor (DCSB4),conform unui comunicat de presă trimis redacţiei.

Termenul de transpunere a DCSB4 a fost 27 iunie 2017. În urma unei evaluări a măsurilor de transpunere notificate de aceste state membre, Comisia a concluzionat că mai multe dispoziţii din directivă nu au fost transpuse corect în legislaţia naţională.

Lupta împotriva spălării banilor şi a finanţării terorismului este esenţială pentru asigurarea stabilităţii şi securităţii financiare în Europa. Pentru a intensifica aceste eforturi, în data de 7 mai, Comisia a publicat un plan de acţiune în şase puncte, cu scopul de a consolida combaterea de către UE a spălării banilor şi a finanţării terorismului. Cu toate acestea, în ultima perioadă, scandalurile legate de spălarea banilor au evidenţiat necesitatea unor norme mai stricte la nivelul UE. Lacunele legislative dintr-un stat membru afectează UE în ansamblul său. Din acest motiv, normele UE trebuie să fie puse în aplicare şi respectarea lor trebuie supravegheată în mod eficient, pentru a combate criminalitatea şi a asigura protecţia sistemului nostru financiar. În acest sens, Comisia a decis astăzi că statele membre în cauză trebuie să abordeze aspecte fundamentale ale cadrului de combatere a spălării banilor, cum ar fi schimbul adecvat de informaţii cu unităţile de informaţii financiare (FIU), cerinţele de precauţie privind clientela şi cooperarea adecvată între FIU-uri, sau transparenţa registrelor centrale ale beneficiarilor reali. Germania, Portugalia şi România au la dispoziţie două luni pentru a răspunde în mod satisfăcător argumentelor exprimate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită un aviz motivat.

Context

Prin pachetul său lunar de decizii în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor, Comisia Europeană ("Comisia") urmăreşte acţionarea în justiţie a statelor membre care nu şi-au îndeplinit obligaţiile ce le revin în temeiul legislaţiei UE. Aceste decizii, care vizează diverse sectoare şi domenii de politică ale UE, au scopul de a asigura aplicarea corespunzătoare a legislaţiei UE, în beneficiul cetăţenilor şi al întreprinderilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Oare cine plateste ca unii sa se imbogateasca

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb