Românii ar putea beneficia de avantajele tehnologiei WiMax până la sfârşitul lui 2009

F. A.
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 17 decembrie 2008

Românii ar putea beneficia de avantajele unor tehnologii precum WiMax până la sfârşitul anului 2009, în acest sens Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii (ANC) urmând să acorde, în primul trimestru din 2009, două licenţe BWA, acesta fiind unul dintre principalele proiecte pentru anul viitor, potrivit datelor furnizate de ANC.

La ora actuală, şase companii au achiziţionat caietul de sarcini pentru acordarea celor două licenţe de utilizare a frecvenţelor radio pentru servicii de comunicaţii electronice prin intermediul sistemelor de acces pe suport radio de bandă largă (BWA), de tip WiMax, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind 5 februarie 2009.

WiMax este o tehnologie wireless de bandă largă care asigură costuri reduse, viteză multi-megabit şi rate de transfer mari pentru Internetul mobil, comunicaţii video şi aplicaţii de bandă largă.

"Anul viitor, Autoritatea va face mai mult pentru utilizatorul final. Vom opera modificări în regimul de autorizare generală în spiritul unei mai bune protecţii a utilizatorului. Vom demara procedura pentru realizarea portalului de comparare a tarifelor şi vom revizui regimul portabilităţii numerelor ca să ne asigurăm că schimbarea furnizorului se face cu minimă cheltuială şi efort", a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele ANC, Liviu Nistoran.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Acea aplicatie pe care ANC vrea sa o dezvolte exista deja. Se afla pe mobime.ro si este o masina de calcul prin care utilizatorul, dupa completarea catorva date, va afla tipul de abonament mobil care i se potriveste dintre toate ofertele operatorilor de pe piata de telefonie mobila.

    MobiMe.ro, primul portal de optimizare de costuri pentru convorbirile mobile, ii ajuta pe utilizatorii de telefonie mobila sa isi gaseasca exact tipul de abonament care li se portiveste in functie de obiceiurile lor de consum. Acest lucru este posibil datorita "Masinei de calcul", un calculator care cauta printre ofertele tuturor operatorilor de telefonie mobila cele mai relevante abonamente in functie de criteriile pe care utilizatorul le introduce. Astfel, devine mai usor ca oricand sa iti cauti abonamentul potrivit sau sa gasesti o varianta mai buna pentru abonamentul existent. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb