ZIARUL BURSA

17 decembrie 2008
Ediţia din 15.08.2024
Cota unică rămâne 16%.

FORMULA GUVERNĂRII PD-L + PSD = TVA diferenţiat

Andreea Arăboaei, Ştefania CiocîrlanPolitică / 17 decembrie 2008

Programul de guvernare al coaliţiei PD-L - PSD prevede menţinerea cotei unice de 16%, dar diferenţierea taxei pe valoarea adăugată (TVA) între 5% pentru bunurile de larg consum, res­pectiv 25% pentru cele de lux, spre deosebire de nivelul actual de 19% al TVA-ului.

BCE stopează reducerea dobânzilor?

A.V.Internaţional / 17 decembrie 2008

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, susţine că există o limită până la care instituţia poate coborî dobânda cheie, semnalând că, în ianuarie 2009, ar putea întrerupe politica de relaxare monetară.

Zeci de mii de tone de îngrăşăminte nu-şi găsesc cumpărătorul.

BLOCAJ ÎN ÎNGRĂŞĂMINTE: Vrem, avem, dar nu sunt bani

Cătălin Deacu Materii Prime / 17 decembrie 2008

Relaţia dintre agricultură şi indus-tria de îngrăşăminte chimice rămâ-ne, în continuare, destul de încordată, în ciuda discuţiilor ce au avut loc, ieri, între reprezentanţii producătorilor agricoli şi patronatele şi sindicatele din industria chimică.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

IBM a lansat soluţia Lotus Foundations Start

C.P.Companii / 17 decembrie 2008

IBM a lansat Lotus Foundations Start, o soluţie software la cheie, ce poate fi instalată în mai puţin de 30 de minute, concepută să scape IMM-urile de grijile IT, spun specialiştii companiei.

Şase companii interesate de licenţele BWA

C.P.Companii / 17 decembrie 2008

Şase companii au achiziţionat caietul de sarcini pentru acordarea celor două licenţe de utilizare a frecvenţelor radio pentru servicii de comunicaţii electronice prin intermediul sistemelor de acces pe suport radio de bandă largă (BWA).

Samsung INNOV8 - telefon cu cameră de 8 MP

C.P.Companii / 17 decembrie 2008

Începând cu acestă lună, Samsung INNOV8, un telefon care stabileşte noi limite în ceea ce priveşte aplicaţiile multimedia şi camerele foto integrate telefoanelor mobile, este disponibil acum pe piaţa autohtonă prin intermediul HAT Group Co România.

Ce este o SSIF?

Izabela SîrbuInvestiţii Personale / 17 decembrie 2008 /

SSIF - Societatea de servicii de investiţii financiare este o societate ce poate intermedia vânzarea şi cumpărarea de acţiuni şi alte titluri de valoare pe piaţa de capital.

Ce vrea să facă noul guvern

Ce vrea să facă noul guvern

F.A.Politică / 17 decembrie 2008

Programul de guvernare PDL-PSD prevede reforma administrativă a agriculturii prin înfiinţarea Camerelor Agricole şi a Caselor de Credit Rural, obiective pe care şi le-a propus şi alianţa DA după câştigarea alegerilor în 2004, dar care nu au fost...

Soluţia cîştigătoare

Cornel CodiţăEditorial / 17 decembrie 2008

Cornel Codiţă

Dificultăţile Preşedintelui au început de-acolo de unde se aştepta mai puţin. O oarecare lipsă de entuziasm în propriul partid, ca şi din partea PSD, faţă de urcarea lui Theodor Stolojan pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, putea fi prevăzută.

Vilele folosesc energii alternative, care aduc costurile de întreţinere cu 70% faţă de sistemele clasice.

50% reducere pentru vilele din "Adnana Residence"

ALINA TOMA VEREHACompanii / 17 decembrie 2008 /

Ansamblul rezidenţial de lux "Adnana Residence", situat pe malul lacului Buftea, care foloseşte energiile alternative, a anunţat reduceri de până la 50% din valoarea preţurilor de vânzare.

Birouri de închiriat în Rin Grand Hotel

ALINA TOMA VEREHACompanii / 17 decembrie 2008 /

Compania imobiliară "Regatta" a anunţat dis-ponibilitatea spre închiriere a unor noi spaţii de birouri clasa A, localizate în incinta Rin Grand Hotel, în zona şoselei Vitan-Bârzeşti, la câteva minute distanţă de Splaiul Unirii.

OTP Bank România vrea, conform planului de afaceri pentru 2009, să deschidă noi unităţi.

OTP Bank schimbă strategia pentru 2009

Justina ZahBănci-Asigurări / 17 decembrie 2008 /

Reducerea numărului de angajaţi cu cel mult 5% în 2009 este un proces natural pentru OTP Bank în condiţiile în care obiectivele strategice pentru anul următor vizează dezvoltarea sectorului corporate, ne-a declarat Laszlo Diosi, preşedintele...

Criza ar putea ieftini energia electrică

A.G.R.Companii / 17 decembrie 2008 /

Criza economică, ce determină reducerea consumului, va duce la o scădere a preţului energiei electrice pentru consumatorii eligibili, din a doua jumătate a anului viitor, a declarat, ieri, Ion Lungu, director general al companiei "CEZ...

Românii sunt conştienţi că actuala perioadă prin care trece economia românească le va afecta în mod direct salariile, facturile lunare la utilităţi, dar şi păstrarea locului de muncă.

Românii, optimişti în privinţa efectelor crizei

Andreea ArăboaeiBănci-Asigurări / 17 decembrie 2008 /

Românii sunt optimişti în ceea ce priveşte impactul actualei crize financiare asupra bugetului personal, doar 9% dintre români considerând că actuala criză le va afecta considerabil bugetul de cheltuieli necesar traiului zilnic, potrivit unui...

Oamenii de afaceri resping majorarea preţului gazelor

ALINA TOMA VEREHACompanii / 17 decembrie 2008 /

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) cere Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE) să examineze cu maximă rigurozitate cerinţele de creştere a preţului gazelor naturale livrate de "E.ON Gaz".

In memoriam

F.A.Bănci-Asigurări / 17 decembrie 2008

Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a aflat cu profundă tristeţe de trecerea la cele veşnice, departe de ţară, a profesorului Anghel N. Rugină, reputat economist american de origine română.

SECŢIA DE PRODUCŢIE A CREMELOR ANTIRID CU ACID HIALURONIC.

"Gerocossen" şi-a majorat vânzările cu 10%

CORNELIA ANGELESCUCompanii / 17 decembrie 2008 /

Compania "Gerocossen" joacă un rol important pe piaţa produselor cosmetice, în special la categoria produselor pentru vopsirea părului, regăsindu-se, în ultimii patru ani, în topul primelor cinci branduri, ca nivel al vânzărilor.

INS President Virgil Voineagu: "Industrial labour productivity gained 7.4% year-on-year, especially due to the development of the processing industries and the energy sector."

Services & Construction, Main GDP Drivers

ANDREEA ARABOAEIEnglish Section / 17 decembrie 2008

Services and the construction industry generated over half of the 8.9% economic growth logged for the first nine months of the year, according to Romania"s National Statistics Institute (INS).

Will There Be Any Bread After All This Circus?

DANIEL BOJINEnglish Section / 17 decembrie 2008

There is some progress in all this circus. We"re not going back to 1991, as some were saying when they saw Stolojan being nominated prime minister, but to 1996... when we see that the prime minister is Mayor Boc.

Cattle Farmers Picket Customers

A.G.R.English Section / 17 decembrie 2008

Some 1,200 cattle farmers have been notified by major dairy companies that their milk production was no longer acceptable and would be replaced by imported milk.

Spre deosebire de pâinea albă, cea integrală este bogată în vitamine, minerale şi fibre.

Pâine albă sau pâine integrală?

VIVIANI MIRICĂCompanii / 17 decembrie 2008 /

Pâinea pe care o consumăm, astăzi, a ajuns o combinaţie bizară între o făină lipsită de calităţi nutritive şi un număr de substanţe chimice - unele chiar dăunătoare pentru organism.

"Citigroup" înstrăinează "Nikko Citi"

"Citigroup" înstrăinează "Nikko Citi"

Alina VasiescuInternaţional / 17 decembrie 2008

"Nikko Citi Holdings" Inc., divizia niponă a băncii americane "Citigroup" Inc., va fi vândută unei divizii aparţinând "Mitsubishi UFJ Financial Group" Inc. pentru 25 de miliarde de yeni (277,6 milioane de dolari), ca parte...

Profitul "Gazprom Neft" a crescut cu 70%

Alina VasiescuInternaţional / 17 decembrie 2008

"Gazprom Neft", divizia petrolieră a gigantului energetic rus "Gazprom", şi-a majorat cu 70% profitul net în trimestrul al treilea, la 1,59 miliarde de dolari, devenind una dintre cele mai profitabile companii petroliere din...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo