MCTI a închis o parte din apelurile de proiecte pentru fonduri structurale

ANA ZIDARU
Ziarul BURSA #Companii #IT / 17 decembrie 2008

MCTI a închis o parte din apelurile de proiecte pentru fonduri structurale

Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei (MCTI) a anunţat, ieri, închiderea apelurilor de proiecte pentru operaţiunea 1.4 "Susţinerea conectării unităţilor şcolare la internet prin conexiuni broadband" şi operaţiunea 2.3 "Sus-ţinerea implementării de aplicaţii de E-Learning", din cadrul Axei Prioritare III a Programului Operaţional Sectorial "Creşterea Competitivităţii Economice" (POS CCE). Pentru operaţiunea 1.4 a Domeniului Major de Intervenţie 1 "Susţinerea Utilizării Tehnologiei Informaţiei", valoarea cofinanţării solicitate a proiectelor întregistrate este de aproximativ 135.400.000 de lei. Bugetul apelului este de 140.000.000 de lei. Beneficiarul acestei operaţiuni este Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, arată un comunicat de presă remis redacţiei. Prin intermediul acestei operaţiuni se urmăreşte conectarea la internet a şcolilor şi a inspectoratelor şcolare judeţene prin conexiuni broadband şi achiziţionarea echipamentelor TIC conexe.

Pentru operaţiunea 3 "Susţinerea implementării de aplicaţii de E-Learning" a Domeniului Major de Intervenţie 2 "Dezvoltarea şi Creşterea Eficienţei Serviciilor Publice Electronice Moderne", valoarea cofinanţării solicitate este de aproximativ 190.000.000 de lei. Bugetul apelului este de 108.000.000 de lei. Beneficiarii acestei operaţiuni sunt instituţiile publice, bibliotecile de drept public şi instituţiile de învăţământ superior de drept public acreditate. Proiectele finanţate în cadrul acestei operaţiuni trebuie să conducă la furnizarea unor soluţii de învăţământ prin mijloace electronice, disponibile on-line.

Aceste două operaţiuni se completează reciproc şi asigură continuitatea dezvoltării societăţii informaţionale. Oficialii MCTI susţin că, din acest motiv, este necesară promovarea "educaţiei digitale" începând din şcoală şi continuând pe tot parcursul vieţii. În acest sens se urmăreşte dotarea şcolilor cu tehnică de calcul şi conexiuni broadband, crearea de conţinut şi servicii multimedia de înaltă calitate.

În data de 22 ianuarie 2009, se vor închide operaţiunile deschise din cadrul Domeniului Major de Intervenţie 2 "Dezvoltarea şi Creşterea Eficienţei Serviciilor Publice Electronice Moderne" şi anume operaţiunea 2 "Implementarea de sisteme TIC în scopul creşterii interoperabilităţii sistemelor informatice" şi operaţiunea 4 "Susţinerea implementării de soluţii de e-sănătate şi asigurarea conexiunii la broadband, acolo unde este necesar", proiecte la nivel local.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb