Românii din Europa vor putea lucra în orice domeniu

E.D.
Internaţional / 13 martie 2014

Parlamentul European a aprobat ieri o Directivă privind măsurile de facilitare a exercitării drepturilor muncitorilor, care le oferă cetăţenilor europeni posibilitatea de a apela la justiţie în cazul discriminării pe motiv de cetăţenie, potrivit unui comunicat FADERE (Federaţia asociaţiilor de români din Europa).

În ciuda faptului că de la 1 ianuarie restricţiile pe piaţa muncii pentru românii din Europa au fost ridicate, au mai fost ţări care au analizat poslibilitatea introducerii unui regim semi-liber, în aşa fel încât românii să poată avea liber doar în unele domenii. Directiva actuală interzice total astfel de practici.

Pe de altă parte, încă există funcţionari care din exces de zel abuzează de faptul că românii nu îşi cunosc legile, îngrădindu-le drepturile. Mai sunt şi angajatori care, pe motiv de cetăţenie, îngrădesc drepturile la angajare, la remunerare sau la condiţii de muncă.

FADERE a denunţat de mai multe ori aceste practici şi există mai multe procese şi chiar sentinţe favorabile în acest sens. Două portale de oferte de muncă au fost închise în urma reclamaţiilor, pentru că pe ele nu te puteai înscrie dacă nu erai cetaţean spaniol.

Uniunea Europeană este dispusă să creeze un cadru legal în aşa fel încât fiecare cetăţean din Europa să aibe posibilitatea să fie angajat în orice alt stat membru UE. În acest moment, 15% dintre europeni se tem încă să plece să lucreze în altă ţară din cauza obstacolelor.

Sâmbătă, 15 martie, sub numele "Dreptul tău în Europa" vom începe în Spania o serie de seminarii şi prezentări pe temă juridică. Este un proiect pilot pe care dorim să îl facem în toate comunităţile mari de români din Europa. Eu sper că o cunoaştere mai bună a legilor la nivel european să îi faca pe români mai curajoşi să denunţe toate abuzurile cu care se confruntă" , a declarat Daniel Ţecu, preşedinte FADERE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb