Romcarbon subscrie acţiuni Hidroelectrica de până la două milioane de euro

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 30 iunie 2023

Romcarbon subscrie acţiuni Hidroelectrica de până la două milioane de euro

Procesatorul de plastic Romcarbon Buzău (ROCE) vrea să subscrie acţiuni în oferta Hidroelectrica, conform unui anunţ al companiei publicat ieri seară pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Romcarbon informează investitorii şi acţionarii cu privire la faptul că, în şedinţa din 28 iunie 2023, Consiliul de Administraţie a aprobat, cu unanimitate de voturi, ca Romcarbon să subscrie acţiuni Hidroelectrica în valoare totală de până la două milioane de euro", se menţionază în anunţul emitentului.

Acţiunile vor fi subscrise prin Swiss Capital şi, în urma închiderii ofertei Hidroelectrica, compania va raporta pieţei numărul exact de acţiuni subscrise, se mai arată în raport.

Până astăzi la ora 10:00, investitorii de retail subscriseseră 48,4 milioane de acţiuni Hidro, cu mult peste cele 11,7 milioane de titluri care reprezintă tranşa investitorilor persoane fizice. Conform unor surse din piaţă şi tranşa investitorilor instituţionali este suprasubscrisă.

Conform informaţiilor din prospectul de ofertă, există posibilitatea suplimentării porţiei investitorilor individuali cu până la 5% din întreaga ofertă. Subscrierile se fac la preţul de 112 lei, dar preţu l final va fi dat de instituţionali, care pot subscrie la orice preţ situat între 94 de lei şi 112 lei. Oferta se va încheia în data de 4 iulie.

Romcarbon Buzău este producător de plăci şi profile din plastic ce are şi activităţi în industria chimică şi de reciclare. Evaluarea bursieră a emitentului se ridică la circa 107 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Pana la 2 mil de euro .... dar vor primi jumătate sau o treime, depinde cât e suprasubscrierea pe transa institutionalilor.

    1. Nu e institutonal. E doar retail. Institutional trebuie sa aiba investitii financiare in domeniul principal de activitate din cate stiu...

      Atunci ia și mai puține, pe retail va fi peste 5x suprasubscriere pana la final.

    Romcarbon daca nu stii ce sa faci cu banii ii poti returna actionarilor prin achizitie de actiuni. Nu te trasnforma in trader ca nu asta e domeniul tau de activitate. Daca sefii din firma doresc sa investeasca pe bursa o pot face in particular nu cu banii firmei. Banii firmei sa ii foloseasca pt dezvoltarea de business, procese productive mai eficiente si mai eco.

    1. Corect. Care este justificarea economica? Doar pentru simplu motiv ca asa a hotarat CA-ul? Adica Romcarbon nu va avea randamente mai mari din dezvoltarea activitatii proprii? Pe bune? De ce nu titluri de stat atunci care nu sunt impozitabile? Romcarbon cu trading-ul si mizeria de BNET cu SOP-uri si obligatiuni...

      Korekt!

      Trebuie dati in judecata, la Tribunalul Poporului. Avocatul Poporului ce pazeste? Doarme pe banii nostrii! 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb