Romgaz, contracte de livrare gaze în valoare de 237 milioane lei cu ELCEN Bucureşti şi ELCEN Galaţi

Andrei Stan
Piaţa de Capital / 2 martie 2016

Romgaz a încheiat contracte în valoare totală de 236,957 milioane de lei pentru livrarea de gaze naturale către Electrocentrale Bucureşti şi Electrocentrale Galaţi, potrivit unui raport remis astăzi BVB.

Astfel, cu Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), au fost semnate două acte adiţionale, unul în data de 25 februarie, în valoare de 129,274 milioane lei (pentru livrarea de gaze în perioada 1 - 29 februarie) şi, cel de-al doilea pe 29 februarie, în valoare de 104,272 milioane de lei (pentru livrarea de gaze în perioada 1-31 martie 2016).

Contractele prevăd plata în avans şi factura de regularizare scadentă în 37 de zile de la data emiterii, penalităţile aplicabile fiind de 0,05%/zi.

De asemenea, Romgaz a semnat două contracte pentru livrarea de gaze în luna martie cu Electrocentrale Galaţi. Primul, în valoare de 1,051 milioane lei, a fost semnat pentru gazele destinate pieţei libere, categoria non-casnici. Al doilea contract, de 2,358 milioane de lei, este pentru gazele cu livrare către producătorii de energie termică.

"Consiliul de Administraţie solicită Conducerii Executive a companiei demararea acţiunilor pentru încheierea, până la data de 10 martie 2016, a convenţiei de eşalonare pentru datoria înregistrată de Electrocentrale Bucureşti S.A., în condiţiile obţinerii de garanţii aşa cum au fost stabilite prin Hotărârea Consiliului de Administraţie al S.N.G.N. Romgaz S.A. nr.23/2015, iar în caz contrar declanşarea, până la data de 15 martie 2016, a procedurilor pentru acţionarea în instanţă a Electrocentrale Bucureşti S.A., prin procedură simplă", precizează compania într-un alt raport remis Bursei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. aceste contracte se vor tot prelungi pana cand beneficiarii se vor hotari sa achite facturile ceeace este imposibil ca vin alegerile,sic

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb