Romgaz vrea să cumpere parcuri fotovoltaice şi eoliene

F.D.
Piaţa de Capital / 13 martie 2024

Romgaz vrea să cumpere parcuri fotovoltaice şi eoliene

Romgaz vrea să cumpere parcuri fotovoltaice şi/sau parcuri eoliene, cu capacitatea de producţie între 35 MW şi 100 MW, conform unui apel de proiecte publicat pe site-ul companiei.

Potrivit sursei citate, Romgaz are intenţia de a achiziţiona parcuri fotovoltaice şi/sau parcuri eoliene, în următoarele condiţii:

-Capacitatea de producţie să fie între 35 MW şi 100 MW

-Să fie în stadiul "ready to build"

-Să aibă elaborat Studiul de fezabilitate în conformitate cu HOTĂRÂREA nr. 907 din 29 noiembrie 2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice

"Pentru proiectele (ofertele) depuse, obligatoriu se va face dovada deţinerii dreptului de folosinţă a terenurilor pe toată perioada de funcţionare a parcurilor şi dovada deţinerii ATR valabil", se mai arată în apel.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Cine stie ce invarteli se mai pregatesc aici. Toti vor sa aiba mix de energie, dar nu sunt capabili sa le gestioneze nici pe cele de baza, tot asa cum Hidroelectrica s-a angajat sa furnizeze energie pentru consumatorii casnici, sute de mii, dar nu au capacitatea de a factura.

    1. Tipic companiilor de stat! Noroc pentru Romgaz că este partener cu OMV Petrom in proiectul Neptun Deep, aici chiar merg lucrurile!

      1.1 exact. Neptun Deep se va realiza datorita OMV care va trece peste toate atacurile si tradarile din interiorul tarii.

      E clar ca in subcarpati mai sunt pungi de gaz metan care cere el chiar sa iasa afara. Si Romgaz poate sa l proceseze dupa ce i plateste lui Tender forajul etc. Altii se chinuie cu extractia din sisturi si l vand in Europa pe bani buni si la noi e lasat sa se infiltreze liber in case. Abia acest gaz emis in atmosfera da efect de sera, nu gaz metanul ars care genereaza apa, energie, cenusa si f putine gaze de ardere.

    La SNG are loc un transfer de proprietate dinspre proiecte private inspre compania de stat, scopul fiind vanzarea la suprapret si descarcarea de investitii care devin costisitoare sub aspectull mentenantei. Aviz amatorilor!

    Au innebunit baietii care controleaza H2O, SNG, SNN, Electrica si alte acareturi de stat cu suport de la Burduja tartorul de la energie ! Ceo rsa faca cu atatea parcuri care ies din garantie si au nevoie de sute de milioane pentru inlocuire si mentenanta ? Aia le-au facut cu subventii de la stat si acum le dau ingrasate bine de tot tot la stat ! Ne mai miram de ce nu scad facturile la energie si gaze de cand clanul Popescu - hotul de la energie a acaparat si tine plafonarea in maini. Se sifoneaza banii din energie !

    lasa astea pentru privatii care sunt seriosi? gen simtel

    Cred ca situatia e cam asa - cineva a plimbat niste hartii (avize, aprobari, planuri, studii) - asta se face usor cand ai spate, si acum vrea sa vanda hartiile pe bani multi statului ... pardon, Romgaz-ului. Probabil e o afacere de cateva milione spre cateva zeci de milioane de Euro.

    PS: desi randamentele au fost bune in ultimii ani, am inceput sa vand actiunile detinute la companiile la care statul e majoritar, inclusiv SNG. Chiar dc sunt si alti investitori cum sunt fondurile P3 care ar putea sa exercite un oarecare control, aceste companii tot pusculite de partid au ramas.  

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9763
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7792
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2704
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8884
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.7614

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb