Rompetrol îşi va reduce capitalul cu 1,75 miliarde lei

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 9 august 2021

Rompetrol îşi va reduce capitalul cu 1,75 miliarde lei

Rompetrol Rafinare (RRC), companie membră a Grupului KMG International, îşi va diminua capitalul social cu 1,755 miliarde de lei, prin reducerea numărului acţiunilor cu 17,55 miliarde de titluri, conform deciziei acţionarilor companiei de la finele săptămânii trecute, după cum se arată într-un raport al emitentului remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Decizia a fost luată după ce, tot vineri, acţionarii au confirmat continuarea activităţii Rompetrol Rafinare, în conformitate cu legea societăţilor comerciale, în condiţiile în care, în situaţiile financiare auditate ale companiei pentru anul trecut, activul net al societăţii s-a menţinut la o valoare mai mică  de jumătate din valoarea capitalului social subscris, după cum se arată în notificarea de la bursă.

Practic, până la finele anului, Rompetrol Rafinare îşi va reduce capitalul de la 4,41 miliarde de lei, la 2,65 miliarde de lei, la finalul operaţiunii compania urmând să aibă aproape 26,56 miliarde de acţiuni. Numărul titlurilor care fac obiectul reducerii este proporţional cu cota de participare a fiecărui acţionar al Rompetrol la data de 7 decembrie, rata de diminuare fiind de 0,3978. După diminuarea capitalului social, valoarea contabilă a acţiunilor RRC va fi egală cu valorea nominală a acestora, se mai arată în raport.

Pentru primul trimestru al acestui an, Rompetrol Rafinare a raportat o cifră de afaceri brută de peste un miliard de dolari, cu 8% peste cea din primele trei luni ale anului trecut, datorită unei creşteri uşoare a vânzărilor, rezultate care au fost susţinute şi de majorarea marjei brute de rafinare, de la 29,1 dolari/tonă în perioada ianuarie-martie 2020, la 34 dolari/tonă în primul trimestru al acestui an. Profitul operaţional s-a ridicat la circa 30 de milioane de dolari, faţă de o pierdere în primele trei luni din 2020. În acelaşi timp, pierderea netă s-a contractat, de la peste 87 de milioane de dolari în primele trei luni ale anului precedent, la sub 15 milioane de dolari în primele trei luni din 2021, conform raportului trimestrial al companiei.

Principalii acţionari ai Rompetrol Rafinare sunt KMG International, ce deţine direct şi indirect 54,63% din companie, şi Statul Român care, prin Ministerul Energiei, are 44,7% din acţiunile RRC.

Capitalizarea bursieră Rompetrol este de circa 2,1 miliarde de lei, dar din pricina free-float-ului redus, tranzacţiile cu acţiunile sale la BVB au valori scăzute.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb