ROMTELECOM: Proiectul NetCity ne prejudiciază

N.N.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 4 septembrie 2008

Proiectul NetCity ne prejudiciază

Romtelecom cere Primăriei Capitalei, într-o plângere, să fie exceptată de la îngroparea firelor în subteran, aşa cum prevede proiectul NetCity, pe motiv că reţeaua companiei este formată, în mare parte, din cabluri de cupru, care pot fi afectate dacă sunt intruduse sub pământ.

Romtelecom spune că hotărârea Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) privind îngropare tuturor cablurilor aeriene în subteran se referă doar la cablurile optice. Pe de altă parte, compania de telecomunicaţii spune că proiectul NetCity prejudiciază în mod grav Romtelecom, pentru că se creează un monopol al firmei care administrează proiectul, respectiv al companiei UTI - câştigătoarea licitaţiei organizate de municipalitate pentru acest proiect.

Argumentele din plângerea formulată de Romtelecom au fost prezentate în plenul CGMB, la şedinţa de săptămâna trecută.

Consiliul General al Muncipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, la sfârşitul lunii mai, două hotărâri prin care obligă cabliştii să-şi monteze cablurile în subteran, după ce o hotărâre anterioară cu acelaşi scop fusese anulată de Justiţie.

Una dintre hotărârile municipalităţii prevede îngroparea cablurilor aeriene "în spaţii special amenajate". Deşi hotărârea nu menţionează explicit îngroparea cablurilor, spaţiile "special amenajate" vor fi în subteran, deoarece aşa prevede proiectul NetCity. CGMB a dat undă verde şi hotărârii de modificare a Planului Urbanistic General (PUG) al Capitalei, potrivit căreia toate reţelele tehnico-edilitare de pe domeniul public, adică şi firele cabliştilor, vor fi montate în pământ. Se interzice, astfel, ca reţelele electrice, de iluminat public şi de comunicaţii electronice să fie amplasate suprateran (la suprafaţă sau aeriană), pe faţadele clădirilor, pe stâlpi, la balcoane, în pomi sau pe alte elemente de suprastructură.

"Edilii au modificat, printr-o hotărâre, planul urbanistic general, ca să ne oblige să îngropăm cablurile, pentru ca să fie acoperiţi în faţa justiţiei în încercarea de a schimba, pe calea atacului extraordinar, o hotărâre definitivă a justiţiei care anula tocmai această obligativitate", a declarat, preşedintele Asociaţiei de Comunicaţii prin Cablu (ACC), Radu Petric.

Firmele de cablu care nu se vor conforma riscă amenzi de până la 5.000 lei şi desfiinţarea reţelei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb